existuje prepinac na IDE kabely?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Martin1974
Začátečník
Začátečník

existuje prepinac na IDE kabely?

Příspěvek od Martin1974 »

tak mne napadlo, jestli existuje nejaky prepinac (rozdvojka) nebo tak neco na HDD.
Myslim to tak, ze obcas vymenuji v PC disky na kterych mam ruzne systemy a nebavi mne porad vytahovat IDE kabely z desky.
Takze by mne zajimalo, jestli neexistuje nejaka rozdvojka / prepinac nebo tak neco, cim bych to mohl prepinat mechanicky (kdyz je PC vypnuty, samozrejme nemyslim za chodu)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

neexistuje, 40-ti polovej prepinac se stinenejma vyvodama asi nikdo vyrabet nebude :wink:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

Zase nemůže být takový problém to vyrobit, stačilo by pár IO nebo možná jeden multiplexer, nemám přesně přehled co je na trhu, ale princip je v podstatě jednoduchý - elektronický přepínač.
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

presne pro tohle se vyrabej ruzny Multi supliky, treba od firmy Vipower ta vyrabi spostu i totalnich silenosti.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

No přepínat hdd je blbost a i kdyby, tak pochybuje o spolehlivosti.
Můžeš měnit šuplíky nebo za pár stovek přikoupit řadič do PCI. Doporučuji řadič!
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Martin1974
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin1974 »

Mne nejde o to, ze bych nemel dost mista na disky (radic nebo supliky), ale o to, ze tim prepnutim zaroven odpojim ten nepouzivany disk a at budu na tom prepnutem delat cokoliv, tak se nemusim bat o data na tom odpojenem.

Suplik by sice sel, ale zase to znamena fyzickou manipulaci s disky, a prave tomu se chci vyhnout.

Takze asi zustanu u vytahovani kabelu z desky :(

I tak diky za nazory
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Martin1974 píše:...Takze asi zustanu u vytahovani kabelu z desky :(

I tak diky za nazory
No tím vytahováním z desky (pokud to bude často), taky něco odděláš.
Ovšem pokud to chceš mechanicky oddělit tak by bylo nejlepší externí box přez USB2.0 nebo FireWire. To by bylo fakt 99.9999% spolehlivý!
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

cabman píše:...... bylo nejlepší externí box přez USB2.0 nebo FireWire. To by bylo fakt 99.9999% spolehlivý!
Nevím proč, ale je šíleně moc případů lidí, kterým to na disku přes ext box přes fire wire připojení, zrušilo fatky.

Ať už hliníkové boxy Welland či St-lab.

Mě osobně se to stalo také. A toto mi šlo z domu: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28594

V PQM pak člověk vidí samé otazníky a fatky se nedají ve win číst.

Stává se to jen při firewire připojení. Což bylo pro mě zásadní.
HDD v boxu jel po USB2.0 i IEEE1394 kolem 26MB/s.
Vytížení CPU při Firewire do 7%...při USB 2.0 i třeba 25%
Proto pro mě bylo připojení po firewire zásadní a bohužel osudné.

Takže na ext boxy příliš také nespoléhat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“