Zkoušel někdo přidělat na BOX jiný větrák?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

zombux píše:nevidim rozdíl při otevřeným a zavřeným casu, teplota +- stejná. když dám ruku těsně nad větrák tak se zdá že 12ka není schopná všechen vzduch prorvat skrz ten "malej" pasiv a něco jde jakoby "ven" :?
Podle mě se ti to odráří o tu redukci... Podle mě by bylo ideální kdyby to prohnutí bylo opačné...
Jenže takouvou redukci jedině vyrobit... koupit ji asi nejde nikde jsem neviděl...

Holt zkusím tu 80tku bez redukce přímo na box a uvidím co bude dál...
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Pleshoun píše: Tohle řešení asi nebude mít zrovna velkou trvanlivost...
Teplem povolí nejprve izolepa a potom se rozteče pet flaška... do toho nejdu...
Zase bych to nezatracoval - odzkoušeno. Sice jen na celeronu 1.6GHz, ale snad by to obstálo i při vyšší teplotě. Do 80-85°C určitě. Jde to udělat i bez izolepy pouze využitím přirozené vlastnosti PET, že při vyšších teplotách se smršťuje. Nebo to jde zajistit mnoha jinými způsoby(šroubky), prostě izolepa není nutná - když vám vadí. Vydrží to věčně a nestojí to vůbec nic. Samozřejmě je to čistě účelné - nikoliv na okrasu. Nebudu prozazovat PET lahve za každou cenu, ale válí se jich všude spousty a potřebují nějaké zužitkování :lol:
//edit: Hrdlo PETky se plynule zmenčuje - nevznikají extra turbulence. Délka redukce je podle typu lahve tak 5cm.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Pajax píše:
Pleshoun píše: Tohle řešení asi nebude mít zrovna velkou trvanlivost...
Teplem povolí nejprve izolepa a potom se rozteče pet flaška... do toho nejdu...
Zase bych to nezatracoval - odzkoušeno. Sice jen na celeronu 1.6GHz, ale snad by to obstálo i při vyšší teplotě. Do 80-85°C určitě. Jde to udělat i bez izolepy pouze využitím přirozené vlastnosti PET, že při vyšších teplotách se smršťuje. Nebo to jde zajistit mnoha jinými způsoby(šroubky), prostě izolepa není nutná - když vám vadí. Vydrží to věčně a nestojí to vůbec nic. Samozřejmě je to čistě účelné - nikoliv na okrasu. Nebudu prozazovat PET lahve za každou cenu, ale válí se jich všude spousty a potřebují nějaké zužitkování :lol:
//edit: Hrdlo PETky se plynule zmenčuje - nevznikají extra turbulence. Délka redukce je podle typu lahve tak 5cm.
Když já bych raději chladil než zužitkovával PET flašky... :oops:
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Tak nic. Ale je to lepší neš to dát bez redukce. IMHO je to na stejné urovni v účinosti chlazení jako jakákoliv jiná redukce.
//OT: Jako expanzku mám PET láhev :)
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Pajax píše:Tak nic. Ale je to lepší neš to dát bez redukce. IMHO je to na stejné urovni v účinosti chlazení jako jakákoliv jiná redukce.
Hm, možná že to i zkusím jako druhou možnost... 8-)
Uvidíme jestli bude stačit tichá 80tka přímo na pasiv nebo se to bude muset udělat jinak...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“