Černobílý obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Slezman(CZE) píše:ja na ovladači te tesly mam poze přepinač AV/TV
znamena to, že nova karta si s mou televizi nebude rozumět? předtim na MSI G4 a MSIFX5700 to jelo ok
Tady jde o to, že se musí navolit, jestli bude vstup S-Video, nebo composite... To se ale týká jenom SCARTů, kde to není jednoznačně dáno (vedou jak Composite, tak i S-Video a Component video (RGB)) a televize to sama nepozná. Pokud televize neumí S-Video a ty ho do SCARTu pustíš, tak se ti to zobrazí černobíle, protože se zobrazí jenom jasová (luminance) složka, ale barevná (chrominance), která se vede odděleně, už ne...

Pokud máš bednu, která neumí S-Video, tak to zapoj přes composite a půjde to v pohodě.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

výstup z grafiky pomocí redukce SVIDEO--->cinch, vstup do televize pomoci cinche Video-in na prednim panelu, na puvodni fx5700 zapojeno naprosto stejne

scart na TV je využit pro výstup audia do věže, je tu tedy jeste moznost ozelit vystup zvuku a dat tam scart se vstupy a pustit to video přes to.....spis bych chtel ale zprovoznit stavajici usporadani, kdyz to predtim jelo s dvema diametralne odlisnymi kartami :(

P.S. v ovladačich je spravne navolen S-video vystup, pri prepnuti na composite obraz zmizne

P.S.#2 prosim upravte nekdo z moderatoru nadpis threadu např. na "Cernobily obraz na tv-outu", aby to bylo jasnejsi
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Slezman : Takhle to máš dobře. Že na composite obraz zmizne je dáno právě tou redukcí S-Video --> Composite a je to normální. To by mělo chodit.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
danny1691
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny1691 »

1984 bylo varování, ne návod.
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

danny1691 píše:2 Slezman: tady jsi to zkoumal? http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ti ... rtId=19133
tam jsem nic noveho nenasel, s takovymi vecmi jako korekce barev si nikdy moc nehraju, v mem pripade ani nemam co korigovat, v TV-toolu mi to řeklo, že nVidia neposkytuje dostatečné informace pro aktivaci pokročilého nastavování, takže mám asi smůlu, leda ýže bych to zkusil pres ten scart
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Out
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

už jsem bezradný....

Příspěvek od Out »

Mám stejnej problém jde mě obraz černobíle...Mám GF 6600GT před tím sem měl GF 420 (šunka)a vše mě šlo, nyní stouto kartou to nedokážu.Už jsem odskoušel 5 různých ovladačů,všechny normy,a nevím..Začátek mě jde barevně ,když startuje pc...a potom černá a bílá!!Když přepnu s s-videa na kompozitní,tak to chviličku jde barevně a pak vypne obraz uplně!!! Kabel mám svhs do tv mám redukci scart...vše je stejné jako ,když jsem měl GF420 a ta makala!!! & ; ;nbs p; Dík za každou pomoc...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jen dodám, že mě to jede ČB už od začátku , tedy i boot... :sad:
žádná pomoc na obzoru, vypadá to, že si tahle karta už nerozumí s mojí 3 roky starou TV
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no takže jsem zkusil další možnost, koupil jsem si obousměrný SCART (6 cinchů), zkusil jsem to video z VGA hnát scartem, nepomohlo. Nepomohl ani Audio/Video Selector (přepínač 3 audio/video vstupů), kdy jsem do něj hnal tv-out v s-videu kabelu a z něho
a) výstup s-video, následná redukce na cinch
b) přímo cinch
v bláhové nadějí, že se barva rozjede....

te´dka uvažuju o koupi DVD/DivX/Xvid přehrávače abych si mohl zase užít film v digikvalitě na TV* :sad: :sad:

* v barvě :sad:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

kdybyste někdo cokoli potřebovali na audio/video/sat atd atd v brně, zajděte do TIPA na jakubském náměstí, jsou to přijemni lidi a spoustu toho vědí.
bohužel mě odkázali na jiníé ovladače, protože je zarazilo, že FX5700 běhala normálně a GF6800 na stejné kabeláži a TV nejde. Musí to být softwarový problém, pokud soudruzi v Gigabyte (a v mnoha dalších případech) neupravili s-video na kartě na něco jineho....nez by melo byt)
Mira516
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mira516 »

Už 2x se mi stalo, že S-video měl tvarově nevyhovující konektor - ta izolační guma byla o cca 1-2 mm větší, takže konektor nebylo mořné do grafiky pořádně zasunout. To jde ale mírně seříznout.

