Uprava Inst. CD Windows XP
Moderátor: Loki5567
- Naja haje
- Nováček
- zombux
- Odborník PCT
jo jde to, ale není to úplně jednoduchá procedura, je třeba vychytat bezobslužnou instalaci (ne každej software tohle zvládá, ale většina jo), a pak to nacpat do instalačního skriptu, až mi pojede net tak dám link... ale je i někde ve FAQ (na MSFN)Naja haje píše:Lidi tak daj se do XP přidat nějaké prográmky které by se nainstalovali při instalaci XP?Dík
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- johny128
- Začátečník
http://unattended.msfn.org/index.htm ?zombux píše:jo jde to, ale není to úplně jednoduchá procedura, je třeba vychytat bezobslužnou instalaci (ne každej software tohle zvládá, ale většina jo), a pak to nacpat do instalačního skriptu, až mi pojede net tak dám link... ale je i někde ve FAQ (na MSFN)Naja haje píše:Lidi tak daj se do XP přidat nějaké prográmky které by se nainstalovali při instalaci XP?Dík
intermediate users > applications ..sam som to nedavno skusal, v poho
- Naja haje
- Nováček
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT
hm tak proč upravovat instalačku když můžu celý wokna obnovit z ghostu... toť přímo hamletovská otázka na boot CD je to prostě po ruce... proč to tam nedát když je místa dostka-spel píše:Nějak mi dochází smysl té instalace dalšího softu přímo z boot cd. Vždyť na to je ideální udělat jen boot CD win (nLite) a pak si udělat zálohu ghost a další zálohu ghost se softem. Naco to cpát do boot CD?Naja haje píše:Dobrá zpráva ,sice neumím AJ ale snad se tím prokoušu
Pfizer & Moderna inside
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Na boot CD bych to klidně dal - to je fakt, že na co mít víc CD, ale aby se to instalovalo oboje bezobslužně to nemusím. Jinak v tom přidání dalšího softu nevidím problém - jednoduše editovat výsledný image WinISO a přidání instalaček Office atd.zombux píše:hm tak proč upravovat instalačku když můžu celý wokna obnovit z ghostu... toť přímo hamletovská otázka na boot CD je to prostě po ruce... proč to tam nedát když je místa dost
- Naja haje
- Nováček
Přidat soft na boot CD se systémem to mě nijak nebere ale to že s dám instalovat systém a můžu jít spát místo toho abych u toho seděl a klikal jak blbec na nastavení času atd. to je paráda.No a pokud jde udělat aby se mi se systémen nainstalovali bezobslužně jěště nějaké prográmky-no tak to přece nemá chybu.To bych i koupil DL DVD :-DMimochodem GHOST ?? to mi nic neříká asi se budu muset vzdělávat
- Naja haje
- Nováček
Takže jde tím Ghostem udělat zálohu systému s nainstalovaným softem tak,abych třeba naformátoval disk a pak jen vrazil dvd(cd) stou zálohou a sám se mi nainstaloval systém + prográmky ???ka-spel píše:Nějak mi dochází smysl té instalace dalšího softu přímo z boot cd. Vždyť na to je ideální udělat jen boot CD win (nLite) a pak si udělat zálohu ghost a další zálohu ghost se softem. Naco to cpát do boot CD?Naja haje píše:Dobrá zpráva ,sice neumím AJ ale snad se tím prokoušu
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Přesně k tomu to je. Ale též i Acronis True Image, Power Quest Drive Image a free Partition Saving.Naja haje píše:Takže jde tím Ghostem udělat zálohu systému s nainstalovaným softem tak,abych třeba naformátoval disk a pak jen vrazil dvd(cd) stou zálohou a sám se mi nainstaloval systém + prográmky ???
1) nLite - udělat rychlejší instalačku a systém obecně (vyházet ptákoviny) - rovnou i se všemi updaty
2) nainstalovat - udělat zálohu Ghostem celého systému - čistého
3) nainstalovat softy a udělat další zálohu Ghostem (variant dle libosti - XP+Office, XP+hry, XP+vše atd.)
