Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Příspěvek od gonsa »

Opět problémy s DVD vypalovačkou Teac DW 516 GA

Nejdřív Vás chci prosím poprosit ať vydržíte u tak dlouhé otázky.

bod č.1 - Tato vypalovačka je snad zakletá!! Už jsem tady jednou psal a měl jsem dotaz proč mi vypalovačka nevypaluje cd nižší rychlostí než 8x – odpověď je - - - ona to neumí. Ale odpověď na otázku proč vypalovačka nevypaluje na DVD nižší rychlostí než 4x jsem nenašel (přitom ve specifikaci k této vypalovačce jsem se dočetl že podporuje vypalování rychlosti 1, 2 i 4x – tak fakt nevím ( a to jsem zkoušel plno 1-8x médií např. Verbatin,Imation,TDK,Fujifilm,Philips ale u žádného mě fakt nepustila do nižší rychlosti než 4x – tak pokud prosím někdo máte stejnou vypalovačku a nebo víte čím by to mohlo být tak se prosím o tom se mnou podělte.

bod č.2 - Hlavní problém proč tu píšu je tento:
Už jak jsem si bohužel koupil tuto vypalovačku(prostě jsem dal na test v Chipu, teď už jsem chytřejší a nebudu dávat na žádné testy v časopisech ale jen na zkušeností lidí s daným hardwarem kteří o tom píšou na různých forech – jeto nejlepší protože vidíte několik názorů lidí kteří ten daný hardware vlastní – A TO DOPORUČUJI VŠEM!!) tak jsem měl s ní potíže.Montáž,rozpoznání hardwaru dopadlo dobře a tady žádné problémy nebyly.
Ale potom,dělal jsem si image DVD v programu Alcohol. Při čtení a zpracovávaní do image problémy nebyly – proběhlo to v pořádku. Ale teď jsem si chtěl samozřejmě ten image vypálit.
Nejdříve jako by se vypalovačka s médiem sžívala a pak asi po minutě - - - vypalování se nezdařilo přečtěte si log soubor.

Stálo tam toto:
13:32:51 Procesor:AMD Athlon(tm) XP 1600+ (1393MHz)
13:32:51 Paměť dostupná pro Windows: 261 616 KB
13:32:51 Není dostatek paměti! Přenastavte velikost paměťového bufferu na 54MB.
Recording Options: Use Overburning technology
13:32:51 Načítám image soubor: C:\Chip DVD 3 - 05\CHIPDVD-03.05.mds
13:32:51 DVD Zdrojové CD/DVD: Session: 1, Stop: 1, Délka: 4.19 GB / 488:38:54
13:32:51 Načítám image soubor: C:\Chip DVD 3 - 05\CHIPDVD-03.05.mdf
13:32:54 (F:) TEAC DV-W516GA(1:0): Metoda/rychlost vypalování
13:32:54 Vypaluji - DVD DAO - 4.0X (5520 KB/s)
13:33:27 (F:) TEAC DV-W516GA(1:0) - [Write ERROR] LBA: 16, Length: 16
S:KEY - 03/0C/00 - "Write Error"
13:33:31 (F:) TEAC DV-W516GA(1:0): Vypalování selhalo!
13:33:31 Hlášení o chybě: [03/0C/00] - Write Error
13:33:31 (F:) TEAC DV-W516GA(1:0): Vypalování selhalo!
13:33:31 Načítání image souboru bylo zrušeno!

Tohoto řádku ve výše uvedeném výpisu si prosím nevšímejte!! - Není dostatek paměti! Přenastavte velikost paměťového bufferu na 54MB. --Protože jak jsem nastavoval ten bufer jakkoliv tak to vždycky skončilo stejně!! – vypalování selhalo.

