Síť přes modem od kabelovky

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Síť přes modem od kabelovky

Příspěvek od DareDevil »

Zdarec hledal sem to tu ale nějak nenašel... :sad: Potřebuju nesdílet dva kompi k sobě-k jednomu vede z modemu USB a ke druhýmu síťovej kabel. Sdílení netu běží v pohodě(stačí mít zaplej modem a komp na kterym chci bejt na netu) Potřebuju poradit jak udělat aby to fungovalo jako normální síť, ale aby připojení k modemu zůstalo jak sem popsal výše.
Moc díky za rady
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

aj, tak už jsem doma - tohle nepude, problém je v tom, že USB připojení + ethernet připojení nedáš do kupy, na USB se vykašli, kus si za cca 400 switch, oboje to připoj přes ethernet a pak to pude
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

pavel.minarik píše:aj, tak už jsem doma - tohle nepude, problém je v tom, že USB připojení + ethernet připojení nedáš do kupy, na USB se vykašli, kus si za cca 400 switch, oboje to připoj přes ethernet a pak to pude
Aha, a můžeš mi příblížit co to switch? Nějak nejsem v obraze.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

switch mas napr toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22778 ,switch ti "rozsietuje" signal.. :roll: , slusne povedane
Přepínač - síťové zařízení přenášející (filtrující) rámce na základě informací druhé vrstvy OSI modelu (cílové adresy každého rámce)
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

A má vůbec cenu kupovat toho switche? jde mi jen o to že občas potřebuju něco vytisknout na kompu na kterym neni tiskarna, obas pretahovani mensich souboru.no myslim ze to na to asi nema cenu.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no tak nic, sit nebude :oops:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

zprvu mě šlo hlavně o to aby na obou kompech šel net bez toho aby byly oba kompy zaplý-to de, ale dyž budu potřebovat něco vytisknout tak to hodím na cd nebo disketu.
díky za rady
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“