Chlazení Saphire Radeon 9600Pro, teploty

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chlazení Saphire Radeon 9600Pro, teploty

Příspěvek od Pleshoun »

Přetaktoval jsem Saphire Radeon 9600Pro s ddr pamětmi z původních 400/600 na 500/650MHz...

Původní chladič pravděpodobně stíhá, ale problém mám s pamětmi... podle čidla jen tak přiloženého na paměť má teplotu 65-70 stupňů (asi opravdu spálilo mě to prst)...

Myslíte, že má význam koupit
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29998
???

Jde mi hlavně o tiché výkonné chlazení s rezervou výkonu pro případnou výměnu karty...
Vyplatí se v tuto chvíli investovat nebo je teplota pamětí v normě?

//edit: Jestli to tu už bylo tak sorry, ale nic jsem nenašel... :oops:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Mas pravdu teplota tech pameti je vysoka a urcite jim to neprospiva :o , spis bys mel dokoupit pasivy na pameti pokud chladic na GPU stiha chladit, ja jsem osobne maximalni takty mel 500/900 a presel jsem s tim celej 3dmark01, chladic na GPU mel 50 a pameti byly na 70-75 a to jsem na nich nemel zadny chlazeni :? spis bych sel do ati silenceru pro 9600-9800 :wink:
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

kdyz to funguje a pameti se nesekaj tak je to v pohode, jinak bych spis investoval do nove TICHE grafule nez do 9600Pro skoro litr za chlazeni...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

rejca píše:kdyz to funguje a pameti se nesekaj tak je to v pohode, jinak bych spis investoval do nove TICHE grafule nez do 9600Pro skoro litr za chlazeni...
Investovat nyní do grafule pro agp, když za 2 roky pude komp zas k čertu je kravina... další grafule bude až zároveň s deskou a procákem na PCI-E...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Allatutti píše:Mas pravdu teplota tech pameti je vysoka a urcite jim to neprospiva :o , spis bys mel dokoupit pasivy na pameti pokud chladic na GPU stiha chladit, ja jsem osobne maximalni takty mel 500/900 a presel jsem s tim celej 3dmark01, chladic na GPU mel 50 a pameti byly na 70-75 a to jsem na nich nemel zadny chlazeni :? spis bych sel do ati silenceru pro 9600-9800 :wink:
o tom taky přemýšlím... a co třeba tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28757

mělo by to být včetně pasivů na paměti...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no nevim ten vetracek ma 6000 otacek a nevim jsetli nebude hlucnej :?
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Vsechno drahá blbost! Kup si "univerzalni" VGA Silencer za nakejch 350Kč a máš vystaráno... ideální je si nařezat, případně koupit malý pasivky na paměti. Z mojí zkušenosti samotný pasivy nepomohli. Jakmile jsem přidal Silencer, nějak záhadně vyzařuje chlad a pomahá i pamětem, přestože je předevšim určen na GPU.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Adamsquare píše:Vsechno drahá blbost! Kup si "univerzalni" VGA Silencer za nakejch 350Kč a máš vystaráno... ideální je si nařezat, případně koupit malý pasivky na paměti. Z mojí zkušenosti samotný pasivy nepomohli. Jakmile jsem přidal Silencer, nějak záhadně vyzařuje chlad a pomahá i pamětem, přestože je předevšim určen na GPU.
Uplne suhlasim,na pamete pripadne medene pasivy.........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

kolo píše:
Adamsquare píše:Vsechno drahá blbost! Kup si "univerzalni" VGA Silencer za nakejch 350Kč a máš vystaráno... ideální je si nařezat, případně koupit malý pasivky na paměti. Z mojí zkušenosti samotný pasivy nepomohli. Jakmile jsem přidal Silencer, nějak záhadně vyzařuje chlad a pomahá i pamětem, přestože je předevšim určen na GPU.
Uplne suhlasim,na pamete pripadne medene pasivy.........
Dík za rady asi se podle toho zařídím...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...no já vyřešil chlazení týhle grafiky nalepením home-made malinkatejch Cu pasivů na paměti a upravenym chladicem Arctic Cooling Slim Silent Pro TC na GPU s upravenym přichycenim...výsledkem je hodně účinný a prakticky neslyšitelný chlazení...jedinou vadou na kráse je zabrání tři PCI slotů a fakt, že teplej vzduch není odváděn ven z case...:-(...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“