Pomůže zvýšení chlazení, k vyšímu přetaktu, nebo ne?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Brizka
- Nováček

-
Pomůže zvýšení chlazení, k vyšímu přetaktu, nebo ne?
Mám takový dotaz. Mám grafickou kartu Leadtek WinFast 6600 GT THD PCI-E a když ji přetaktuji, tak se dostanu na max 583/1220, pak už karta hází chyby v podobě artefaktů, ale zase když se podívám na teplotu GPU, tak ta nepřekročí hodnotu 80 stupňů. Můj dotaz zní, jestliže bych koupil nějaký jiný chladič na grafiku, který by držel teplotu GPU níže, než momentálně instalovaný, tak zda by šla karta taktovat ještě výše. Předem děkuji za odpovědi a Vaše názory.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomůže zvýšení chlazení, k vyšímu přetaktu, nebo ne?
Brizka píše:Mám takový dotaz. Mám grafickou kartu Leadtek WinFast 6600 GT THD PCI-E a když ji přetaktuji, tak se dostanu na max 583/1220, pak už karta hází chyby v podobě artefaktů, ale zase když se podívám na teplotu GPU, tak ta nepřekročí hodnotu 80 stupňů. Můj dotaz zní, jestliže bych koupil nějaký jiný chladič na grafiku, který by držel teplotu GPU níže, než momentálně instalovaný, tak zda by šla karta taktovat ještě výše. Předem děkuji za odpovědi a Vaše názory.
- Brizka
- Nováček

-
Díky za radu
Já jsem to myslel tak, jestli jsem se už nedostal na vrcholek toho jádra. O kolik myslíš tedy, že by se to tak mohle ještě zvednout? Aby se vyplatil nákup toho nového chladiče.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taktovanie sa uz asi moc nezlepsi....., pretoze frekvenciu uz mas relatyvne vysoku....., aj pri dobrom chladeny sa max da dostat na nejakych 610-630Mhz ( to je vsak zavisle od konkretneho kusu.... ).....
Lepsi chladic vsak prinesie zrejme menej hluku ( co je pre niekoho naozaj dolezite.... ) .... a zrejme aj nizsiu teplotu po pretaktovani.....
Lepsi chladic vsak prinesie zrejme menej hluku ( co je pre niekoho naozaj dolezite.... ) .... a zrejme aj nizsiu teplotu po pretaktovani.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Duurkoo
- Začátečník

No ja som si teraz kupil Zalmana (vid dole), kvoli tomu, ze som uz nemohol pocuvat ten hrozny origos chladic bolo mi z neho na
. Hovno chladil a hucal ako je*nuty. Predtym som mal po 3hod hrania 80C teraz max58C a to ho mam pusteni na 5V, co je 1350rpm pri 18,5dB t.z. vobec ho nepocut
. Taktovat by to mozno islo este viac, ale este som neskusal...
AMD64 2800+@2,4GHz cooled by Primecooler HCIII+ Cu; GIGABYTE K8NS; TwinMOS 512MB - 400MHz; Sparkle 6600GT (600/1150MHz) cooled by Zalman VF700-Cu; SAMSUNG 120GB SATA 7200rpm; DV-W Teac 516GA; 17'' LCD MAG 776/DVI; repro Creative Labs I-TRIGUE 3400; case KME, 350W