TV tuner, který?
- evils
- Nováček
-
TV tuner, který?
Jaký je dnes k dostání asi nejlepší interní tuner?
- Lord
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jj, kolem je toho spousty
Já považuju stále za jeden z nej tunerů Genius Videowonder Pro III, obrazem na něj určitě žádnej Leadtek a spol nemá, o ceně ani nemluvim, ale je s nim holt dost práce než se dá do kupy. Pro "amatéry" a lidi se slabšími nervy moc nedoporučuji
Já považuju stále za jeden z nej tunerů Genius Videowonder Pro III, obrazem na něj určitě žádnej Leadtek a spol nemá, o ceně ani nemluvim, ale je s nim holt dost práce než se dá do kupy. Pro "amatéry" a lidi se slabšími nervy moc nedoporučuji
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- 3482
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
grabovani do divx v realnem case jen pokud na to mas hodne silne CPU...
imho je to ale blbost, pac to je jen jednopruchod...
od geniusu jsem jeste nevidel ani jednu dobre udelanou vec, mozna je ten tuner vyjimka, protoze ho dost lidi chvali... (ale to chvalili Q910 taky a je to srot ))))
Ja mam Leadteka Deluxe a jsem moc spokojenej takze doporucim Experta, kterej by mel byt o fous lepsi
imho je to ale blbost, pac to je jen jednopruchod...
od geniusu jsem jeste nevidel ani jednu dobre udelanou vec, mozna je ten tuner vyjimka, protoze ho dost lidi chvali... (ale to chvalili Q910 taky a je to srot ))))
Ja mam Leadteka Deluxe a jsem moc spokojenej takze doporucim Experta, kterej by mel byt o fous lepsi
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Před dvěma lety jsem si kupoval Leadtek Deluxe... televize hrála, rádio taky ale jinak žádná sláva... po půl roce jsem ho prodal, prošel mi rukou na rychlo Leadtek Expert ---> nezprozoroval jsem jediný rozdíl oproti Deluxe. Karta je menší a má stereo, tot vše. Před rokem koupě Geniusu. Ze začátku jsem se navstekal než jsem to pořádně zprovoznil, ale ted už bych neměnil (možná by mě zajímal tak akorád ATi Theater), moje spokojenost se potvrzuje i ve všech testech (vyjma orig. SW) a názorech uživatelů. Leadtek má prostě výhodu v jednoduchosti a Plug and play, zatimco genius je laď and šteluj
Jj, Genius je zvláštní... většinou kvalita odpovídá ceně, ale pár věcí má vynikajících, viz. tuner nebo některý repra...
Jj, Genius je zvláštní... většinou kvalita odpovídá ceně, ale pár věcí má vynikajících, viz. tuner nebo některý repra...
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
co se ti na nich konkretne nelibilo? na leadtekach...Adamsquare píše:Před dvěma lety jsem si kupoval Leadtek Deluxe... televize hrála, rádio taky ale jinak žádná sláva... po půl roce jsem ho prodal, prošel mi rukou na rychlo Leadtek Expert ---> nezprozoroval jsem jediný rozdíl oproti Deluxe. Karta je menší a má stereo, tot vše. Před rokem koupě Geniusu. Ze začátku jsem se navstekal než jsem to pořádně zprovoznil, ale ted už bych neměnil (možná by mě zajímal tak akorád ATi Theater), moje spokojenost se potvrzuje i ve všech testech (vyjma orig. SW) a názorech uživatelů. Leadtek má prostě výhodu v jednoduchosti a Plug and play, zatimco genius je laď and šteluj
a to si neodpustim... ale genius nema ZADNY dobry repra. ale silene spatna repra, hodne spatna repra a ne zase tak spatna repra, ale zadna skevla repra teda nema
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ICE píše:co se ti na nich konkretne nelibilo? na leadtekach...
