Doporučte DVD přehrávač
- cabman
- Středně pokročilý
Doporučte DVD přehrávač
Zdravím,
nevím kam toto vlákno dát a asi to sem nepatří - ale kam s ním když tu rubrika o dvd a domácím kinu není?
K problému. Chci si koupit DVD přehrávač a mám požadavky:
1. Aby bylo možné procházet adresářovou struktůru u CD/DVD s mp3 bez zapnuté TV. Na to kladu velmi vysoký důraz a trvám na tom.
2. Aby bylo možné přehrávat DivX a XviD rozumným způsobem i s titulky (ideální sub).
Domnívám se, že přehrávač který by měl tyto "lidové" funkce asi neexistuje?
Může mi někdo kdo s tím má zkušenosti nějaký přehrávač doporučit?
//Edit by HADES: Přesunuto ze sekce Zvuk, příště si laskavě projdi pořádně sekce tady na foru a nepiš tam, kde to nepatří
nevím kam toto vlákno dát a asi to sem nepatří - ale kam s ním když tu rubrika o dvd a domácím kinu není?
K problému. Chci si koupit DVD přehrávač a mám požadavky:
1. Aby bylo možné procházet adresářovou struktůru u CD/DVD s mp3 bez zapnuté TV. Na to kladu velmi vysoký důraz a trvám na tom.
2. Aby bylo možné přehrávat DivX a XviD rozumným způsobem i s titulky (ideální sub).
Domnívám se, že přehrávač který by měl tyto "lidové" funkce asi neexistuje?
Může mi někdo kdo s tím má zkušenosti nějaký přehrávač doporučit?
//Edit by HADES: Přesunuto ze sekce Zvuk, příště si laskavě projdi pořádně sekce tady na foru a nepiš tam, kde to nepatří
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Pleshoun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecně formáty divx a xvid podporují včetně českých titulků dvě značky... Kiss a H&B... Jedna drahá druhá levná, avšak obě hodně skoupé na informační hodnotu displeje přehrávačů, z toho plyne, že váš požadevek číslo jedna nebude naplněn...
Obecně platí, že se výrobci ubírají cestou zobrazovat veškeré info na obrazovku televize... po pravdě řečeno jsem ještě neviděl DVD player s rozumnou velikostí a informační hodnotou displeje pro procházení adresářovou strukturou...
Pokud by vám stačilo přehrávat pouze náhodné pořadí skladeb přes celý disk tak mohou výše uvedené značky velice dobře sloužit, v opačném případě bych považoval vaše pátrání za marné...
Obecně platí, že se výrobci ubírají cestou zobrazovat veškeré info na obrazovku televize... po pravdě řečeno jsem ještě neviděl DVD player s rozumnou velikostí a informační hodnotou displeje pro procházení adresářovou strukturou...
Pokud by vám stačilo přehrávat pouze náhodné pořadí skladeb přes celý disk tak mohou výše uvedené značky velice dobře sloužit, v opačném případě bych považoval vaše pátrání za marné...
- cabman
- Středně pokročilý
Předně díky za info.
Tuším že jsem teď četl že Sony u svých DVD přehrávaču podporuje přeskakování alb po adresářích na ovladačí - tudíž bez televize. Na displayi se zobrazují jen čísla alb a písniček. To by stačilo, ale nečte mp3 z dvd a ná mizernou podporu komprimovaných formátů - o titulcích nemluvě
Tuším že jsem teď četl že Sony u svých DVD přehrávaču podporuje přeskakování alb po adresářích na ovladačí - tudíž bez televize. Na displayi se zobrazují jen čísla alb a písniček. To by stačilo, ale nečte mp3 z dvd a ná mizernou podporu komprimovaných formátů - o titulcích nemluvě
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Pleshoun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, čísla adresářů a písniček zobrazuje i H&B (mám ho doma tak to můžu tvrdit) problém je v tom, že nevíce co pouštíte... Když jste mluvil o procházení adresářové struktury, měl jsem dojem, že byste rád viděl názvy adresářů a písniček...
