D-Link DWL-900AP+ upgrade

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

D-Link DWL-900AP+ upgrade

Příspěvek od Denis »

Zdraví Vás a žádám o rady.Máte někdo zkušenosti s AP D-Link DWL-900AP+ (rev.C2) a jeho upgrade firmware??
Na stránkách výrobce http://www.dlink.cz/?go=jN7uAYLx/oIJaWV ... TkJkwWt+za
píšou,že bezplatným upgrade SW může být přenosová rychlost zvýšena až na 44Mbit.Ovšem nevím,jaktohle provést a kde sw získat.Když jsem udělal upgrade na poslední verzi (tuším že v 3.07)je pořád rychlost 22Mbit.
Nebo nevíte,zda se na toto AP dá napasovat firmware jiných výrobců,popř jinak zvýšit dosah??

Předem děkuji za všechny náměty.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

s tim upgradem na 44Mbits to neni az tak horke, je to jen softwarova uprava prenosoveho protokolu, kterou Texas Instruments do svych cipu slibil, ale nikdy poradne nedodelal. Podle mych zkusenosti s jinymi produkty se zvyseni rychlosti nedockas.
Bohuzel....
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

A neví někdo,jak je to s výkonem toho AP D-Link DWL-900AP+??
Výkon mám nastaven na max a přitom s jinými produkty dosáhnu lepších výsledků (např.PCI karta D-Link DWL-520+) je to nebe a dudy.....jak to tedy je?? Není snad 100mW jako 100mW???
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

vykon je jedna vec (dulezita samozrejme), ale velmi dulezita vlastnost je take citlivost jednotlivych cipsetu. To znamena z jak spatneho signalu jsou dane cipy schopny rekonstruovat spravna data. A mam obavu, ze prave Texas Instruments cipset na tom byl s citlivosti pomerne spatne.
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Hmm,ale nemají náhodou ty 2 jmenované AP od D-Linku stejné chipsety??
V tomto případě to ale citlivostí určitě nebude,kvalita přijímaného signálu je totiž více než dobrá a dosti stabilní.I podle statusu......na přijímací straně ani jeden ztracený paket,na vysílací se pakety tratí.
Asi Ti teď není moc jasné proč......protože AP,které chytám ,jede s trošku vyšším výkonem.......
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

No já si myslím, že problém bude jinde protože zrovna s d-link 900 mám co do kvality signálu skvělí zkušenosti.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Ano,co se týče přijímače,tak opravdu no problem.
Problém spíše bud na straně vysílače......protože tam asi nedostřelí.
Nevíte,jak by se dal trošku poladit výkon?Je to dost daleko a mám dosti ziskovou a hodně směrovou anténu....
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Já bych zkusil snížit rychlost na 1-2 Mbps a potom zkusil snížit výkon na AP na 12,5% nebo 25%.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ten D-Link je naprosto bezproblemovej....po tom upgradu firmwaru to opravdu funguje až 44 Mbits ale signal musi bejt tak přes 50% jinak se to automaticky sníží:-(

Jinak stabilita sítě s D-Linkama je 100%
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Úplně jsem zapoměl na jednu důležitou věc u tý 3.07b je potřeba mít v nastavení dánou Diversity Antennu
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Tak s tou diversitou si dovoluji oponovat.......právě,že nej signál je právě na ext.anténě.
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Zajímavé mě pokud dám external se signal zhorši a to hodně :o , mam taky revizi C2, připojuju se zhruba na 350 m.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“