Důležité je tady toto: (F:) TEAC DV-W516GA(1:0) - [Write ERROR] LBA: 16, Length: 16
S:KEY - 03/0C/00 - "Write Error" - protože at jsem vypaloval z image jakékoliv data,ať jsem vypaloval na jakékoliv média (a zkusil jsem jich snad 10!, jak + tak - ) – vždy byl tento řádek stejny – tedy tohle -----
[Write ERROR] LBA: 16, Length: 16 - vždy ve stejném !!!!! místě jako kdyby se mu něco nelíbilo!! – vždycky podle stejného scénaře!!!

Když jsem vypaloval image například v neru tak bylo vše v pořádku. Vypalovat CD a DVD (data,filmy…) jsem mohl v pohodě a byly zapsaný bez chyb.Problém je tedy jen při vypalování z image na DVD v programu Alcohol. Ještě mi nešel vypáli image v programech DVD Decrypter a Clone DVD.
Takže si říkám asi půjdu palírnu reklamovat ale uznají mi to když nemám jinak žádné další problémy s tou vypalovačkou kromě tedy výše uvedeného?A já reklamace nemám moc rád, nechali by si ji měsíc a já nemám za ní náhradu a potřebuji vypalovat.
Nakonec jsem nešel ale napsal do časopisu CHip a to 2 krát něco v tom smyslu že se mi jejich test nelíbil a že jsem s vypalovačkou nespokojený a popsal jsem jim to co tady. Po prvé mi neodpověděli ( kdy jsem tento problém rozepsal do podrobna a potřeboval jsem radu!!) a po druhé (to už jsem si jen stěžoval že v Computeru tato vypalovačka skončila na desátém místě a u nich na prvním)to už odpověděli a dokonce je moje otázka i s odpovědí v aktuálním čísle časopisu CHIP 3/2005 (ale ta odpověď opravdu neřešila daný problém kvůli kterému jsem tam psal poprvé). Takže jsem psal asi před 4 dny do redakce znovu – zatím mi odpověď nepřišla.

Proto zkouším různá fora, jestli by se někdo nenašel kdo by mi prosím poradil.

Nejhorší na tom je (a já vlastně nevím na čem jsem) , že tento problém kvůli kterému tady píšu
(tedy bod č.2) trval asi čtrnáct dní. Poté jsem z ničeho nic mohl necelý měsíc v jakémkoliv programu bez potíží vypalovat DVD z image.(ale problém č 1 přetrvává stále )

Teď ale asi týden se bohužel tento problém opět objevil a já nemůžu vypalovat zase DVD z image ( prostě to samé co popisuji v bodě 2 ) – už se mi začíná zdát že je ta vypalovačka asi na heslo ( vůbec jsem neměnil žádné nastavení PC ani programu ) . Proto jsem psal do CHIPU a tam na tento problém upozornil a očekávám že mi přijde odpověď.

Závěrem Vám moc děkuji za přečtní tohoto příspěvku a moc Vás prosím jestli by jste někdo měl nějaké řešení nebo radu tak ji zde napište. Za jakoukoliv radu budu moc vděčný!!

A teď už končím…..
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

K bodu 1. Tak teď nevím, na začátku píšeš menší rychlost než 8x a na konci menší než 4x, tak jak je to tedy.

K bodu 2. Jestli ti dobře pálí v NERO a v Alcoholu 120% ne, tak se nejspíš někde hádají ovladače. Zkus napsat sestavu.
Ještě se zeptám, takový ty základní věci jako je nainstalování ASPI driverů a ovladačů základní desky máš? Ve správci zařízení nějaká kolize? Zkusil jsi odebrat ve správci zařízení mechaniku, restartovat počítač a znovu ji nechat nainstalovat.