A beztak procházet adresáře jen pomocí ovladače a disleje je celkem umění:
1) velikost displeje není taková abyste třeba ze 3 metrů viděl jaká konkrétně čísla jsou právě zobrazena (alespoň u H&B to tak je)
2) co vnořené adresáře? (myslím třeba /Elan/Rabaka/skladba1.mp3) to už těch čísel s lomítky bude celkem dost na pořádný guláš... (abych pravdu řekl ani nevím jak to můj přehrávač zobrazuje, ale v případě zájmu vyzkouším)
1) velikost displeje není taková abyste třeba ze 3 metrů viděl jaká konkrétně čísla jsou právě zobrazena (alespoň u H&B to tak je)
2) co vnořené adresáře? (myslím třeba /Elan/Rabaka/skladba1.mp3) to už těch čísel s lomítky bude celkem dost na pořádný guláš... (abych pravdu řekl ani nevím jak to můj přehrávač zobrazuje, ale v případě zájmu vyzkouším)
- cabman
- Středně pokročilý
Nevím, zda mi správně rozumíte? To co chci je třeba systém laciných mp3 discmanů u kterých se zobrazuje číslo cd a číslo písně. Discman má čtyři tlačítka s dvouma skáče po labech a s dvouma po písničkách. Tento způsob funguje, je osvětšený (můžete si ho sám skusit u zmíněných mp3 přehrávačů) a nevým, proč tuto základní funkci neintegrují i dvd přerávače (krom Sonu který jí údajně má). Jako připadá mi blbost, kvůli přehrávání hudby, mít puštěnou zobrazovací jednotku (tv, dataprojektor, ...).Pleshoun píše:Dobře, čísla adresářů a písniček zobrazuje i H&B (mám ho doma tak to můžu tvrdit) problém je v tom, že nevíce co pouštíte... Když jste mluvil o procházení adresářové struktury, měl jsem dojem, že byste rád viděl názvy adresářů a písniček...
- Pleshoun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý
Výše píši:
To by stačilo, ale nečte mp3 z dvd a ná mizernou podporu komprimovaných formátů - o titulcích nemluvě.
Takže je to bída a asi zůstanu u přehrávání z PC.
Nadruhou stranu, pokud se na to podívám s nadhledem, tak DivX má šílenou kvalitu s divným zvukem (většinou jen stereo) a mp3 je také z pohledu kvality slabota. Takže do blízké dobudoucnosti má asi význam je DVD. Ona také když vezmu v úvahu že v zahraničí je cenu DVD disku v porovnání s ostatníma cenama docela příznivá, tak se to výrobcům asi ani neviplatí řešit.
Už vidím jak Japonec někde krade nekvalitní DivX nebo mp3.
To by stačilo, ale nečte mp3 z dvd a ná mizernou podporu komprimovaných formátů - o titulcích nemluvě.
Takže je to bída a asi zůstanu u přehrávání z PC.
Nadruhou stranu, pokud se na to podívám s nadhledem, tak DivX má šílenou kvalitu s divným zvukem (většinou jen stereo) a mp3 je také z pohledu kvality slabota. Takže do blízké dobudoucnosti má asi význam je DVD. Ona také když vezmu v úvahu že v zahraničí je cenu DVD disku v porovnání s ostatníma cenama docela příznivá, tak se to výrobcům asi ani neviplatí řešit.
Už vidím jak Japonec někde krade nekvalitní DivX nebo mp3.
- Pleshoun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
S tou kvalitou máš pravdu... zase na druhou stranu, vychází spusta starších filmů, na které je dvd škoda... dostanu jich 5 v divx na jednu placku DVD a to je to oč tu běží... Prostě úspora místa při zachování původní kvality... viz třeba Burianovy filmy...
A když už DivX tak se vším všudy včetně titulků...
A když už DivX tak se vším všudy včetně titulků...
- V
- Začátečník
-
Nevím, jestli už není pozdě, ale:
Mám doma Philips DVP 720 SA
Dekodéry: DD, DTS, DPL 2
Podporuje DVD+/- R/RW, DVD Video/Audio, VCD, SVCD, MP3 (z CD i DVD), JPEGy.
