Nestabilita s radeonem 9800

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

a46 píše:
lirmir píše: A jak Ti to funguje na Cat. 4_10, 4_11, 4_12 ?
Zkoušel jsem org. 4.10 i DNA a Omegu z 4.11 a mělo to stejný efekt jako s 5.2. Ale se zdrojem Chieftec 360W se to chovalo stejně. Podle mě to zdrojem není. Zkoušel jsem i nechat skříň otevřenou ale vůbec to nepomohlo. Pomocí ATItoolu jsem ji víc než o 10 MHZ nepřetaktoval a házelo to chyby. Podtaktování taky nepomohlo. Nemůže to být nějaká skrytá chyba jádra?
Jak to, že Ti nějak záhadně zmizely počáteční artefakty v Doom 3?

Pokud jsou chyby v obraze tak je to buďto tím, že karta se přehřívá nebo je vadná. Už si tu grafárnu zkoušel v jiném compu?
Není ten AC silencer špatně nasazený?
Zkoušel jsi safe časován í pamětí?
A co ovladače desky, zkoušel jsi nebo máš ty nejnovější?
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

a46 píše:
NoTHX píše:btw... asi blba otazka ale mas vyplej VPU recover, fastwrite a AGP nastaveny na 4x?
To už jsem zkoušel, ale vůbec to nemá na stabilitu žádný vliv.
Tak potom Ti ostáva skúsiť lepšejši zdroj.
Samozrejme až rátame s tým, že Windows a pc komponenty sú OK.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Pokud ti to delalo i s jinym zdrojem, tak je zrejme na vine karta, imho bych skusil zkontolovat ten silencer, jestli dobre sedi (btw. davals tam pastu ze jo? ;-) ) pokud bude vse ok mozna je ta tvoje holcina opravdu zrala na reklamaci...
Dandyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

a co kdyby

Příspěvek od Dandyy »

mám doma ještě jeden starší zdroj - když jsem ho měl zapojené (tehdy ještě s gf3), tak mi to nebralo ROM mechaniky a nebo dělalo jinou neplechu. Co kdybych na zkoušku zapojil oba dva zdroje a na jeden napojil HDD a na druhej zbytek? Má to cenu zkoušet?
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: a co kdyby

Příspěvek od romco »

Dandyy píše:mám doma ještě jeden starší zdroj - když jsem ho měl zapojené (tehdy ještě s gf3), tak mi to nebralo ROM mechaniky a nebo dělalo jinou neplechu. Co kdybych na zkoušku zapojil oba dva zdroje a na jeden napojil HDD a na druhej zbytek? Má to cenu zkoušet?
Odskúšať môžeš,
ale to že rozhodíš komponenty na iný zdroj neznamená, že budeš mať väčší prúd. ktorý potrebuješ, keďže tvoj zdroj to pravdepodobne neutiahne od výroby a má dané iba svoje prúdy.....
a46
Nováček
Nováček

Příspěvek od a46 »

NoTHX píše:Pokud ti to delalo i s jinym zdrojem, tak je zrejme na vine karta, imho bych skusil zkontolovat ten silencer, jestli dobre sedi (btw. davals tam pastu ze jo? ;-) ) pokud bude vse ok mozna je ta tvoje holcina opravdu zrala na reklamaci...
Ta karta je HIS IceQ a měla Silencer od výroby a rozebrané jsem to neměl, takže nevím jestli tam je kvalitně nanesená pasta.
a46
Nováček
Nováček

Příspěvek od a46 »

lirmir píše:
a46 píše: Zkoušel jsem org. 4.10 i DNA a Omegu z 4.11 a mělo to stejný efekt jako s 5.2. Ale se zdrojem Chieftec 360W se to chovalo stejně. Podle mě to zdrojem není. Zkoušel jsem i nechat skříň otevřenou ale vůbec to nepomohlo. Pomocí ATItoolu jsem ji víc než o 10 MHZ nepřetaktoval a házelo to chyby. Podtaktování taky nepomohlo. Nemůže to být nějaká skrytá chyba jádra?
Jak to, že Ti nějak záhadně zmizely počáteční artefakty v Doom 3?

Pokud jsou chyby v obraze tak je to buďto tím, že karta se přehřívá nebo je vadná. Už si tu grafárnu zkoušel v jiném compu?
Není ten AC silencer špatně nasazený?
Zkoušel jsi safe časován í pamětí?
A co ovladače desky, zkoušel jsi nebo máš ty nejnovější?

S těma artefaktama v Doom 3 mi to bylo taky divné. To se asi zahřívala karta (přitáhl jsem držák, který drží chladič). Po určitém čase mi zrnilo i menu i hra, ale nikdy to nespadlo. Padají mi většinou novější hry (UT2004, Call of duty, Brother in arms, Act of war, NFSU 2...)