..... ještě jedna věc, dnes dopoledne jsem zjistil u LITE-ONa SOHW-1673S, že není v Alcoholu 120% schopen vypálit CD/RW rychlostí 4x, objeví se stejná chyba jako u tebe a přitom rychlostí 10x vše vypálí bez problémů

..... no a ještě jedna věc, tehle LITE-ON nechtěl pálit jak v Alcoholu 120%, tak v NERO na DVD větší rychlostí než 4x, prostě při 4x vypálil perfekteně a při 8x error, nebo vůbec nezačal pálit, říkám si, bezva, to vypadá na v pořadí již druhou reklamaci po sobě a pak jsem si všiml ve správci úloh, že se mi při pálení spouští ten Microsoftí bazmek "IMAPI", který implementovali do OS na pálení, takže jsem ho okamžitě zrušil: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ight=imapi a co se nestalo, mechanika teď pálí jak o život v naprosto perfektní kvalitě i na vyšší rychlosti až se nestačím divit ..... no, tak něco z toho tady vyzkoušej

..... jo a ještě jedna věc, ten Chip náhodou mám a to co tady píšeš jsem v něm četl a bavil jsem se stejně dobře, jako když ty testy onehdá vydali, kdybys hledal, jistě o tom najdeš i něco tady v sekci a moc lichotivý to nebylo.....

//edit: aha, tak teď jsem si přečetl tvůj příspěvek tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=#6601854 takže chápu, jak jsi myslel ten bod 1., ovšem odpověď bude stejná jako v tom postu ..... tohle má na svědomí výrobce mechaniky a nejedná se jenom o TEAC, ale i u NEC ND-3520A jsem narazil na něco podobného, na druhou stranu tě mohu ujistit, že jak NEC, tak ten LITE-ON vypálili v pohodě všechny ochrany jaký jsem zkoušel rychlostí 8x a 10x, zkoušel jsem SafeDisc 2.6/2.8/2.9 a 3.2 :)
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Nejdříve Ti mockrát děkuji za odpověď.

Moje sestava je: Athlon XP 1600, 256 MB Ram,ATI Radeon 9200(128MB),80 GB HDD,zákl. deska ASUS A7V8X - MX SE,No a ta vypalovačka, Windows XP

Nainstalované Aspi mám,nejnovější ovladače zákl.desky taktéž,
ve správci zařízení žádná kolize.Pc mám podle mého celkem dobře vyladěn.Další problémy kromě uvedeného nemám,počítač je stabilní ,neseká se.

V tom správci zařízení jsem mechaniku ještě nezkusil odebrat - zkusím to,díky.Ale myslím si že to nepomůže, protože jsem kvůli tomu instaloval na svůj druhý hardisk Windows Me a tam byl problém úplně stejný.

Ať dám jakoukoliv rychlost v Alcoholu(pustí mě do 4x,6x,8x - strýk se pravě podivil že mě nepustí i do jiných nižších rychlostí) tak je to s tím vypalováním vždy stejné.
Ještě jedna zajímavost co se týče vypalování. Clone DVD mě pustí když chci vypálit normálně soubory s DVD obsahem (z image také nejde) do rychlosti 1x ale co se týče času kdy bylo to DVD vypáleno tak se to vůbec neshoduje s tím že by to mělo být vypáleno rychlostí 1x. - ale právě nejmíň 4x.

Myslím že to Imapi ,když si nainstaluješ systém je nastaveno na volbu ručně - já jsem to tedy zkusil zakázat.
Ale jestli něco pomohlo zkusím až odpoledne protože mám 2 systémy - jeden jako na práci a jeden čistě na internet - no a právě tady nemám nainstalován Alcohol - tak to zkusím hned jak se vzbudím a dám vědět.

Doufám že jsi se nad tím mým příspěvkem v Chipu moc nesmál - já vím byl napsán blbou formou - jenže já jsem byl v tu chvíli hodně nasranej a ještě jsem nečekal že to vytisknou v časopise.A taky se nepochlubili že na můj první dotaz který se týkal přímo vypalovačky a tohoto problému neodpověděli a při tom tento příspěvek by byl mnohem hodnotnější -asi nevěděli co s tím problémem a 2x výrobce se jim nechtělo kontaktovat (viz. závěr odpovědi v Chipu - na můj dotaz)
Ale ten Chip jsem si vážně nekoupil - jen si ho půjčil od strýka který mě právě upozornil na to že tam otiskli můj příspěvek

