funkčnost AP v zimním období (venku na stžáru)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
hudecek.jiri
Začátečník
Začátečník

funkčnost AP v zimním období (venku na stžáru)

Příspěvek od hudecek.jiri »

Čau lidi.
Jeden poskytovatel netu přes wifi mě poradil abych umístnil AP na anténí stožár, protože nemám přímou viditelnost na vysílač! A mě by docela zajímalo jak to funguje v zimním období?! Překousne to tu zimu?! Já s toho mám docela smíšené pocity. AP bude edimax 7207 APB. Dík za jakékoli názory a odpovědi.
Procák: AMD atlon 1800+@3200+ 2,21GHz, Deska: Asus A7N8X-X (uber bios), Ramky: samsung 256MB, Disk: 2x80Gb Maxtor, Grafárna: Jetway Ati RADEON 9550 O/C ultra, Palírna: Liteon
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Nedávno jsem to v nějakém vlákně řešil.
Pokud se na to nedostane voda tak zima vůbec nevadí. Normální zima, v případě -200 by to byl asi problém. :)
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Mrkni na CZFree, mají to tam myslím i v FAQ, protože dost lidí se bálo dát AP jen tak na stožár
-pokud si chceš být stoprocentě jistý, můžeš šáhnout po nějakém externím AP (které vyjde ale pěkně draze)
-zajisti aby se tam nedostala voda a nelomcoval s tím vítr (dlouhodobé vibrace elektronice neprospívají) - popřípadě můžeš dovnitř dovést malé vytápění (ale pozor na kondenzující vodu)

ad cabman: -200°C? proč? - už při -50°C totiž praská cín a to by se pak špatně AP pracovalo...
Francie ... sladká Francie
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

-200C byla samozřejmě nadsázka a spíš vtip.

Venkovní AP je možná zbytečně drahé ale někdy není na výběr. Většinou (vždy) to řeším umístěním voděodolné elektrikářské skříně. U AP se většinou ještě hřeje router z nějákého PC. Topení jsem nikdy nikam neinstaloval. A opravdu bez problémů. Tuto zimu myslím beze
ztrát na životech :wink:
Pochopitelně pokud někdo na nějaký sloup přiiváže klasický AP pro vnitřní použití a mlátí s ním vítr a občas to zmokne tak je poněm.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“