Jakej Win pro nejrychllejší net ?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Jakej Win pro nejrychllejší net ?

Příspěvek od Rammstein »

otázka je v názvu tématu :))))
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

pokud máš připojení třeba 256 kbps, tak je jedno jestli máš XP, 2000, nebo 98, prostě rychleji než 256 kbps ti to nepojede.

to už spíš záleží na prohlížeči a připadně na nějaké SW kompresi (třeba u dial-up).

teď mě napadlo, že bys mohl být klidně v DOSu, stahovat přes nějaký dosovský internetový prohlížeč a šlo by to snad stejně rychle :D opravte mě jestli se pletu.

no ale zpět, ještě mě napadlo, že win 2k, xp a vyšší mají nějaké omezení šířky pásma na 80%, ale to nefim jestli je fakt. ale jestli jo, tak bych volil takový oldskool Win 98 SE, anebo radši ME. Ty sou v pohodě.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

co je to za blbu otazku, mas snad jedno aky win tam mas ak v nom nemas tonu bordelu a svinstva...o aky net sa jedna?
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Řešit windows je podle mě zbytečné.
Při extrémně rychlých připojeních bych spíš uvažoval jaký prohlížeč a stahovač. Viděl jsem stahovat stejný soubor v IE6 (asi 3,6MB/s) a Opeře (asi 8MB/s) ... náhoda?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

cabman píše:Viděl jsem stahovat stejný soubor v IE6 (asi 3,6MB/s) a Opeře (asi 8MB/s) ... náhoda?
noo, teoreticky ked si to stahoval druhy krat v tej opere tak to mohlo cachovat niekde...toto je az moc velky rozdiel na moj vkus
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

johny128 píše:
cabman píše:Viděl jsem stahovat stejný soubor v IE6 (asi 3,6MB/s) a Opeře (asi 8MB/s) ... náhoda?
noo, teoreticky ked si to stahoval druhy krat v tej opere tak to mohlo cachovat niekde...toto je az moc velky rozdiel na moj vkus
na můj vkus taky velký rozdíl, ale něco podobného znám např. při kopírování souborů. Total Commander je v tom o něco rychlejší než Průzkumník.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tomm píše: Total Commander je v tom o něco rychlejší než Průzkumník.
suhlas, ale ani zdaleka nie je rozdiel 4.4mB/s :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

johny128 píše:
tomm píše: Total Commander je v tom o něco rychlejší než Průzkumník.
suhlas, ale ani zdaleka nie je rozdiel 4.4mB/s :)
Patrně jste špatně pochopili můj příspěvek. Nebavím se o souborových manažerech i když tam se také nechá neco stáhnout třeba z ftp.
Ale zajímal by mě názor člověka který jede na podobné rychlosti, zda něco podobného také pozoruje. Teoreticky by to mělo být jedno ale praxe byla trochu jiná.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

cabman píše:Patrně jste špatně pochopili můj příspěvek. Nebavím se o souborových manažerech i když tam se také nechá neco stáhnout třeba z ftp.
Ale zajímal by mě názor člověka který jede na podobné rychlosti, zda něco podobného také pozoruje. Teoreticky by to mělo být jedno ale praxe byla trochu jiná.
ale jo, ja som pochopil, to sa len tak bavim s tomm-om , sak si precitaj aj jeho prispevok :) ak sa teda chceme bavit o netoch, tak ja som mal moznost sediet max. za 1mB/s a tam bolo jedno ci je to win98, winxp, ie, alebo firefox...o velkych rychlostiach netu v praxi by nam ale kofis mohol rozpravat...ten by mal mat v tomto smere prakticke skusenosti :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

no taky bych se pripojil k navrhu ze pokud nemas extrarychlej net (radove kolem desitek mbps) tak wokna nema vubec cenu resit. spis bych poresil prohlizec/stahovac.

osobne bych ale rek ze na net by mohli bejt lepsi okna zalozena na nt jadre (w2k/xp)
0118 999 881 999 119 7253
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Na net jsou asi lepší 2000/XP, aspoň na ně vycházejí záplaty :) . Ale na rychlost to nemá vliv, spíš záleží na prohlížeči. Win98 taky mají občas problémy s animacema a náročnějšíma designama stránek - někdy to prostě neunesou (v případě hodně oken...) a pak už to asi každej zná ==> BSOD
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

když máš XP a SP 2 tak se to zpomali celkem znatelně :roll: na stahovaní je asi nejlepší GetRight nebo DAP(az na tu reklamu :roll: )
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pro exterémní přenosy dat (by mě zajímalo na co je využiješ) je důležitá spolupráce OS s síťovou vrstvou, mapování paměťového prostoru (page flipping) a podobné záležitosti - na widlích neimplementované :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“