AP Asus a neznáme heslo

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AP Asus a neznáme heslo

Příspěvek od slivmi »

Dobrý den před nedávnem jsem si pořídil wifi internet od jediného místiho poskztovatele, který byl natolik nesolventní že jsem si potřebný hardware musel koupit od něho což jsem ještě zkousl ale zjistil jsem ze k ap nemám přístup (nedostal jsem přihlašovací jméno a heslo) a chtěl bych se podívat na nějaká nastavení zvláště bych si chtěl pořídit dhcp server.
Chtěl bych se proto zeptat jestli existuje způsob jak na AP Asus WL-300g zjistit jméno a heslo pro přístup do nastaveni?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AP Asus a neznáme heslo

Příspěvek od KOFis »

slivmi píše:Dobrý den před nedávnem jsem si pořídil wifi internet od jediného místiho poskztovatele, který byl natolik nesolventní že jsem si potřebný hardware musel koupit od něho což jsem ještě zkousl ale zjistil jsem ze k ap nemám přístup (nedostal jsem přihlašovací jméno a heslo) a chtěl bych se podívat na nějaká nastavení zvláště bych si chtěl pořídit dhcp server.
Chtěl bych se proto zeptat jestli existuje způsob jak na AP Asus WL-300g zjistit jméno a heslo pro přístup do nastaveni?
jeho heslo ktere tam on ulozil nezjistis, nejjednodussi zpusob je resetovat cely router a pak heslo a vsechno nastaveni vytvorit znovu, musis ale vedet, jak je router nastaveny. Nebo se zeptej na heslo sveho ISP, s tim ze si chces zapnout DHCP...
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Heslo

Příspěvek od slivmi »

To uz jsem zkousel, provozovatel otom nechce ani slyset je to totiz zbohatlik se zakladni skolou ktery dotahl kanam interner a cele muto vybudovala firma tudiz ke kazdeu zasahu musi volat odborniky, jeste je dalsi problem ze integrovany firewal ap mi obcas blokuje vlastni veci :x
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no od takovyho providera ruce pryc :(
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

monopol

Příspěvek od slivmi »

No jo jenže ja žiji na vesnici a krom klasckého modemu od Telecomu nemám na výběr, tudíž je pro mě jediným myslitelným řešením (nepočítaje předražené CMDA od eurotelu) :sad:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

máš s tím chytrákem nějakou smlouvu?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Heslo

Příspěvek od KOFis »

slivmi píše:To uz jsem zkousel, provozovatel otom nechce ani slyset je to totiz zbohatlik se zakladni skolou ktery dotahl kanam interner a cele muto vybudovala firma tudiz ke kazdeu zasahu musi volat odborniky, jeste je dalsi problem ze integrovany firewal ap mi obcas blokuje vlastni veci :x
zjisti si nstaveni site a restartuj si to :) za vysledky nerucim :)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

To je dost neseriozni jednani od toho tvyho ISP! Bud ho zmen, nebo si zjisti to nastaveni site a pak ho natvrdo resetuj a pak si udelej heslo vlastni! Pokud ti ho ISP donutil koupit, tak je to tvoje zarizeni a pak si s nim muzes delat co chces.
A deafultni heslo nahodou nefunguje? Neco jako "admin"??? Nektere lamy ho nemeni a nechavaji tam "tovarni" heslo.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

tady je nastavení pro 500-stovku nevím jak moc se liší, ale alespoň nějaký návod http://www.portforward.com/asus/WL-500G-dhcp.htm, přihlášení user:admin pass:admin bude podle fungovat stejně pokud ho nezměnili. Co ho teda restnout, zavolat "odborníky" a při nastavování a zaheslování monitorovat stisky kláves nějakým softíkem. Když to nepůjde po dobrým (že jim řekneš co potřebuješ), tak to půjde po tvým.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

