Linux router nebo HW AP s traffic counterem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Linux router nebo HW AP s traffic counterem

Příspěvek od Jirin »

Ahoj, chtel bych se zeptat jestli byste mi mohli doporucit nejake APcko s trafic counterem - sdilim lidem internet s omezenejma data a potrebuju kontrolovat kolik kdo prenesl......
Premejslel jsem o Wline W4000 - jake s nim mate zkusenosti?
Jake jine APcka umi ten trafic control? Treba Asus WL 500b (g)?

Ted vlastnim Ovislink WL-1120AP.

Diky za odpovedi........

Jirin
Naposledy upravil(a) Jirin dne úte 29. bře 2005, 16:19, celkem upraveno 1 x.
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pokud se jedná o větší síť tak instalovat Linux router a omezoval to v něm na jednotlivé IP. Výdoda jedodonalá kontrola traficu, možnost generování statistik ... .
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

doplním cabmana - taky rychlost, APčka většinou nemají moc velký výkon aby mohly provádět kde co
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

pavel.minarik píše:doplním cabmana - taky rychlost, APčka většinou nemají moc velký výkon aby mohly provádět kde co
No me jde o spotrebu elektriky, AP je s PC nesrovnatelne....
POtrebuji pouze informace jake IP stahlo kolik dat za mesic - vic nepotrebuju...... :-)

Znate nejake to AP?

Jirin
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

o žádnám takovém nevím, třeba bude mít bajgy nějaký tip :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

pavel.minarik píše:o žádnám takovém nevím, třeba bude mít bajgy nějaký tip :wink:
Tenhle to urcite umi... http://www.wifishop.cz/inshop/scripts/d ... &level=112
Dokonce umi i Bandwidth control......

Zajimalo me jestli to nahodou nejede u toho ASUSa......
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

cabman píše:Pokud se jedná o větší síť tak instalovat Linux router a omezoval to v něm na jednotlivé IP. Výdoda jedodonalá kontrola traficu, možnost generování statistik ... .
Jo mozna ze bych zatim do toho linuxu sel, ale moc o nastavovani v linuxu nevim... Mohl bys prostimte doporucit primo nejakou pripravenou distribuci s moznosti bandwidht controlu, traffic counterem, proxy serverem? Potrebuji aby to bylo easy to use :-)..... Nejlepe spravovatelne pres WEB nebo SSH....

Trochu jsem hledal - nasel jsem toto, ale nevim co to umi: FreeSco nebo Fli4l....

Pravdepodobne to pobezi na Celerovi 400@600, 96 MB RAM, 4 GB HDD......

Diky za odpoved......

Jirin
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

jiri.jasa píše: Trochu jsem hledal - nasel jsem toto, ale nevim co to umi: FreeSco
Kdybys oželel ten proxy server(nemá ho ani tebou zmiňované freesco), tak by pro tebe byl ideální m0n0wall více na http://www.m0n0.ch/wall/index.php . Na tom PC co máš by, to jelo uplně v pohodě.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

mhl píše:
jiri.jasa píše: Trochu jsem hledal - nasel jsem toto, ale nevim co to umi: FreeSco
Kdybys oželel ten proxy server(nemá ho ani tebou zmiňované freesco), tak by pro tebe byl ideální m0n0wall více na http://www.m0n0.ch/wall/index.php . Na tom PC co máš by, to jelo uplně v pohodě.
No mozna to prubnu, ale chcu si pohrat jeste s komplem, chcu mu srazit spotrebu aby mel co nejnizsi....... NEchcu platit jak mourovatej za elektriku....

