Rozmisteni 3 vetraku uvnitr case ?? kam by ste je dali ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Vizi
Začátečník
Začátečník

Rozmisteni 3 vetraku uvnitr case ?? kam by ste je dali ?

Příspěvek od Vizi »

cau temat je tu hodne tak mi promite ,ale me zajima jestli na tehle desce viz popis de regulovat vetrak .Koupil sem si jeden do predu na case fouka vzduch dovnitr a jestli v programu prilozenym k desce Asusprob de regulovat rychlost otaceni vetrak by to mel podporovat .
Ti kteri maji podobnou muzete mi poradit ? zkousel sem to ale nejak se mi to nezda.

dale ke grafice je prilozen program Finfox a nasel se m tam regulaci vetraku i na grafice ale asi to nefacha nebo co :( s te na tom stejne s timhle tipem grafiky ?

dik..
Naposledy upravil(a) Vizi dne stř 6. dub 2005, 14:33, celkem upraveno 1 x.
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

asus probe na regulaci myslim neni - tim se jenom ty otacky monitorujou, popr tam de nastavit pri jaky hodnote otacek te to ma upozornit ze se vetrak zastavil atd... Vyzkousej SpeedFan
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

A na té desce jde regulovat jenom FAN v "zásuvce" CPUFAN...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

aha takze de regulovat jenom vetrak na CPU ok zkusim ten program SpeedFan snad to pude on ten predni vetrak v celku valí ale s tim i trochu huci no :(
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Visitors píše:aha takze de regulovat jenom vetrak na CPU ok zkusim ten program SpeedFan snad to pude on ten predni vetrak v celku valí ale s tim i trochu huci no :(
Kde není implementovaná podpora pro regulaci otáček hardwarově na desce, tam ti speedfan nepomůže... jediná tvoje možnost jak zpomalit ten větrák je připojit ho na 7 resp 5 voltů... popřípadě mu předřadit regulační odpor...
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Honny píše:A na té desce jde regulovat jenom FAN v "zásuvce" CPUFAN...

jj mel si pravdu otacky de menit pouze u CPU skoda ale SpeedFan je gut programek ..
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

tak kup něaký regulační panýlek, kterých se na shopech válí a máš to nejlepší.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

jeste me napdalo mozna je to blbost ale co kdyz predelam vetrak co je na CPU na zastrcku co je na vetrak na case takze bude se moci regulovat ten co je v case a te nna cpu jede myslim stejne na 100 % ne ?

totiz nejvic rve ten v case na cpu je tichej . :wink:
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Visitors píše:jeste me napdalo mozna je to blbost ale co kdyz predelam vetrak co je na CPU na zastrcku co je na vetrak na case takze bude se moci regulovat ten co je v case a te nna cpu jede myslim stejne na 100 % ne ?

totiz nejvic rve ten v case na cpu je tichej . :wink:

To samozřejmě udělat můžeš... jde o to, že některé desky mají podporu qfan (podle teploty procesoru nastavují aktuální otáčky větráku na chladiči)...
V případě, že je to i tvůj případ je třeba qfan vypnout, ventilátor chladiče procesoru, připojený na konektor pro fan case ti ovšem poběží na plných konstantních otáčkách...
Lix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lix »

a nevite jak je na tom s moznosti ty regulace ASUS A7V600 ?
taky tam jde jen ten na procak nebo muzu i ty v case?
AXP 2600+@3300+; ASUS A7V600; A-data 512 MB DDR 400; GF FX 5700U 475/950@496/1000 (staci)
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Lix píše:a nevite jak je na tom s moznosti ty regulace ASUS A7V600 ?
Podle mě nejde... můžu se mýlit... ale existuje jednoduchá možnost jak to zjistit... nainstaluj speedfan a vyzkoušej... maximálně to nepude... :wink:
Lix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lix »