_Stepan píše:Co ho teda restnout, zavolat "odborníky" a při nastavování a zaheslování monitorovat stisky kláves nějakým softíkem. Když to nepůjde po dobrým (že jim řekneš co potřebuješ), tak to půjde po tvým.
a tohle není vůbec blbej nápad, takovej pěknej SW můžu dodat, akorát by to mohlo ztroskotat na tomhle: já když něco konfiguruju, tak zásadně přes svůj NB :oops:
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

pavel.minarik píše: akorát by to mohlo ztroskotat na tomhle: já když něco konfiguruju, tak zásadně přes svůj NB :oops:
nezbejvá než držet palce a připravit se na to např.: http://www.spyarsenal.com/familykeylogger/ (pár jsem jich vyzkoušel a tenhle mi zatím vyhovoval nejvíc).
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

pavel.minarik píše:
_Stepan píše:Co ho teda restnout, zavolat "odborníky" a při nastavování a zaheslování monitorovat stisky kláves nějakým softíkem. Když to nepůjde po dobrým (že jim řekneš co potřebuješ), tak to půjde po tvým.
a tohle není vůbec blbej nápad, takovej pěknej SW můžu dodat, akorát by to mohlo ztroskotat na tomhle: já když něco konfiguruju, tak zásadně přes svůj NB :oops:
Jasně že přez nb, jinak by to snad nikoho ani nenapadlo.
K problému byla by možnost najít někoho s wifikartou v pc a ty nastavení u něho okouknout. Potom ti nic nebrání AP resetovat a nastavit si to sám.
Jiná možnost neexistuje.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Dělali tu konfoguraci u tebe na nb nebo přímo na tvém PC.Pokud to dělali na tvem PC tak máš vyhráno.Stáhni a nainstaluj si nějakej kayloger a spusť ho na pozadí.No a pka jim zavolej,že se ti něco stalo s AP a oni přijedou a udělaj ti to nastavení znovu.Musíš ale resetovat svoje AP aby to nešlo.No a máš to všechno:Hesla avše co tm zapisují.
No podle mně tam stejně nic nevykoumáš protože jak tam něco zmněníš tak ty to nepude.
Napiš pak jak to dopadlo.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

krizovka píše:Dělali tu konfoguraci u tebe na nb nebo přímo na tvém PC.Pokud to dělali na tvem PC tak máš vyhráno.Stáhni a nainstaluj si nějakej kayloger a spusť ho na pozadí.No a pka jim zavolej,že se ti něco stalo s AP a oni přijedou a udělaj ti to nastavení znovu.Musíš ale resetovat svoje AP aby to nešlo.No a máš to všechno:Hesla avše co tm zapisují.
No podle mně tam stejně nic nevykoumáš protože jak tam něco zmněníš tak ty to nepude.
To už někdo navrhoval a pavel.minarik mu psal že konfiguruje přez nb.
Takže znuvu, já to také konfiguruji přez nb ptotože proč hrabat do zákazníkovy mašiny. To je úplná zbytečnost a může to být jedině problém.

//edit: k příspěvku níže: pokud nemají vlastní nb tak to jsou patlalové
Naposledy upravil(a) cabman dne ned 27. bře 2005, 13:08, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

cabman píše:
krizovka píše:Dělali tu konfoguraci u tebe na nb nebo přímo na tvém PC.Pokud to dělali na tvem PC tak máš vyhráno.Stáhni a nainstaluj si nějakej kayloger a spusť ho na pozadí.No a pka jim zavolej,že se ti něco stalo s AP a oni přijedou a udělaj ti to nastavení znovu.Musíš ale resetovat svoje AP aby to nešlo.No a máš to všechno:Hesla avše co tm zapisují.
To už někdo navrhoval a pavel.minarik mu psal že konfiguruje přez nb.
Takže znuvu, já to také konfiguruji přez nb ptotože proč hrabat do zákazníkovy mašiny. To je úplná zbytečnost a může to být jedině problém.
Tak to pozor.Já mam taky wifi a u mně to vždy dělají na mém PC.Nikdy tu neměli nb.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

krizovka píše:Tak to pozor.Já mam taky wifi a u mně to vždy dělají na mém PC.Nikdy tu neměli nb.
teď už jsme trochu OT, ale můj důvod, že to konfiguruju na svém NB je tan, že netuším jak moc v háji má zákazní svou techniku, prostě u sebe mám jistotu, rozchodím si to a pak když to nejde u zákazníka, je jasné kde je problém
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“