S větrným tunelem vs. bez něj

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Bubik
Nováček
Nováček

S větrným tunelem vs. bez něj

Příspěvek od Bubik »

Měnil jsem originál chladič procesoru za Cooler Master DI4-8KD3B-01.Po výměně jsem zapnul PC a při dlouhodobém zatížení mi teplota vylezla na 44°C.Super před tím jsem měl teplotu 52°C i s větrným tunelem.Po nasazení nového větrného tunelu jsem provedel test znovu a teplota mi vylezla zase na 44°C.Jak je možný,že se mi zahřeje procesor na stejnou teplotu bez větrného tunelu i sním?U starého chladiče byl rozdíl 8°C.Nemůže být problém v přítlaku chladič na procík?Je to trochu slabší,než u originálu.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jestli máš s tunelem stejnou teplotu jako bez něj (cpu má ohřátý vzduch z case) tak máš ten tunel blbě udělanej.
Na přítlaku samo taky záleží. větší by měl být lepší ale zase bacha ať se ti deska nedotýká zadního plechu case :-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Bubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bubik »

řekl bych ,že tunel je udělanej dobře.Konstrukce se osvedčila u starýho chladiče.Je to novodur nalepenej na větrák kde je dokonale utěsněnej silikonem.U krytu je to taky těsný.Case mám větranej dost.V zadu dva větráky + větrák ve zdroji a na hoře díra pro přirozený odvod tepla,protože teplo jde jak známo nahoru, o velikosti 100x150 mm.
Bubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bubik »

Jěště malá poznámka.N novým chladiči byla už připravená teplovodná pasta.Je dobrá,nebo ji mám nahradit ?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

dej stříbrnou...jo case máš tedy chlazenou dobře. Skoro jako já :-) ale i přesto by měl tunel teplotu hodně srazit
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“