4) v případě, že to někdy spadne nebo se hodně zabordelí registry, tak provést za pár minut obnovu buď 3) nebo při změně softu až 2)
Jen doufám, že se k tomu dostanu dřív než výjde SP3 , pak by bod 1) byl integrovat do nLite rovnou SP3.
- Naja haje
- Nováček
Tak to je přesně to co hledámka-spel píše:Přesně k tomu to je. Ale též i Acronis True Image, Power Quest Drive Image a free Partition Saving.Naja haje píše:Takže jde tím Ghostem udělat zálohu systému s nainstalovaným softem tak,abych třeba naformátoval disk a pak jen vrazil dvd(cd) stou zálohou a sám se mi nainstaloval systém + prográmky ???
1) nLite - udělat rychlejší instalačku a systém obecně (vyházet ptákoviny) - rovnou i se všemi updaty
2) nainstalovat - udělat zálohu Ghostem celého systému - čistého
3) nainstalovat softy a udělat další zálohu Ghostem (variant dle libosti - XP+Office, XP+hry, XP+vše atd.)
4) v případě, že to někdy spadne nebo se hodně zabordelí registry, tak provést za pár minut obnovu buď 3) nebo při změně softu až 2)
Jen doufám, že se k tomu dostanu dřív než výjde SP3 , pak by bod 1) byl integrovat do nLite rovnou SP3.
- Schatus
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Mel bych asi hodne blbou otazku, ale bohuzel opravdu nevim kde najdu soubor boot.ini abych vypl avizovane DEP
viz
"já jsem vypnul službu DEP (funkce zabránění zpuštění dat pomáhá chránit před viry a dalšími bezp. hrozbami, ale také zpomaluje systém) , kterou najdete na kartě – tento poč. – vlastnosti – upřesnit – výkon - DEP
vypnete tak, že v souboru boot.ini v kořenovém adresáři přepíšete /NoExecute=OptIn na /NoExecute=AlwaysOff
"
Nikde na PC ho nemam ve woknech, taxem ho zkusil vytvorit do adresare s woknama a dat to tam ale porad to je zapnuty... poradil by me nekdo? Sry ze se tak blbe ptam
viz
"já jsem vypnul službu DEP (funkce zabránění zpuštění dat pomáhá chránit před viry a dalšími bezp. hrozbami, ale také zpomaluje systém) , kterou najdete na kartě – tento poč. – vlastnosti – upřesnit – výkon - DEP
vypnete tak, že v souboru boot.ini v kořenovém adresáři přepíšete /NoExecute=OptIn na /NoExecute=AlwaysOff
"
Nikde na PC ho nemam ve woknech, taxem ho zkusil vytvorit do adresare s woknama a dat to tam ale porad to je zapnuty... poradil by me nekdo? Sry ze se tak blbe ptam
- johny128
- Začátečník
@ Schatus : nachadza sa priamo na C:/ alebo kde mas nainstalovany win, troska tazsie sa k nemu pristupuje, najlahsou a aj odporucanou cestou je pekne cez
prave tlacitko na tento pocitac > vlastnosti > Advanced(pokrocile) > Startup and Recovery ( start a nieco...ehm ) , tam daj Settings(nastavenia, jedina vec co tam mozes tuknut..) a v okne co sa ti objavi daj Edit a mas pred sebou boot.ini , mozes editovat
(este sa da boot.ini editovat aj krkolomne cez prikaz bootcfg)
prave tlacitko na tento pocitac > vlastnosti > Advanced(pokrocile) > Startup and Recovery ( start a nieco...ehm ) , tam daj Settings(nastavenia, jedina vec co tam mozes tuknut..) a v okne co sa ti objavi daj Edit a mas pred sebou boot.ini , mozes editovat
(este sa da boot.ini editovat aj krkolomne cez prikaz bootcfg)
- Schatus
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju moc! Je supr kdyz nekdo tak rychle a dobre poradi mam to tady rad =) JInak ciste mimo tema to vsici pouzivate anglicky wokna ze v navodech vetsinou ctu Advanced atd misto cesky =)
A ted sem si jeste vzpomnel asi to sem nepatri taxe omlouvam ale kdyz se tu bavime o rychlosti startu pc a woken, tak to mam za jeden a pul progressu s tim sem spokojenej, ale predtim se me vdzycky objevi nacitani Stata disku (Sil Image ,neco s radidem atd) ... coz vzdycky chvilku trva, nahodou se toho neda zbavit ze? to tam proste musi