a to si neodpustim... ale genius nema ZADNY dobry repra. ale silene spatna repra, hodne spatna repra a ne zase tak spatna repra, ale zadna skevla repra teda nema
To nešlo přečíst
Neříkám, že je Leadtek špatnej, jsou bezva, protože jsou jednoduchý a to co člověk očekává splní, ale se srovnání s tim geniusem je třeba obraz tak nějak bez kontrastu, rozmazanej. Co si pamatuju, tak měl docelá špatný rádio, člověk do toho musel píchnout anténu jak barák aby něco chytil. S Expertem jsem zase já měl potíže s nahráváním a pořád blbnul Wizard.
Genius už dělá dobrý bedničky, za stejnej peníz rozhodně nic ani na stejný úrovni nekoupíš, natož lepší. Pořád ber v úvahu, že jsou to povětšinou jenom "reproduktory" k PC
- Albi
- Středně pokročilý
Ja ti doporucim Leadteka Winfast TV2000XP Expert. Sam jsem jej mel doma. Do te doby nez jsem ho musel vymnenit za Leadtek Winfast TV USB II. S obema maximalni spokojenost. Sice ta verze USB nema teletext, ale pry by to mel resit nejaky soft. Nevi o tom nekdo neco???
OT: Genius je takovy normalni prumer a u te TV karty to plati snad dvojnasob... Sam mam od nich mysaky a klavesnice i repra. Neni to spatny ale najdou se rozhodne lepsi vyrobci. Jediny co se Geniusum povedlo je Genius SW-5.1 Home Theater, zvlaste za ty penize za ktere se aktualne prodava...
OT: Genius je takovy normalni prumer a u te TV karty to plati snad dvojnasob... Sam mam od nich mysaky a klavesnice i repra. Neni to spatny ale najdou se rozhodne lepsi vyrobci. Jediny co se Geniusum povedlo je Genius SW-5.1 Home Theater, zvlaste za ty penize za ktere se aktualne prodava...
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
- evils
- Nováček
-
Leadtek WinFast PVR2000 PAL+FM+MPEGII PCI
Je velký rozdíl ve kvalitě mezi Leadtek WinFast PVR2000 PAL+FM+MPEGII PCI a Winfast TV2000XP Expert?
- Modena
- Začátečník
Osobně mám husinu jen při vyslovení jména "Pinnacle" (zkušenosti se Studio 8+9 ! ! !), ale už 2. rok mám PCTV DeLuxe tuner a vše je v pohodě! DiviX ani jinej "X" mu sice moc nejde, ale kdo by to v dnešní době dvouvrsvých DVD stahoval v takovým shitu ? MPEG i AVI jsou v pohodě a ovladače se aktualizují snad každej měsíc, tak si myslím, že ani tohle není uplně blbá volba !
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stím Studiem 8,9 je to úplně od věci ne? Mimochodem pracoval jsem v 8 a ted v 9 a nemůžu si je vynachválit !!!Modena píše:Osobně mám husinu jen při vyslovení jména "Pinnacle" (zkušenosti se Studio 8+9 ! ! !), ale už 2. rok mám PCTV DeLuxe tuner a vše je v pohodě! DiviX ani jinej "X" mu sice moc nejde, ale kdo by to v dnešní době dvouvrsvých DVD stahoval v takovým shitu ? MPEG i AVI jsou v pohodě a ovladače se aktualizují snad každej měsíc, tak si myslím, že ani tohle není uplně blbá volba !
Co to znamená DiviX? Asi si myslel DivX? Ne? To že TV kartě moc nejde si máme představit co? Doba dvouvstvých DVD ještě asi úplně nenastala vzhledem k jejich ceně, ne? Mimochodem máš vtěch formátech a kodekách zmatek, plete se ti to dohromady. A aktualizace driverů každej měsíc právě žádná výhra není!!!