Pleshoun píše:
Lix píše:a nevite jak je na tom s moznosti ty regulace ASUS A7V600 ?
Podle mě nejde... můžu se mýlit... ale existuje jednoduchá možnost jak to zjistit... nainstaluj speedfan a vyzkoušej... maximálně to nepude... :wink:
jo uz sem si ho stahnul tak to testnu
AXP 2600+@3300+; ASUS A7V600; A-data 512 MB DDR 400; GF FX 5700U 475/950@496/1000 (staci)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Rozmisteni vetraku v case pro nej chlazeni a proudeni vzduch

Příspěvek od Vizi »

cau nechtel sem zakladat nov prispevek tak sem zmenil tenhle ted k veci
koupil sem si tenhle tip vetraku presneji 3 kusi

jeden Arctic Fan 3 TC

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29839
dva Arctic Cooling Fan PRO TC

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23690
a mel bych otazecku jak by ste je rozmistili v case ja premyslim
ze bych ten prvni dal dopredu na nasavani ty dva Arctic Cooling
jeden z nich nahoru dozadu case a druhej bych chtel strcit pod grafarnu nebo nejak tam aby to trochu ji pomohlo ne ze topi ! ale aspon se ji
lepsi pofici za nizsi teplot :roll:

vim ze jsou tuny dalsich vetraku a chlazeni,vodni atd ale me staci tohle jen me zajima jejich nejlepsi a nejucinejsi rozmisteni :)

moc dik za kazdej napad cau
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Kdybych byl jízlivý, tak bych napsal: "hledej šmudlo" :) (těch threadů je tu fakt strašně moc) ale pro tentokrát ještě udělám vyjímku (když jsem tu byl nováčkem, tak jsem byl stejný):
Arctic fan 3 TC jednoznačně dozadu pod zdroj (to teplotní čidlo bych kvůli hluku osobně odpájel a přidal tam kvůli bezpečnosti nějkaký malý odpor a větrák napojil na manuální regulátor, ale je to tvoje věc
Jeden Arctic Pro TC dej (pokud nemáš zdroj s 12 cm fanem vespod a zároveň vertikální chladič CPU ... Arctic freezer 4, thermaltake tower 102 atd.) nahoru, "do stropu skříně - pomůže hlavně chipsetu, ale i cpu a pamětem) a poslední nastav tak, aby ofukoval disky, tj. umísti jej nějak šikovně dopředu a pře něj dej určitě prachový filtr. Myslím, že toto je kompromisní řešení.
P.s. Můžeš taky začít uvažovat o Windtunelu, materiálů popisujících jeho výrobu je tu celá řada.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

dik ze mas semnou trpelivost :roll:
zitra mi dojdou ty 3 co sem psal nahore ,zdroj mam s 12cm fanem ale spsi me zajima jak rozmistit v case tihle 3 ? tim jednim bych chtel trochu pomoct chladici na grafice mam na vetraky otvory nahore pod zdrojem a dole pod diskem tam je jasne ze by melo byt nasavani a pod zdrojem vyfuk tepl vzduchu ale nev co udelat prtesneji s tim tretim :wink:
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

No, pokud nemáš otvor v horní části case a nechce se ti ho tam řezat, tak mne toho moc nenapadá (já si tedy na začátku svého zájmu o chlazení celý šťastný koupil 2 kusy těchto větráků (arctic fan pro TC) a nyní jsou oba v šuplíku, protože jsem zjistil, že jsou mi nanic a jen zvyšují hučnost pc, ale přece... na tvém místě bych si na grafiku pořídi lZalmana (přesný model si již nepamatuji a ten druhý větrák použil k chlazení můstku a máš to vyřešené.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

chladice.

Příspěvek od crashPC »

no rozhodne bych dal vsechny tri chladice co nejvejs!
pokud muzes tak i uplne na horni plochu case - nahore se kumuluje horky vzduch ltery je treba odsat a pokud to bude dost vetracku - 3 tak se bude spodni casti skrine nasavat studeny vzduch - pro tu grafiku :-) obecne je znamo ze vyfukovani je efektivnejsi nez nasavani...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“