Prime95 a HT

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Prime95 a HT

Příspěvek od ThomasTT »

Zdravím, testuju stabilitu počítače programem Prime95, mám aktivní Hyper Threading, ale obě logické jednotky jsou vytíženy jen na 50%. Jak to testovat, aby byl CPU vytížen na 100%, chtěl bych spustit pro každou jednotku jeden test.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? v task manageri mas pod priotirty pri kazdom procese moznost pridelenie cpu
ale mas to jedno ako ide kazda jednotka,je to len virtualne,smazi sa cele cpu, pohoda :)
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Jasně, to jde nastavit i přímo v Prime, ale jek spustit Prime dvakrát - pro kažkou jednotku jeden. Toto jsem našel v přiloženém souboru:

To fully utilize a dual processor machine, you must run two copies of
prime95.exe. Run one copy of prime95 as described above. Run the second copy of prime95.exe with the -A1 command line argument. Make sure the second copy also has the "Start at Bootup" option set.

Dual processor machines can also improve performance by setting
processor affinity. Use the Advanced/Affinity dialog box to do this.

Z toho jasně plyne, že aby se smažilo cele CPU, musí být spuštěny dvě kopie programu.
Tak mi to nedalo a spustil jsem první, v menu Advanced/Affinity jsem nastavil CPU 0. Po spustě neůspěšných pokusů spustit druhou kopii se mi to nakonec podařilo tímto příkazem "C:\Program Files\Prime95\Prime95.exe" -A1 V menu Advanced/Affinity jsem nastavil CPU 1, spustil test na obou kopiích a smaží na 100%. Hurá.
Vím, že než se na něco zeptám, mám zkusit všechno možné, ale třeba to bude někomu dobré. by T
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“