Pokud máš na telce konektor zasunutý přes scart redukci, zkus navolit kompozitní vstup a vyzkoušet všechny PALY
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Mira516 píše:Pokud máš na telce konektor zasunutý přes scart redukci, zkus navolit kompozitní vstup a vyzkoušet všechny PALY
při kompozitu nejede nic (pri vsech PALech), pri s-videu vše černobíle při všech PALech...
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

A propojení pinů s jasovým (luminance) a barvovým (rgb) kanálem jste ještě nezkusili?
http://tvtool.info/go.htm?http://tvtool ... faq3_e.htm

U scartu je to pin 20 a 13.
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jago píše:A propojení pinů s jasovým (luminance) a barvovým (rgb) kanálem jste ještě nezkusili?
http://tvtool.info/go.htm?http://tvtool ... faq3_e.htm

U scartu je to pin 20 a 13.
toto se mi zkoušet jaksi nechce ..... že by na MSI byl signál správěn a na gigabyte ne? stejnej potíž má kámoš i s leadtekem 6600GT/agp.
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

mam stejnej problem s galaxy 6600gt a prodejce mi rikal ze prej jsou prehozeny kabely u svidea takze prej to mam svodit do jednoho sinche a melo by to jet
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

kaimaster píše:mam stejnej problem s galaxy 6600gt a prodejce mi rikal ze prej jsou prehozeny kabely u svidea takze prej to mam svodit do jednoho sinche a melo by to jet
konkretni obrázek a návod by nebyl?
grail
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grail »

mne to taky jelo cernobile (s-video -- scart),ale kdyz jsem pouzil cynch misto s-videa (cynch -- scart),tak se problem vyresil.
MB: Abit NF7(-S) v2.0 CPU: AMD Athlon XP-A (Barton) 2500+@3200+ (200 x 11) 2200 MHz RAM: 2x 256MB PC 3200 (200MHz) DDR SDRAM VGA: MSI (NVIDIA GeForce 6200) 128MB HDD: Maxtor 6Y080P0 (80GB,7200ot/min) CD-RW: TEAC CD-W540E (48/12/40)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Mám ten samý problém na Prolink PixelWiev FX5200 ten samý problém, černobílý obraz :x a na G2 MX400 mi to chodilo bez problému s touhle verzi ovládačů, jo a používám S-Vide -> S-Video kabel, protože ta TV nebá S-Vido ve scartu, ale jako S-Video konktor zvlášť. Nevíte někdo jak to rozjet?
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Může mi někdo vysvětlit, proč to jede s G2 MX400 od MSI normálně, byrevný obraz na moji TV OVP Orava CTV 217 a s tím FX5200 je černobílý? Používám stejný kabel... Tohle mi je fakt záhadou a používám i stejnou verzi ovládaču. Jo a ještě to FXko jede na mamine TV normálně barvně, a má OVP CTV 214 stereo. Používám S-Video -> S-Video kabel. Ale tohle mně už fakt s**e... Se tu s tím drbu celý den a vypadá to tak, že se budu muset rátit k G2ce....
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

:razz: Vyřešeno :razz:
Vymněněn kondenzátor u krystalu v TV za kapacitní trimr a nastaveno. :twisted: Je to sice toršku radikalnější postup, ale zafungoval :wink:
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Měl si nastavenou správnou normu v ovladačích?Tzn. PAL D/K ?Na NTSC mám taky černobílej obraz...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“