Nejprve bylo PC osazeno jen jednou pameti 256MB DDR400, byla v prvnim slotu a pri FSB na 133 behala bez problemu. Pak prislo taktovani, po nemz pri FSB 170 jede pamet na efektivnich cca 333MHz. Casem jsem pridal dalsi 256MB DDR400. Obe behali v naproste pohode pri 333MHz. Ted jsem vsak koupil jeste 512MB DDR400 (vsechny pameti jsou tak stejne) a nastali problemy. Napred podotknu ze jsem zkousel pameti ve slotech prohazovat ale vysledek byl vzdy stejny. Pro priklad berme rozmisteni 1. slot 512, 2. slot 256 a 3. slot 256. BIOS v pohode nadetekuje cca onech 1024MB RAM, ale po par minutach prace ve windows se pocitac samovolne restartuje. Po vyjmuti jedne z 256 uz PC beha normalne.
V nekolika threadech jsem jsem se docetl o problemech KT400 s pametma, ale konkretne tenhle problem jsem nikde nenarazil. Jak jsem se dozvedel, tak KT400 bere 400MHz pameti jen v prvnim slotu. Pletu se, kdyz se domnivam, ze pokud jsou vsechny pameti 400MHz, ale jedou na 333MHz tak by to nemelo vadit?
Navic a tim si nejsem uplne jisty, protoze jsem se na to uplne nesoustredil v te dobe, ale kdyz jsem tam mel 2x256 a hral jsem si s taktovanim procesoru, tak mi ty dve pameti behali i na 400MHz.
Existuje proto nejaka moznost, jak to stabilne rozjet v kombinaci 1x512 + 2x256? Samozrejme s chipsetem nic neudelam, ale jestli treba neni nejaky figl
Diky