Jinak díky za rady z té vypalovačky už mám fakt noční můry
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já se nesmál přímo tvému příspěvku v Chipu, ale těm jejim testům vypalovaček, protože to byla hrůza. :)

V tom Alcoholu se opravdu nedostaneš na rychlosti nižší než 4x, ne vždy nižší rychlost = lepší výsledek, tohle bych opravdu neřešil, protože není co. Starší vypalovačky samozřejmě nižší rychlosti umí, ale to je proto, že oni na těchto rychlostech začínaly, zase neumí vyšší. :)
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak teď jsem to zkoušel – a už fakt nevím.
Vypaloval jsem film který už byl zbaven ochrany – takže jsem si ho hodil do image a chtěl vypálit. Tentokrát mi to nevypálilo na DVD – Imation a v log. Souboru bylo to co v mém příspěvku, zase SELHÁNÍ VYPALOVÁNÍ ve stejné místě prostě opět to samé.
Zkusil jsem tedy ještě médium Verbatin – a na něho se mi to opět nepodřilo vypálit.

Nakonec jsem zkusil ještě Verbatin + a hle ono se to vypálilo! Zkusil jsem vypálit ještě nějaké data(zase z image – filmy ) na DVD Verbatin + a všechny se vypálily.PŘITOM PŘEDTÍM MI TO NEVYPALOVALO NA ŽÁDNÉ MÉDIA TEDA JAK + TAK - .

A poté jak jsem mohl nějakou dobu vypalovat bez problému z image v Alcoholu tak mi to pálilo zase na všechny druhy médií.

No a teď mi to zase začalo pálit ale jen na +.

Už teď se bojím co bude zítra – a jestli vůbec nějaké DVD z image vypálím.Opravdu se to často mění, jako kdyby si se mnou ta vypalovačka hrála. :oops:

Pro jistotu jsem udělal test jednoho z vypálených médii (jednalo se o film), médium tedy výše zmíněný Verbatin + , program DVD INFO PRO 3.29, rychlost vypáleného média v Alkoholu – 4 x – provedl jsem test PIO a PIF chyby – ale vůbec tomu nerozumím tak mi prosím poraďte jestli je to kvalitně vypálené nebo ne.
V testu vyšlo toto:

PIE TOTAL - 501
PIE PEAK – 4
PIE AVG – 1
PIF TOTAL – 66
PIF PEAK – 4
PIF AVG – 0

Díky za rady
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pěkně zabal ty špatně vypálený média i s mechanikou a reklamuj ji, proč se nervovat a vyhazovat peníze za zničený média. Vypalovačka musí vypálit 10 z 10 a ne podle nálady!!!

Jinak ten výpis chyb je v pořádku, ale to s tvým problémem nesouvisí.
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Děkuji ti za odpověď…

…jen doufám že mi tu reklamaci uznají a pučí mi na dobu kdy bude vypalovačka v servise aspoň cd-romku protože já druhou optiku nemám.

A prosím Tě ty tomu tak dobře rozumíš, mohl by si mi dát link (teda jestli se tomu někde věnovali ) co se týče těch PIO a PIF chyb – jaké jsou povolené hodnoty a tak abych si o tom něco přečetl a porozuměl tomu.Jinak jak jsem se tak díval oni věšinou při testech používají program KS probe –ale nikde sem na něho na netu nenarazil – tak kdyby si věděl tak prosím tež přihoď link. Myslíš si že pro určení jestli je medium kvalitně vypalené nebo ne stačí dělat jen test souboru a povrchu v Neru, nebo je právě správné se zabírat i těma PIO a PIF chybami keté ti urší ten program KS Probe a DVD Info plus. Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak nějaký počtení najdeš třeba zde: http://www.cdr.cz/a/11104 a program KProbe najdeš ke stažení v sekci Vypalovací software. Test povrchu v CD-DVD Speed je trochu něco jiného, než PI/PIF chyby a pokud chceš zkontrolovat kvalitu vypáleného média, použij právě ten KProbe.
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Díky

podívám se po tom tady snad to najdu
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Bathory_ Prosím tě jestli si myslel sekci vypalovací software tady tak když jsem dal do vyhledavače aby mi našel program KProbe tak mi nenašel nic a to je jenom forum takže tady asi není žadná sekce kde bych si mohl ten program stáhnout - nic jsem nenašel.
Tak jestli budeš mít čas tak mi tu dej prosím odkaz přímo kde jse to dá stáhnout.