Podpora DivX a XivD. Jen trochu blbne česká diakritika u titulků (podpora .sub, .srt)
Jsem s ním naprosto spokojen. I display (světle zelené světlo) je velice dobře viditelný.
Vstupy má Scart, Kompozit, S-Video, a Komponent,
Audio Optika, Koax, Link, a 5.1. Výborné, když chcete přidávat jednotlivé reproduktory sám.
Cena je v obchodech asi tak 4.490,-
Mám doma Philips DVP 720 SA
Dekodéry: DD, DTS, DPL 2
Podporuje DVD+/- R/RW, DVD Video/Audio, VCD, SVCD, MP3 (z CD i DVD), JPEGy.
Podpora DivX a XivD. Jen trochu blbne česká diakritika u titulků (podpora .sub, .srt)
Jsem s ním naprosto spokojen. I display (světle zelené světlo) je velice dobře viditelný.
Vstupy má Scart, Kompozit, S-Video, a Komponent,
Audio Optika, Koax, Link, a 5.1. Výborné, když chcete přidávat jednotlivé reproduktory sám.
Cena je v obchodech asi tak 4.490,-
- mutant2
- Nováček
-
- cabman
- Středně pokročilý
Kiss mě deprimují svým vzhledem - různě nestandartní formáty na výšku nebo šířku a černá barva. To se fakt na receiver nehodí. Nevím kam by se to mohlo hodit a nechci to ani vědět.
Teď jsem na to neměl čas, ale chystám se koupit PIONEER DV-575A-S - ten je super. Je na něj hafo firmawarů a přehraje cokoliv.
Teď jsem na to neměl čas, ale chystám se koupit PIONEER DV-575A-S - ten je super. Je na něj hafo firmawarů a přehraje cokoliv.
- shadow
- Středně pokročilý
ad požadavek 1.. nedokážu odpovědět...
ad požadavek 2.....
pokud si toho pioneera ještě nekoupil, tak nedávno jsem si koupil sigmatek a nezbývá mně, než ho doporučit...
http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/xm400pro/index.asp
titulky srt a sub (srt odzkoušeno - zobrazování až třířádkově, precizní, sub vyzkousim dnes vecer)
Kvalita přehrávání vynikající...
doporučuju kvůli update firmware koupit přímo u acompu...
ad požadavek 2.....
pokud si toho pioneera ještě nekoupil, tak nedávno jsem si koupil sigmatek a nezbývá mně, než ho doporučit...
titulky srt a sub (srt odzkoušeno - zobrazování až třířádkově, precizní, sub vyzkousim dnes vecer)
show must go on..
- Lister
- Začátečník
-
Sohlas. Mám doma a rozhodně bych neměnil. Má všechno co jsem chtěl. Dokonce integrovaný DTS dekodér ( tedy ne jen že ho dokáže dekodovat, ale přímo z přehrávače vyvedete 5,1 zvuk z DTS)shadow píše:ad požadavek 1.. nedokážu odpovědět...
ad požadavek 2.....
Je komplet v češtině. Titulky srt bez problémů, pracuje se na odladění sub. Firmware je stále ve vývoji. Navíc jeden český nadšenec s ním dělá doslova psí kusy a dokáže upravit firmware pomalu každému na míru. Mám jeden takhle speciálně upravený pro mě doma
Ještě k tomu nákupu přímo u akompu. není to podmínkou protože ten firmware od toho šílence se dá stáhnout volně, ale rozhodně bych si radši připlatil, prtože jinak se dá u nás koupit jen z Francie a pokud se ti něco posere tak se to sakra prodraží.
Jen s tím prvním požadavkem neuspěješ, ale na hudbu máš snad jiné zařízení ne???
Ještě bych doplnil, že má nejlepší mechaniku jakou jsem kdy viděl, včetně počítačových, sežere fakt úplně všechno, zatím nebyl jediný problém a navíc je naprosto neslyšitelná.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Cabas
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam doma tento http://www.sencor7102.wz.cz/uvodnistranka.htm a jsem s nim velice spokojen a stoji neco malo pres 2000,- coz si myslim,ze je dost dobry....
Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB SATA 16MB , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W