LCD LG L1950S-GN co myslite
Moderátor: maXXmilian
- mr.neo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
LCD LG L1950S-GN co myslite
Zdravim vsechny. Stojim pred velkou otazkou. Chci si poridit novy monitor a protoze jsem z notebooku zvykly na LCD beru rovnou LCD. Nasel jsem si v cenicich 17 Samsung 710T, ktery ma velmi dobre hodnoceni,ale pak jsem kapnul na 19" LG http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31043 a nejen ze je vetsi o 2" ale i levnejsi,bohuzel ma jen VGA vstup. Jak o GK pouzivam GF 6600 GT od MSI. Bude kvalita tak razantni oproti DVI, s tim ze bych pak musel kvuli cene jit spise do 17" . Dik za radu
- indigo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, že na kvalitni graf. karte rozdil dsub X DVI nepoznas.
V práci máme několik lcd fujitsusiemens zapojenych na dsub a vsechny maji super ostrost - daleko lepsi jak moje Iiyama CRT.
Toho LG 1950 jsem si taky vsimnul,ale zatim neni nikde zadna recenze.
Osobne si myslim, ze by mel byt stejně dobry nebo lepší jak 1930.
Za 9800,- super koupe, asi ho koupim.
V práci máme několik lcd fujitsusiemens zapojenych na dsub a vsechny maji super ostrost - daleko lepsi jak moje Iiyama CRT.
Toho LG 1950 jsem si taky vsimnul,ale zatim neni nikde zadna recenze.
Osobne si myslim, ze by mel byt stejně dobry nebo lepší jak 1930.
Za 9800,- super koupe, asi ho koupim.
- mr.neo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No prave, uvazuju o ni taky a to hodne. Grafika myslim ze ma super prevodnik takze by problem byt nemel a ty parametry a to ze je to 19 za tu cenu je asi bezkonkurencni. Asi ji koupim v czechu, ale pred tim si ji zkontroluju, clovek nikdy nevi
. Jsem zvedavej jaka bude v porovnani s mojim notebookovskym LCD 15" rozliseni 1400x1050 
Athlon 64 3000+, 2x DUAL 512 Kingston 500 Mhz, MSI nForce4 SLI, 1x GeForce 6600 GT, SATA 160 GB Seagate NCQ, Miditower ThermalTake a zdroj Forton 400 W.
- shafa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem vyměnil VGA kabel za DVI a myslím, že v tom rozdíl je... Je to vidět obzvlášť v menších rozlišeních. Já bych osobně do VGA kabelu už nešel. Je taky možný, že dnešní LCD už zpracovávají analog signál kvalitněji, můj je rok starý... Pravda ale je, že při DVI vstupu ti odpadá veškerá starost okolo kalibrace obrazu. Všechno se vykresluje na celou plochu panelu a v maximální ostrosti.
- mr.neo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No to verim ze to nejspis asi kvalitenejsi bude. Otazka vsak je jestli radeji koupit 17" s tim ze je tma DVI nebo se na to vykaslat a koupit 19 s VGA, s tim ze je levnejsi a bude mit mirne horsi obraz. Myslim ze to nemuze byt horsi nez klasicky CRT.
Athlon 64 3000+, 2x DUAL 512 Kingston 500 Mhz, MSI nForce4 SLI, 1x GeForce 6600 GT, SATA 160 GB Seagate NCQ, Miditower ThermalTake a zdroj Forton 400 W.
- AMD George
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj toto LCD vlastnim a jsem s nim velice spokojenej nez jsem ho kupoval mel jsem honicky jestli VGA nebo DVI nakonec jsem se rozhodl takhle i z financniho hlediska a nalituji toho.Je fakt dobrej a to ze jsem paran jako blazen kdyz nehraju nakou singel hru tak vysim na NETU a mastim Call Of Duty a opravdu nikde nesjou nedostatky
Skříň Aero Cool, Zákl.deska Asus A7N8X-X,CPU AMD 2500 Mhz @ 3200 Mhz, VGA Asus 6800 LE 128 Mb 16x1/6vp, RAM 1Ghz no name, HDD 120 Gb WD + 80 Gb WD
- Butch
- Středně pokročilý

Já bych rozhodně LCD bez DVI nekupoval.
Např. Na mojí R9700Pro byl obraz stejně kvalitní přes DVI i ANALOG.
Ale u X800XT přes analog vidím jemnou neostrost, když se zkoncentruji na text.
Kalibrace ani horizont posun nepomůže. Obraz je celkově trochu jinak vyrýsovaný.
To jsem pozoroval i na jiných grafikách
Přes DVI obraz samozřejmě 100% ostrý.
Takže někdy není rozdíl poznat, někdy je.
Záleží na grafické kartě.
Dneska LCD už rozhodně s DVI
Např. Na mojí R9700Pro byl obraz stejně kvalitní přes DVI i ANALOG.
Ale u X800XT přes analog vidím jemnou neostrost, když se zkoncentruji na text.
Kalibrace ani horizont posun nepomůže. Obraz je celkově trochu jinak vyrýsovaný.
To jsem pozoroval i na jiných grafikách
Přes DVI obraz samozřejmě 100% ostrý.
Takže někdy není rozdíl poznat, někdy je.
Záleží na grafické kartě.
Dneska LCD už rozhodně s DVI
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06