- Modena
- Začátečník
Stím Studiem 8,9 je to úplně od věci ne? Mimochodem pracoval jsem v 8 a ted v 9 a nemůžu si je vynachválit !!!
Co to znamená DiviX? Asi si myslel DivX? Ne? To že TV kartě moc nejde si máme představit co? Doba dvouvstvých DVD ještě asi úplně nenastala vzhledem k jejich ceně, ne? Mimochodem máš vtěch formátech a kodekách zmatek, plete se ti to dohromady. A aktualizace driverů každej měsíc právě žádná výhra není!!!
Máš pravdu Dzine v tom, že vše, co nejde střihat a dál upravovat je pro mě "španělská vesnice", na DVD koukám na stolním plajeru a plazmě a PC používám k tomu, abych ten plajer nakrmil něčím ve smysluplné kvalitě, protože čučet na film na 19 ´monitoru s repráčkama jak pěst je fakt "pohodička"
Rekordér v TV tuneru Pinnacle umí v reálném čase grabovat největší komprimaci MPEG 1, nikoliv MPEG 4 a nejsem rozhodně přítel hafa free softíků, kterýma to pak budu protlačovat, abych z koukatelnýho bitratu dostal 700MB ? Proč ? Víš, myslím si, že než můj příspěvek dočteš, bude DLko zase o dvacku levnější a za 2, 3 měsíce . . .
Pinnacle Studio je soft, se kterým jsem střihal cca 3 roky a jediný plus, který mu nemůžu upřít je ten, že mě donutil postupně dokoupit RAM, další HDD, jiný čipset (P4) a že mě naučil samostatně přeinstalovat OS. Pak mu taky nemůžu upřít to "plus" za názvem, kterým se teď pyšní !
Když mě ten spratek vždycky po 4 hodinové činnosti spad a odmítl uložit i to, co dosud udělal, bylo to fakt na ránu ! ! ! Navíc to, co dělal a jak a proč to dělal, odmítal zveřejnit (asi to nevěděl ani on !). Na hadru měl velikost 1.5 GB ale schopnosti jak BeeSweet s 200kB.
Nechci zahajovat polemiku na téma "Skvělý Pinnacle Studio", ale moje skušenost je prostě taková jaká je ! Teď mám komplet Adobe a není to zrovna blbuvzdorný soft, ani není tak "krásný" a graficky povedený, ale je účelný a PŘEDVÍDATELNÝ !
- Skim
- Začátečník
-
evils: Ahoj, měl jsem také dilema, jaký tv tuner koupit a nakonec jsem to, stejně jako uživatel "Adamsquare", riskl a přes annonce za 1000 kč (o polovinu méně než stojí winfast expert) koupil Genius Tv Wonder III Pro. Musím říct, že jsem na 100% spokojený, protože po nainstalování programu fly2000 tv + posledních ovladačů (2.83 prebeta3) chodí vše, včetně zvuku, naprosto krásně a to i při nahrávání - porovnám - li video Geniuse s videem z karet Leadtek (Porovnával jsem jak verzi Deluxe tak Expert) tak musím říci, že genius má lepší podání barev (žádné "vodovky" než jakýkoliv leadtek, o ceně nemluvě. Pokud mi nevěříš, klidně Ti udělám pár snímků (tuner to umoňuje v rozlišení 768*576) a vložím je sem do fora, protože, pokud budeš mít to štěstí a tento tuner seženeš, tak opravdu neprohloupíš, za to mohu dát ruku do Ohně. Tip. - video zachytávám v Huffyuv kodeku (kompresní poměr 2,7:1) a následně pomocí Vision express (doplněk Nera 6) dvouprůchodově kóduji na meg 2 (720*576) a vypaluji na DVD - kvalita je nesrovnatelně lepší než VHS. Jinak jsem mluvil i s uživatelem vlastnícím DVD recorder a ten mi řekl, že kvalita tohoto tuneru je při řehrávání na pc lepší než kvalita nahrávek z jeho DVD recorderu.
