Jak zabránit případné ztrátě dat-fotek na paměťové karťe?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jak zabránit případné ztrátě dat-fotek na paměťové karťe?

Příspěvek od Luk »

Ahoj,měl bych dotázeček....
Vlastním stol.pc ke kterému je připojena ext.čtečka iTEC na usb.
Zastrčím kartu SD najede mě a můžu si kopírovat atd.Po tom když ji chci vyndat klepnu na zařízení-čtečku a dám vysunout,zmizí mě logo na čtečce ale čtečka v systému zůstane.A já pohodlně a bezpečně vyndám kartu SD.Takhle by se to mělo dělat a ne ji vyndat ihned.
Jenže když užívám notebook Toshiba který má integrovanou čečku SD
a dám tam kartu tak to načte vše v pohodě,bohužel když pak chci dát vysunout,tato položka tam není.Mohu tedy kartu jen tak vysunout ze čtečky bez nějakého ,,vysunutí ve windows,, a nebo dát odebrat zařízení a dát ukončit.Toť vše.Pak ale když dá odebrat tak zařízení-čtečka zmizí i ze systému.
Když na notebooku startuji Windows tak tam také není ona čtečka vidět v systému a naskočí/ukáže se až když tam dám kartu do té čtečky.
Jak to tedy tady dělat?Kdysi jsem ani u té exter.nedával vysunout a data se mě poškodily jen jednou,proto celou dobu už užívám u pc s ext.četčkou ono windows ,,vysunutí,,.Díky za radu.
užívám na p a notebooku Windows XP Prof CZ.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Predator1880
Nováček
Nováček

Příspěvek od Predator1880 »

Neviem ako je to SD kartami ale CF karty vyberam z citacky v notebooku aj z externej bez odobratia zariadenia vo Windowse bezne a ani raz sa mi nestalo ze by som stratil nejake data.
AMD Athlon64 754 3000+ Venice, 1024MB RAM V-Data 400MHz CL3, ASUS K8N-E, Seagate 160GB SATA, Seagate 200GB 8MB P-ATA, LG GSA-4167B, Pioneer DVD-119, PowerColor Sapphire Radeon X800GT 256MB AGP 8pip 475/490, MSI TV@nywhere Master, Pinnacle Firewire 1394, 3Com 3C905b-TX, modem Microcom DeskPorte56K, FDD, Enermax EG-375AX-EV(W)(24P)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“