Pasta Arctic Cooling MX-1 (podezření na podvod!)

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pasta Arctic Cooling MX-1 (podezření na podvod!)

Příspěvek od Godric »

Takže jsem jednou v jednom poměrně vytíženém obchodě (nebudu zatím jmenovat) koupil Arctic Cooling MX-1 za 30 Kč a pak ještě byla nabízena Arctic Cooling Silicona Paste za 20 Kč. Už to se mi zdálo hodně divný, ale po delší debatě s kámošem, co tam byl, jsme usoudili, že je to nějaká chyba člověka, co datloval do PC ceník nebo něco podobného. Pasty se tam asi přespříliš neprodávaly, takže se na to nemuselo přijít.

Pak jsem šel na oficiální stránky ACčka a díval se na MX-1 tam. Tvářila se jako solidní past, jenže doporučená cena 6,10 eur. To už mi bylo hodně divný, ale v podstatě to nijak nevylučovalo předchozí teorii. Ovšem díval jsem se na originální balení, a to, jaké jsem koupil, tam vůbec nebylo. Vypadá to takto, je to bohužel focené z mobilu, takže nic moc, ale pro dokumentaci to stačí. www.godric.mysteria.cz/gpu.jpg Všiměte si toho rozdílného vršku na AC stránkách a na tomto. To že je to jen neoznačený plastový obal je vidět hned.

Pořád jsem to bral jakože OK až do teď. Musel jsem něco měřit na grafice a odstranil jsem chladič. Stará pasta došla a tak jsem "MX-1" otevřel a napatlal. Za prve mě udivilo, jak divně se chová. Byla lepivá, žiletkou se vůbec nedala rozetřít a byla velice pórovitá. Byla asi jako plastelína, akorát trochu tužší a trhala se. Nakonec jsem ji hrotem šroubováku nějak rozpatlal a připlácnul chladič.

Pak jsem provedl pulg & pray a spustil to. Teď na tom píšu tuhle zprávu. Když dám prst na spodní stranu grafiky (opačná, než je čip) tak ho tam udržím cca 5 sekund a tak po 3 už je to fakt nepříjenmý. Pasiv má tak cca 30 stupňů a kolem něj vůbec není nějak teplej vzduch. Nutně potřebuju něco na PC dělat a mám velkej strach, abych neodvařil GPU. Díky za veškerou pomoc, fakt nevím co dělat.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

To je naky divny co to prodavaj?
Ja mam osobne s pastama AC dobry skusenosti.

//EDIT:Asi byla naka prosla, proto ta cena, a ten stav pasty.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“