Díky

Já vím že tě takoví lidé štvou co si neumí nic najít ale já mám pomalé připojení a v té sekci vypalovací software jsou rady a ne download
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V sekci Vypalovací software je několik threadů, kde si můžeš příslušné programy stáhnout. Například CloneCD, AnyDVD atd., jsou v nich odkazy na download toho, co je v nadpisu.

KProbe je zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=29529
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Díky Ti moc.

Dneska jsem svou vypalovačku zkoušel ještě na jednom PC _Athlon XP 2700,768MB ram......
a úplně ta stejná chyba takže to jdu zítra reklamovat. Teď už se popřípadě nebudou moci vymlouvat že je to PC konfigurací nebo softwarem - dneska se jednoznačně prokázalo že je to chyba vypalovačky.Vytiskl jsem jim Log. soubory(z Alcoholu a Nera) kde jsou napsány ty chyby vypalování. Jen doufám že mi tu reklamaci uznají bo kdyby ne tak nevím kde se mám poté obrátit.

Jinak Ti Bathory díky moc za rady
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak včera jsem dostal úspěšně vyreklamovanou vypalovačku zpátky.(vyměnili mi ji).Tak jsem se těšil ,že už snad vše půjde jak má .
No ale to jsem se velice pletl.Ten stejný problém,vypalovačka mi nechce vypalovat z image(HDD) na DVD.A zase mě nepustí do nižší rychlostí vypalování než 4x.Takže příští týden tam můžu jít zas ze stejným důvodem k reklamaci.Kdyby mi radši vrátili peníze tak bych si koupil něco jiného.Ale když mi to zas vymění kvůli stejného problému(a ten vyměněný kus zase samozřejmě nepůjde - to už vím teď ,asi chyba celé série - prostě vyrobily zmetky - tak snad když reklamuji stejnou závadu 3x ,že mi pak musí vrátit peníze,pokud se nepletu.

Je to fakt super s tou vypalovačkou.
Ještě napíšu zas do časopisu Chip tomu testerovi a napíšu mu ,že měl fakt VELKÉ štěstí na funkční kus který mu dodali do testu!

Máte též takové problémy s touhle palírnou - ale jak čtu tady na foru a ještě na jednom známém foru tak s touto palírnou jsou fakt jen samé problémy!!A samozřejmě po firmwaru ani vidu ani slechu,jen samé neof. které dělají fajnšmejkři kteří už nevydrží,že jsou u Teacu tak neschopní!!!
Prostě 1.místo v CHIPU = kvalita za rozumnou cenu!!!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jj, není nad testy, když v tom lítaj peníze, ale v tom jsme my češi kabrňáci.
Bathory
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak včera jsem byl podruhé reklamovat vypalovačku.
Už jsem ale nechtěl zase čekat 14 dní na to že mi toho teaca vymění a já dostanu stejného zmetka jak předtím.
Takže jsem celkem naléhal na výměnu za jinou vyalovačku a pan servisní technik byl velice ochotný tak mi to vyměnil.
Vybral jsem si Nec 3520A.
První dojmy jsou dobré,zatím nemám problémy ale mám ji necelý den takže budu testovat a testovat.
Doufám,že už jsem si snad vybral dobře a budu mít od reklamací na nějakou dobu pokoj.

Sbohem Teacu!!!

Jinak moc děkuji bathorymu za rady a za testy co tu dělá.takoví lidé by měli pracovat v časopisech!!
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“