Díky moc
S pozdravem Skim
Moderátor: morke

Teď jsem dal napětí na klasickou hodnotu a zjistil jsem, že měl Jíří Drak pravdu - výsledky v dignostických programech jsou zcela shodné. Jinak ta teplota padesáti stupňů NEBYLA teplota GPU ale teplota plastu, na kterém jso připájeny tranzistory, konektory a ostatní části karty. Naštěstí jsem však již tento problém vyřešil - poté, co jsem do pinu na kartě, kde měl být připojeý 12 v větrák zapojil znovu větrák původní (to, že má odporem snížené napětí na cca 1/3 původní hodnoty není podstatné), se vše vrátilo k normálu. Je tudíž možné, že to bylo nějakým přebytkovým proudem procházejícím v běžném případě kartou (napájí 12 v ventilátor) který po odpojení právě tohoto "proud z karty odebírajícího tělesa" zapříčinil díky nedokonalosti karty, co výroby týče (nové modely se chladí pasivně a žádné problémy u nich nejsou) tyto obrovské tepelné ztráty. Tomuto vysvětlení se mi sice samotnému nechce věřit, ale jiné mne nenapadá, na základě faktu jsem se snažil na nějaké přijít, nejsem elektrikář a proto, pokud přijdete na lepší, dejte vědět. (elektrický potenciál ... voltů na grafice by totiž měl být stále stejný a měl by se lišit jen proud kartou procházející -> k žádným tepelným ztrátám by tedy teoreticky docházet nemělo (proto ta teorie o vadné kartě)robocop píše:To napetí na AGP slotu klidně dej na maximum-to ti nijak neublíží a někdy ani nepomůže.
Jinak ta teplota 50 stupnů v klidu je normální.-vydyt tam más pasiv.