Jiri
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

jiri.jasa píše: No mozna to prubnu, ale chcu si pohrat jeste s komplem, chcu mu srazit spotrebu aby mel co nejnizsi....... NEchcu platit jak mourovatej za elektriku..
Mně to běží na P 75MHz, 48MB ram a 2Mbit/s to zvládá s přehledem. Na jejich webu píšou, že P 100MHz s 64MB Ram zvládne 16Mbit/s a prej na 486DX to běží taky solidně :)). S trochou snahy tam de ten monowall narvat jenom přez disketovku, takže nepotřebuješ CD ani HDD či CF kartu a jestli máš v Biosu položku Halt On, tak nastav No Errors a odpoj grafiku a klávesnici, pak už to bude žrát minimum.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

mhl píše:
jiri.jasa píše: No mozna to prubnu, ale chcu si pohrat jeste s komplem, chcu mu srazit spotrebu aby mel co nejnizsi....... NEchcu platit jak mourovatej za elektriku..
Mně to běží na P 75MHz, 48MB ram a 2Mbit/s to zvládá s přehledem. Na jejich webu píšou, že P 100MHz s 64MB Ram zvládne 16Mbit/s a prej na 486DX to běží taky solidně :)). S trochou snahy tam de ten monowall narvat jenom přez disketovku, takže nepotřebuješ CD ani HDD či CF kartu a jestli máš v Biosu položku Halt On, tak nastav No Errors a odpoj grafiku a klávesnici, pak už to bude žrát minimum.
Tak mi to bezi tedka......
Bezi na tom apache, zope (Plone), ftp a cstrike server s botakama :-)
Nema to klavesnicu nic - pouze sit a napajeni :-)

Jen tak pro srandu zkousels merit kolik zere to tve pentium?Ja se na to chystam - zmerim jenom proud prochazejici mezi zasuvkou s zdrojem a vynasobim to 230 V :-)

Jeslti s to meril tak prosim napis kolik - i ostatni pochlubte se kolik zere vas server........ ;-)

Diky......

Jirin
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

mhl píše:
Tak jsem koukal na ten M0no0wall, ale docetl jsem se ze neumi makat jako AP, ja bych chtel ten pocitac osadit wifi sitovkou a provozovat ho jako AP, to routrovani neni nezbytne nutne - jeden router uz mam.
Stacilo by mi aby to makalo jako AP a pocitalo to prenesena data pro jednotliva IP a eventualne to umelo omezit rychlost pro IP.

Koukal jsem na program Star OS kterej to umi, ale bohuzel neni free, pouzivate ho nekdo nebo znate neco podobneho?

Jirin
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

jiri.jasa píše: docetl jsem se ze neumi makat jako AP, ja bych chtel ten pocitac osadit wifi sitovkou a provozovat ho jako AP,
http://www.m0n0.ch/wall/features.php

je to tam i tučně - ale pouze s některými chipsety, jak se dalo předpokládat :wink:
Francie ... sladká Francie
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

sovicka2001 píše:
jiri.jasa píše: docetl jsem se ze neumi makat jako AP, ja bych chtel ten pocitac osadit wifi sitovkou a provozovat ho jako AP,
http://www.m0n0.ch/wall/features.php

je to tam i tučně - ale pouze s některými chipsety, jak se dalo předpokládat :wink:
Diky, chci to osadit Z-COM XI-626, takze ten pojede...
Ale zmatlo me v manualu toto:

Manuel Kasper, author of m0n0wall, posted the following to the m0n0wall mailing list on December 29, 2004.

If you want to be really happy with your wireless, then by all means
buy a real dedicated AP. hostap just never matches the performance
and reliability (not even under Linux) of a *good* AP, and is only
intended as a solution for people who absolutely need to do
everything on one box.

No pokud to pojede tak du do toho M0n0wallu.........

Ale jeste si musim pohrat ze spotrebou.....
Musim vybrat co bude lepsi
1. Varianta: Celer 400 @ 600 (asi ho podtaktuju), 96 MB RAM, nejakej hadr
2. Varianta: Pentium 200 MMX, 64 MB RAM, nejakej hard.....

Predpokladam ze vystaci oba komply.......

Jirin
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Jeste jeden dotazek k tomu M0N0WALLU: Docetl jsem se ze to de nahulakat do CF karty, jde to dat do USB klicenky (predpokladam ze usetrim za elektriku)? Bios umi bootovat z usb...

Diky

Jirin
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

mhl píše:
Uz mi to beha, ale kde tam najdu ten traffic counter, potrebuju vedet kolik preneslo ktere IP, prohledal jsem toho celkem dost, ale nenasel :-(
Diky za odpoved........ Jirin
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“