A ted sem si jeste vzpomnel asi to sem nepatri taxe omlouvam ale kdyz se tu bavime o rychlosti startu pc a woken, tak to mam za jeden a pul progressu s tim sem spokojenej, ale predtim se me vdzycky objevi nacitani Stata disku (Sil Image ,neco s radidem atd) ... coz vzdycky chvilku trva, nahodou se toho neda zbavit ze? to tam proste musi
- johny128
- Začátečník
btw, vysla nova beta nlite-u
http://nuhi.msfn.org/download.html
http://nuhi.msfn.org/download.html
#0.99.9b
General
* new: Services Configuration subpage in Options
* new: Keep code pages of removed languages option
* new: Auto Pre-Slipstream cleanup if needed
* update: Textmode driver selection prompt
* update: Merge to Recompress, original structure of CABs with same reduction
* update: Duplicate files removal suspended, now smaller final install
* update: Keep/Remove boxes moved to Components - Advanced menu option
* fix: Manual install bogus missing files report
* fix: Textmode driver integration
* * Windows 2000 DELL PERC RAID
* * Nvidia RAID
* fix: Manual path when CD selected loop warning
* fix: SIF line 139 error
* fix: RVM Hotfix pack SFC issues and 1.2.1 support
* fix: Object Reference not found during processing
* fix: Tweaks
* fix: Population of DllCache if SFC left enabled
* fix: Windows 2003 SP1 setup restarts
* fix: Office updates not installing on enlighten OS
Components
* new: Map Network Drives/Network Places Wizard
* new: Color Schemes
* update: Midi support MIDIMAP left
* update: Separated Hardware Support components
* update: Languages separated in groups
* update: OOBE doesn't need SENS, SENS more friendly
* fix: Languages listed twice
* fix: Help (missing files on Printer install)
- namtab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
boot.IMA
orezal sem xpcka nlitem ale bohuzel netusim jak ziskat adreasar boot.IMA potrebnej v neru k vytvoreni bootovaciho cdcka, ani pripsani .IMA na konec prekvapive nezmenilo koncovku a ziskal sem tak pouze soubor boot.IMA.bin takove cdcko pak opravdu chvili bootovalo ale po nake chvili hodi chybovou hlasku a je konec instalace
dodam ze pro vypalovani pouzivam nero 6.6.0.8 a sledoval sem postup na: http://www.vypalovani.net/modules.php?n ... cle&sid=10
dodam ze pro vypalovani pouzivam nero 6.6.0.8 a sledoval sem postup na: http://www.vypalovani.net/modules.php?n ... cle&sid=10
barton2.5@3.2 1024/400 WD80/8cash ASUS A7V880 ATI9600pro 400W kme terratec saund
- namtab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- mokrous
- Nováček
-
n-lite
zkousim tu programek n-lite 0.9.9.8 a mam tu probem.vlozim cd s xp,vytvorim si slozku kam chci nakopirovat soubory a spustim.ted se mi to ovsem sekne na:" kopirovani ...SPNOTES.HTM" a dal se to proste nehne.nevi nekdo cim to je?netusim kde delam chybu.[/b]
- mokrous
- Nováček
-
n-lite
zkousim tu programek n-lite 0.9.9.8 a mam tu probem.vlozim cd s xp,vytvorim si slozku kam chci nakopirovat soubory a spustim.ted se mi to ovsem sekne na:" kopirovani ...SPNOTES.HTM" a dal se to proste nehne.nevi nekdo cim to je?netusim kde delam chybu.[/b]
- johny128
- Začátečník
Re: n-lite
skus to skopirovat cez totalcommander, alebo ten subor proste preskoc asi poskodene cdmokrous píše:zkousim tu programek n-lite 0.9.9.8 a mam tu probem.vlozim cd s xp,vytvorim si slozku kam chci nakopirovat soubory a spustim.ted se mi to ovsem sekne na:" kopirovani ...SPNOTES.HTM" a dal se to proste nehne.nevi nekdo cim to je?netusim kde delam chybu.[/b]