CD-R Data vs. CD-R Audio

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

CD-R Data vs. CD-R Audio

Příspěvek od RickM »

Omlouvám se, jestli to tu někde je tak to když tak smázněte, ale zajímalo by mě jaký je mezi těmito médii rozdíl. Je mi jasné, že stolní palírny potřebují CD-R audio, ale jedná se mi o PC palírnu. Má význam na pálení hudby CD-R audio, nebo stačí Data. díky :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dnešní stolní audio přehrávače už vůbec nepotřebují speciální CD-R Audio a v podstatě můžeš i pálit libovolnou rychlostí. U těch starších je to horší s čitelností CD-R disků, ale právě tady v drtivé většině pomáhá vypalovat nižší rychlostí, třeba 4x.
Kvalita mezi CD-R datovým a CD-R Audio je stejná, teda můžeš koupit jak šmejd CD-R Audio tak datový :) , chci tím jen říct, že když budeš kupovat pro muziku speciální CD-R Audio disky, tak akorát zaplatíš našim drahým umělcům zlatý kliky i u dveří do sklepa, ale rozdíl tady prostě není.
Jde o to, že před 7-8 lety, když se začalo vypalování rozmáhat, tak přišli na trh i tyhle speciální CD-R Audio, který obsahovali (obsahují) identifikační bit a tenhle bit v tý době přehrávače testovali (ne všechny), ale tohle už je pasé.
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

a stejne je to i u DVD video? Nemas link na strucne schrnuti tech formatu?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Díky šéfe :) Přesně to jsem chtěl vědět....
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“