rozliseni TV vystupu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
GLOWi
Nováček
Nováček

rozliseni TV vystupu

Příspěvek od GLOWi »

Existuje zpusob jak nastavit rozliseni TV vystupu u graf. karty?
Mam ntb HP s ATI mobility Radeon 9000. Rozliseni TV vystupu je 1024 x 768, coz znamena ze na TV, ktera ma PAL rozliseni se nezobrazi cely desktop. Nenasel jsem pusob, jak ho zmenit. Takze filmy si mohu poustet pouze v okne, ktere pracne nastavim, aby odpovidalo rozliseni TV. Pri nastaveni rezimu DIVADLO v ovladacich karty se sice veskere filmy zobrazuji automaticky fullscreen na TV, ale nelze u nich ovlivnit PAN&SCAN a u DivX navic nejsou videt titulky.

diky za kazdou radu
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

kdyz si das vlastnosti, mel bys tam mit vedle sebe dve obrazovky, proste klikni na tu druhou a uprav rozliseni, melo by to fungovat :?
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

pouivas clone mode alebo extended desktop? ja som mal tento problem pri clone mode,ked som prisiel na to ako zapnut extended desktop tak bolo po probleme..
GLOWi
Nováček
Nováček

Příspěvek od GLOWi »

No mne to vubec nenabidne 2 obrazovky. Musim si dat advanced a na zalozce obrazovky mam ext. monitor, display a TV. Aktivni obrazovky maji u sebe mala modra tlacitka, kde si muzete zakliknout, jestli to je primarni monitor, sekundarni(clone), extended (vlevo), extended (vpravo) . Ale nikde si tam nemuzu nastavit rozliseni, ani kdyz zvolim vlastnosti TV, kde si muzu zvolit normu apod. Ovladace mam nejnovejsi Omegy.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Mám r9800 a předtím jsem měl r9200 který se choval stejně.

Já to nastavuji tak, že přehodím rozlišení obrazu na monitoru do 1024x768 a potom přepnu klávesovou zkradkou (jde to i v ovládacích panelech) výstup grafické karty na tv. Tzn vždy mi funguje jen jedno tv or monitor. Nevýhoda je, že to nemůžu přinutit, aby si pamatovala dvě rozlišení. A pokud to z monitoru přehodím na tv rovnou, tak se na tv obraz posouvá - není na tv celý. // možná řešení i pro tebe jen s jiným rozlišením
Způsou kdy jsou zapnuté oba výstupy se mě osobně neosvětšil, protože to kravilo s některými přehrávači. Nicméně někdo to tak provozuje. Proto doporučuji postup výše zmíněný.

Moje tv zobrazí rozlišení max 1024*768.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no u mna to funguje nasledovne: pripojim TV,nabehnem do radeon9800p properties do displays (pravy mouseklik na desktop->settings->advanced),kliknem na TV a nastavim si PAL atd.potom sa vratim do settings (pravy mouseklik na desktop->settings,tam kde je obrazok dvoch monitorov s cislami 1 a 2),zakliknem monitor cislo 2,vyberiem si rozlisenie a colordepth,zakliknem extend my desktop onto this monitor,dam pouzit a som doma.na monitore pracujem a na tv bezi film.(musim ale pokarhat ati,kym som na to prisiel tak som si schuti zanadaval,nikde som totiz nenasiel navod ako to nastavit a myslim si ze drviva vecsina ludi pouziva tv-out presne tymto spusobom,a na clone mode zvysoka kasle.)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“