Kopírka : analog - digital

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
britak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kopírka : analog - digital

Příspěvek od britak »

Prosim vie mi niekto povedat zasadny rozdiel medzi analogovov a digitalnov kopirkov. moc dik.

//TomV : Upraven název threadu
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Nechce se mi to smolit, tak jsem použil google a jeden z prvních odkazů byl na http://www.sekosystem.cz/ kde se píše:

DIGITÁLNÍ KOPÍRKA

U digitálních kopírovacích strojů se promítá obraz předlohy optikou přímo na CCD – senzor, kde se obraz pomocí A/D převodníku převede do digitální formy. Dále pracuje již kopírka obdobně jako laserová tiskárna. Modulovaný laserový paprsek je rotujícím zrcadlem na základě digitálních údajů vychylován po fotocitlivém válci a v místě osvitu je válec elektricky polarizován. To umožní stejně jako u stroje analogového přenos barvy na papír a její následnou fixaci.

ANALOGOVÁ KOPÍRKA

U analogového kopírovacího stroje se promítá obraz předlohy pomocí optiky na fotocitlivý OPC válec (původně selenový), který se předem nabije. Bílé plochy originálu způsobí, že ta část fotoválce bude vodivá a vybije se. Tmavé plochy originálu naopak vytvoří na fotoválci náboj, neviditelný elektrostatický obraz, který odpovídá originálu. Při pohybu válce v prostředí velmi jemného barvicího prášku (toneru) ulpí barva na polarizovaných místech válce a přenese se na současně procházející a opačně nabitý papír. V závěrečné fázi dojde k fixaci barvy na papír teplotou a tlakem.

ODLIŠNOSTI OBOU SYSTÉMÚ

Zatím co klasická kopírka vytváří “obraz” přímo na fotoválci, tak digitální stroj si nejdříve obraz převede na síť velkého množství nepatrných bodů, kterým přiřadí informaci o barvě i odstínu a teprve potom tiskne obraz z paměti za pomoci laserového paprsku. Na první pohled se může tato digitální technika zbytečně moc komplikovaná, ale přináší vyšší kvalitu, produktivitu, speciální možnosti, je univerzálnější, méně poruchová a co je také podstatné, je při masovém rozšíření levnější než klasické kopírovací stroje.

There is nothing more to say
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
britak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od britak »

dakujem, dakujem moc
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“