Startovaci disketa

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Startovaci disketa

Příspěvek od Teal'c »

Potreboval bych poradit jak se udela startovaci disketa OS Windows XP. (nekdo mi poradil ze je to pry na instalacnim CD windowsu ale tam jsem to nenasel...)
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Dej na disketě pravám tlačítkem, Naformátovat, zaškrtni zkopírovat Systémové soubory ... Tušim, že je to takhle, bez diskety mě to tam nepustí a nechci jí hledat ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

jj, přeně tak, akorát je to Vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS :wink:

dodnes ale používám spouštěcí disketu z Win98 SE, ta je nejlepší, má i podporu CD-ROM.

ale možná ji má i ta z win xp, to nefim :?

2 kucarej: heh, vy už doma skoro nevedete diskety :D to je chyba, spouštěcí disketa musí být vždy po ruce :-D
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

tomm píše:jj, přeně tak, akorát je to Vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS :wink:

dodnes ale používám spouštěcí disketu z Win98 SE, ta je nejlepší, má i podporu CD-ROM.

Není nejlepší :roll: :wink:
Jelikož třeba nemá podporu velkých disků. U winMe už ano! Nebo lze stáhnout jí z stránek Microsoftu, pokud nemáš Me.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Lze stáhnout spousty bootovacích disket nebo si jí s trochou šikovnosti můžeš vytvořit sám ...
Koukni se sem: http://www.bootdisk.com/
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

2 dzin: díky za info :wink: já tu spouštěcí disketu kdysi používal jen pro instalaci Millenií z CDcka. a zrovna dneska jsem ji použil (po dlouhé době) na odstranění "neodstranitelné" složky z mého hadru (viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32841) :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pro XP se dělá startovací disketa následovně:
1. vezne se prázdná naformátovaná disketa
2. postupně v tomto pořadí se na ní nakopíruje ntldr, ntdetect.com, boot.ini
Naposledy upravil(a) cabman dne sob 26. bře 2005, 22:59, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

cabman píše:Pro XP se dělá startovací disketa následovně:
2. postupně v tomto pořadí se na ní nakopíruje ntldr, ntdetect.com, doot.ini
coto? :o

Teal'c asi myslel systémovou disketu, se kterou můžeš nabootovat PC při havárii.
když tam jen nakopíruješ tři soubory, nic ti to nepomůže, páč nevytvoříš boot sektor.
a stejnak by tam měl být ještě aspoň command.com.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

tomm píše:
cabman píše:Pro XP se dělá startovací disketa následovně:
2. postupně v tomto pořadí se na ní nakopíruje ntldr, ntdetect.com, doot.ini
coto? :o

Teal'c asi myslel systémovou disketu, se kterou můžeš nabootovat PC při havárii.
když tam jen nakopíruješ tři soubory, nic ti to nepomůže, páč nevytvoříš boot sektor.
a stejnak by tam měl být ještě aspoň command.com.
S touto disketou nabotuješ pokud je poškozený boot sektor a na opravu windows se používá recovery console která je součástí cd. nevím co by jsi dělal s commnad.com?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

cabman píše:S touto disketou nabotuješ pokud je poškozený boot sektor a na opravu windows se používá recovery console která je součástí cd. nevím co by jsi dělal s commnad.com?
to pak ale nepotřebuješ disketu, jelikož recovery console je na cd win xp a z toho lze bootovat.

command.com by byl potřeba pokud bys měl bootovací disketu s DOSem.

a stejnak pořád nechápu, jak můžeš nabootovat z diskety, která nemá bootovací sektor :? to mi vysvětlete něko
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

tomm píše:
cabman píše:S touto disketou nabotuješ pokud je poškozený boot sektor a na opravu windows se používá recovery console která je součástí cd. nevím co by jsi dělal s commnad.com?
to pak ale nepotřebuješ disketu, jelikož recovery console je na cd win xp a z toho lze bootovat.

command.com by byl potřeba pokud bys měl bootovací disketu s DOSem.

a stejnak pořád nechápu, jak můžeš nabootovat z diskety, která nemá bootovací sektor :? to mi vysvětlete něko
1. ten boot sektor je právě v tom ntldr který nahraješ na disketu jako
první! a pak bootneš klasický okna jen místo zavaděče v mbr hdd použiješ ten z diskety
2. pokud bootuješ z cd tak se nedostaneš do windows ale do instalace win a do recovery console
3. původní problém byl o win xp, nicméně pokud chceš dos tak samozdřejmě pořebuješ command.com

//edit: ideální je použí soubory z tvého hdd aby nastavení zavaděče pasovalo přímo na instalaci, ale samozřejmě to můžeš nahrát i u někoho jinýho a případně upravit boot.ini (většinou to projde v pohodě)
Naposledy upravil(a) cabman dne sob 26. bře 2005, 22:59, celkem upraveno 2 x.
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

cabman píše:ten boot sektor je právě v tom ntldr který nahraješ na disketu jako první
ahá, tak to jsem nevěděl. dík za info :wink:

.
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

tomm píše:jj, přeně tak, akorát je to Vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS :wink:

2 kucarej: heh, vy už doma skoro nevedete diskety :D to je chyba, spouštěcí disketa musí být vždy po ruce :-D
presne jak psal Dzin startovaci disketa z Win 98 (co mam ja) nepodporuje formatovani disku NTFS. dekuju vsem za odpovedi...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Startovaci disketa

Příspěvek od Shit »

Teal'c píše:Potreboval bych poradit jak se udela startovaci disketa OS Windows XP. (nekdo mi poradil ze je to pry na instalacnim CD windowsu ale tam jsem to nenasel...)
Viz. FAQ http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16738&start=0 :devil:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“