S pozdravem Skim
S pozdravem Skim
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že i někdo jinej umí ocenit kvalitní výrobek, od lowendového výrobce
Jediný na co bych chtěl asi upozornit, že se nyní prodává Genius VideoWonder PRO TV (nikoliv PRO III). Cena je dokonce nižší (CzC 1089kč) ale je to novinka a těžko říct, jestli je tak dobrá jako její předchůdce. Možná je ještě lepší... kdo ví Nechce si jí někdo na test koupit?
Jediný na co bych chtěl asi upozornit, že se nyní prodává Genius VideoWonder PRO TV (nikoliv PRO III). Cena je dokonce nižší (CzC 1089kč) ale je to novinka a těžko říct, jestli je tak dobrá jako její předchůdce. Možná je ještě lepší... kdo ví Nechce si jí někdo na test koupit?
- Pupik
- Začátečník
Mam za ukol koupit TV kartu bratrovi. Premyslim o LeadTek WinFast TV 2000XP Expert, Pinnacle Studio PCTV STEREO, TV tuner, Hercules Smart TV stereo a Tuner Genius VideoWonder PRO. A zatim co ctu + a - , tak zacinam hodne uvazovat o tom Geniusu. Do uterka se musim rozhodnout. Kdyz to bude Genius, tak ti napisu jak to dopadlo. Ono je to tezky vybirat, protoze s kazdou katou jsou nejaky problemy a je fakt, ze nekteri uzivatele si za ne muzou sami.Adamsquare píše:Jsem rád, že i někdo jinej umí ocenit kvalitní výrobek, od lowendového výrobce
- viki_
- Začátečník
Re: Leadtek WinFast PVR2000 PAL+FM+MPEGII PCI
PVR2000 ma hardwarovy MPEG-2 encoder.evils píše:Je velký rozdíl ve kvalitě mezi Leadtek WinFast PVR2000 PAL+FM+MPEGII PCI a Winfast TV2000XP Expert?
Naposledy upravil(a) viki_ dne úte 29. bře 2005, 12:55, celkem upraveno 1 x.
- viki_
- Začátečník
- Alois01
- Nováček
-
Zamýšlím koupit TV kartu Leadtek Winfast TV2000 XP Expert a na Foru PC tuning čtu převážně chválu ale podívám - li se na recenzi uživatelů na czechcomputeru čtu samou nespokojenost hlavně co se týče špatného obrazu. Tak dost dobře nevím co si mám myslet......... No ale budu věřit vám a koupím tento HW ale měl bych jeden dotaz..... když chci nahrávat zvuk musím propojit TV se zvukovou kartou (on - board) to bude asi přes konektor CD - in že??? ale tam už mám napojenou DVD mechaniku a rozdvojka asi neexistuje že? Jo a kolik pak mi zabere 1h nahrávání z TV v solidní kvalitě mega? Díky
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Propojí se to do zvukovky zvenku tam mít DVD mechaniku nemůžeš,takže pohoda.Alois01 píše:Zamýšlím koupit TV kartu Leadtek Winfast TV2000 XP Expert a na Foru PC tuning čtu převážně chválu ale podívám - li se na recenzi uživatelů na czechcomputeru čtu samou nespokojenost hlavně co se týče špatného obrazu. Tak dost dobře nevím co si mám myslet......... No ale budu věřit vám a koupím tento HW ale měl bych jeden dotaz..... když chci nahrávat zvuk musím propojit TV se zvukovou kartou (on - board) to bude asi přes konektor CD - in že??? ale tam už mám napojenou DVD mechaniku a rozdvojka asi neexistuje že? Jo a kolik pak mi zabere 1h nahrávání z TV v solidní kvalitě mega? Díky
Doporučuju nahrávat do Mpeg a pak zkomprimovat a potom je výsledek dobry. Jak na to sem psal tady.
klik