Ta karta jela u kámoše na Chieftecu 360W a padala taky, takže zdrojem to není. Jestli se tam nějaká součástka skrytá pod chladičem nezahříva a nezpůsobuje nestabilitu.
Paměti na grafice jsou OK, mají pasiv a ještě na mě fouká ventilátor. Ovladače mám aktuální.
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Vyzkoušej si ještě, za jak dlouho Ti spadne třeba Call of Duty při otevřeném casu a studeném compu a potom po 2 hodinách provozu. Pokud zjistíš nějakou změnu bude to nejspíš chlazením (špatně nasazený chladič) nebo je to už vážně zralé na reklamaci.
Dandyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hup

Příspěvek od Dandyy »

finta je v tom, že občas se to podělá 2 minuty po spuštění oken a někdy po hodinách paření.. u call of duty se mi to ještě nestalo a po síti to hrajem skoro každý den.. nejčastěji u pirates! .. to tak jednou za čtvrt hodiny
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Ozaj a už si skúšal nahodiť AGP na 4x ?
To je tiež jedno z nastavení, ktoré pomáha vyriešiť problém....
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

a46 píše:
lirmir píše: A jak Ti to funguje na Cat. 4_10, 4_11, 4_12 ?
Zkoušel jsem org. 4.10 i DNA a Omegu z 4.11 a mělo to stejný efekt jako s 5.2. Ale se zdrojem Chieftec 360W se to chovalo stejně. Podle mě to zdrojem není. Zkoušel jsem i nechat skříň otevřenou ale vůbec to nepomohlo. Pomocí ATItoolu jsem ji víc než o 10 MHZ nepřetaktoval a házelo to chyby. Podtaktování taky nepomohlo. Nemůže to být nějaká skrytá chyba jádra?

Hele ukonči si Ati Tray Tools a zkus to znovu...
Tak problémový soft jako tohle jsem ještě neviděl...

//edit: V případě, že by to pomohlo mám kdyžtak link odkud se dají stáhnout opravené dll pro Ati Tray Tools
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Pleshoun píše:
a46 píše: Zkoušel jsem org. 4.10 i DNA a Omegu z 4.11 a mělo to stejný efekt jako s 5.2. Ale se zdrojem Chieftec 360W se to chovalo stejně. Podle mě to zdrojem není. Zkoušel jsem i nechat skříň otevřenou ale vůbec to nepomohlo. Pomocí ATItoolu jsem ji víc než o 10 MHZ nepřetaktoval a házelo to chyby. Podtaktování taky nepomohlo. Nemůže to být nějaká skrytá chyba jádra?

//edit: V případě, že by to pomohlo mám kdyžtak link odkud se dají stáhnout opravené dll pro Ati Tray Tools
No neviem ako mas nastavene Windows, ale Ati Tray Tool v pohodicke, tato utilita nerobi ziaden problem :twisted:
Skor uzivatelia, ktory si ju nevedia poriadne nastavit.....
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

romco píše:
Pleshoun píše:

No neviem ako mas nastavene Windows, ale Ati Tray Tool v pohodicke, tato utilita nerobi ziaden problem :twisted:
Skor uzivatelia, ktory si ju nevedia poriadne nastavit.....
Hele jen tak mimochodem právě tato utilita způsobuje vážné problémy při spouštění a běhu her... nemá to nic společného s nastavením...
Chyba je totiž v dll tohoto programu naštěstí se našli šikovní človíčkové, kterým se povedlo ji opravit...
Nesnižoval bych inteligenci ostatních... (zejména pokud o nich nic nevím ) :devil:
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Sorry,
nikoho som nechcel uraziť a určite ani ponižovať.
Len som sa nestretol s daným problémom a ani u užívateľov,
samozrejme inštalujem najnovšiu verziu.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

romco píše:Sorry,
Hele jukni sem a řekni jestli nemám pravdu:
http://www.thefallenangels.info/att/ind ... c=86&st=75
http://www.rage3d.com/board/showthread. ... 1333592771

každé z těch dll funguje na něco jiného...
Mě třeba nešel spustit Neverwinter Night
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Pleshoun píše:
romco píše:Sorry,
Hele jukni sem a řekni jestli nemám pravdu:
http://www.thefallenangels.info/att/ind ... c=86&st=75
http://www.rage3d.com/board/showthread. ... 1333592771

každé z těch dll funguje na něco jiného...
Mě třeba nešel spustit Neverwinter Night
Na druhej strane je dobre si nastavit, ze hned po nacitani profilu sa ma aplikacia ukoncit, co je v podstate ok.
To forum je dobre, vsak ako som napisal, mne sa to nevyskytuje, niekomu inemu moze......
A to som hral kopec gamesiek a hram :-)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“