Seagate 80GB ST380011A (7200rpm, UATA/100, 2MB cache) nebo
Hitachi 7K80 80GB (7200rpm, UATA/100, 2MB cache).
U Hitachi koukám, že tady několik userů naříká, že jsou slyšet hlavičky - já si ten hluk neumím představit
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

No tak to "mám radost" - když už si vyberu tišší, tak se zase o dost více zahříváT182 píše:Mám Hitachi 7k250 80GB a Seagate 80GB oba 7200, 2MB a tichší je pdľa mňa ten Sekáč. Ten Hitachi sa dá stíšiť cez AAM celkom dosť a na výkone to až tak neuberá. Celkovo asi Hitachi rýchlejší trošku hlučnejší, Sekáč pomalší-tuším, že má AAM zapnuté na max. od výrobcu. Volil by asi podľa záruky, ktorý má dlhšiu, ale asi ten Hitachi.
Ináč ten Hitachi o dosť menej hreje.

No jo, ale tenhle HITACHI má značení 7K80, nikoli 7K250 - nevím, co to značení rozlišuje, jestli 2 nebo 8 MB cache či jiné... Nemělo by však platit všeobecně, že 7K80 by měl být tišší nebo aspon nehlučnější ?TomV píše:Já teda nemám možnost srovnání, ale doma v serveru mám 7K250 80 GB a tichej je úžasně... Plotny slyšet nejsou (hlavní kritérium) a seekování trochu slyšet je, ale to mi nevadí...

Aha... Byla (je) hlavní modelová řada do 250 GB, značená jako 7K250. V té byl i 80 GB disk (s 2 MB cache). Ten mám já. A pak je low-end modelová řada 7K80, ta je do 80 GB.HAL9000 píše:No jo, ale tenhle HITACHI má značení 7K80, nikoli 7K250 - nevím, co to značení rozlišuje, jestli 2 nebo 8 MB cache či jiné... Nemělo by však platit všeobecně, že 7K80 by měl být tišší nebo aspon nehlučnější ?TomV píše:Já teda nemám možnost srovnání, ale doma v serveru mám 7K250 80 GB a tichej je úžasně... Plotny slyšet nejsou (hlavní kritérium) a seekování trochu slyšet je, ale to mi nevadí...

Tak keď chceš tichší a nebudeš ho mať umiestnený v dajakom sendviči tak ber Sekáča. Tú rýchlosť aj tak nespoznáš.HAL9000 píše:No tak to "mám radost" - když už si vyberu tišší, tak se zase o dost více zahříváT182 píše:Mám Hitachi 7k250 80GB a Seagate 80GB oba 7200, 2MB a tichší je pdľa mňa ten Sekáč. Ten Hitachi sa dá stíšiť cez AAM celkom dosť a na výkone to až tak neuberá. Celkovo asi Hitachi rýchlejší trošku hlučnejší, Sekáč pomalší-tuším, že má AAM zapnuté na max. od výrobcu. Volil by asi podľa záruky, ktorý má dlhšiu, ale asi ten Hitachi.
Ináč ten Hitachi o dosť menej hreje.- otázka, co vadí víc? POKUD BY TO ZAHŘÍVÁNÍ AŽ TAK NEVADILO, POŘÁD BYCH PREFEROVAL TEN TIŠŠÍ
Jestli je pomalejší nebo rychlejší, doufám, že zas tak při běžné práci nevadí
![]()
pozn - o SATA disku neuvažuji- je to pro studenta na běžnou činnost...

ten seagate mam v umelohmotnem ramecku bez vetraku a max 40C, takze v pohoHAL9000 píše:Teď jsem z toho znovu "jelen". Na serveru zive.cz
http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp ... 99&Main=52
píše čerstvě nějaký user, že se mu SEAGATE zahřívá až na 48° a chce si tam nechat namontovat nějaký větrák ( aktivní, pasivní? - nevím). To si ho tam mám rovnou nechat namontovat taky? No ale není potom SEAGATE v kombinaci s tím větrákem de facto hlučnější než onen ten "chladný" HITACHI, který snad větrák nepotřebuje
?

OK Hitachi 80GB 8MB neslyšitejnej i při seekování,jen občas cvakne kalibrace.Teplota bez větroně 33°Ckuavik píše: to je sice pekny, ale tady jde jen o ty 80-tky , a nelze srovnavat ruzne vyrobky od urcite znacky

Díky za radu i ty výše uvedené. Na základě nich už raději nebudu uvažovat o HITACHI 7K80 UATA 80 GB, ale vezmu původně neuvažovaný SATA 8 MB cache disk HITACHI 7K250 80 GBMarian píše:ta 7k80 je este hlucnejsia pri seekovani nez 7k250
Mal som oba....ta 7k80 je hlucnejsia preto lebo ma 2 plotne po 40 GB....7k250 ma len jednu 80GB
Ja opet doporucujem samsung spinpoint p80....vykonom je na tom lepsie ako seagate a je to ultra tichy disk....kamos tu ma napokoji hitachi a ten slysim vic nez ten muj samsung ktery je 30 cm odomna
Naviac v niektorych testoch prekonava hitachi