MED KOMBINACE AL + CU NEBO HLINIK

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Nebude ten PC dělat větší hluk? Přece jenom ty žebra jsou takový zvlněný...
//laminární proudění není pravděpodobně ani u žeber rovných - ale pro jistotu to vypočítám...
Nejde to. Teorie se dostala do rozporu s lidskou blbostí :evil: .
Naposledy upravil(a) Pajax dne čtv 31. bře 2005, 12:04, celkem upraveno 1 x.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Pajax píše:Nebude ten PC dělat větší hluk? Přece jenom ty žebra jsou takový zvlněný...
//laminární proudění není pravděpodobně ani u žeber rovných - ale pro jistotu to vypočítám...
Počítej počítej, já se raději spolehnu na údaj od výrobce 15dB na nízké otáčky :wink:
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

TomV píše:
Pleshoun píše:Chceš tvrdit že ta deska ten chladič vůbec nenese?
775 gramů je sakra hodně v okamžiku kdy se rozhodneš sebrat komp ze stolu a někam ho přenést... potom stačí při pokládání trochu hrknout a sbohem desko...
Podívej se do toho citátu v mém příspěvku, cos napsal... Tys napsal "jak moc chceš zatížit socket", ne desku... Deska to samozřejmě nese. Ale unese to... Ta váha je rozložená do poměrně velké plochy ...........
jj uplne v pohode,775 gramu neni zadna extra zatez pro desku, mam g. kartu stejne tezkou(lehkou :-D ) a ani se v pc nehne , tak nevim proc by mel byt se zalmanem problem, obzvast kdyz je mnohem lepe uchycen :wink:
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Pleshoun píše:
Pajax píše:Nebude ten PC dělat větší hluk? Přece jenom ty žebra jsou takový zvlněný...
Počítej počítej, já se raději spolehnu na údaj od výrobce 15dB na nízké otáčky :wink:
jde ale taky o to jak bude na ty nízký otáčky chladit ;)
D@rth Rev@n
Nováček
Nováček

Příspěvek od D@rth Rev@n »

Myslite ze ten primecooler je do middle toweru? :? :shock: :o
CPU:P4 northwood 2.4@3.0 MB:MSI neo2 865PE-pfs RAM:512 pc333 GF:club3d 6800( 374@817)
HDD:MAXTOR 120 a 80 GB 7200ot/min 8mb CD/DVD:Toshiba 48/16 CD-RW:TEAC 48/48/12 Monitor:AOC 9klr KLAVESA+MYS:GENIUS(multimedialni) REPRO:Creativ 5.1
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

D@rth Rev@n píše:Myslite ze ten primecooler je do middle toweru? :? :shock: :o
Mě by se na ASUS P4P800 SE nevešel o milimetr do case EuroCase Q3... nehodlám nic riskovat objednávám Cu zalmana 7000B
Duurkoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duurkoo »

Neviem pani co tu riesite, precitajte si toto http://www.svethardware.cz/art_doc-96C5 ... 40C02.html a potom sudte... Ja si myslim ze ten Primecooler HC III+ Al-Cu(850,-Sk) alebo Cu(1442,-Sk) sa oplati. Zalman so 120mm (7700Cu) ventilatorom stoji o 800,-Sk viac ako HC III+Cu a urcite o tolko lepsi nebude. A podla testov co som cital, je to jeden s najtichsich aktiv. chladicov (15dB a max.52C to nie je zle) ;-). A len pre dobry pocit z toho, ze mam Zalmana, by mi to za tych 800,-Sk nestalo...
A ked si priplatite 80,-Sk, tak mate aj blue led 8-)
AMD64 2800+@2,4GHz cooled by Primecooler HCIII+ Cu; GIGABYTE K8NS; TwinMOS 512MB - 400MHz; Sparkle 6600GT (600/1150MHz) cooled by Zalman VF700-Cu; SAMSUNG 120GB SATA 7200rpm; DV-W Teac 516GA; 17'' LCD MAG 776/DVI; repro Creative Labs I-TRIGUE 3400; case KME, 350W
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vleze se mi Zalman 7700 (7000) do mojí sestavy (zdroj mám s 12 cm větřákem hned vedle socketu)? Uvažuji Zalman nebo Artic Cooling Freezer 4.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Vleze se mi Zalman 7700 (7000) do mojí sestavy (zdroj mám s 12 cm větřákem hned vedle socketu)? Uvažuji Zalman nebo Artic Cooling Freezer 4.
Zalman 7000 určitě... a mimochodem naprosto stačí... a je podle testů všude po webu nejlepším vzduchovým chladičem... (7700 je hlučnější - i když toto je u zalmana relativní ;-))

Ten Freezer je v testech velice slušný... tichý... má nejlepší poměr cena výkon a uchladí i procesory 4GHz+
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Já se díval na stránky Zalmana, kde v doporučených ta moje deska nebyla - jen samé mě neznáme typy Asusu. Dále tam byly minimální odstupy od okolí a to mi připadá v mém case dost natěsno. Zkusím přeměřit.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Já se díval na stránky Zalmana, kde v doporučených ta moje deska nebyla - jen samé mě neznáme typy Asusu. Dále tam byly minimální odstupy od okolí a to mi připadá v mém case dost natěsno. Zkusím přeměřit.
Hm, a mě ve škole učili, že interferovat znamená překážet si... ;-)

List of Pentium 4 motherboards that interfere with CNPS7000(A/B)

Jestli tam tvoje deska není a je vyrobena před datem poslední aktualizace tak ti to na ní půjde... chapala?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Mám tomu rozumět, že to byl seznam desek, kde to nejde. :oops: Mě to bylo hned nějaké divné - takové exoty jsem totiž vůbec neznal. :lol: To víš jsem němčinář. :D
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

A šel by jsi do které verze toho Zalmana 7000 AlCu nebo Cu?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:A šel by jsi do které verze toho Zalmana 7000 AlCu nebo Cu?
Já si objednávám Cu verzi... platí babka tak proč ne...
Při stejných otáčkách ventilátoru dá Cu verze o cca 2stupně menší teplotu než AlCu
D@rth Rev@n
Nováček
Nováček

Příspěvek od D@rth Rev@n »

Chtel jsem vam oznamit ze ten primecooler hc III al+cu se nevleze do middle toweru s 500w zdrojem-EU a taky na zakladovku MSI 865PE neo2-pfs z důvodu velkeho pasivniho chlazeni na chipsetu desky .Pasiv by muselmit aspon 2cm do vysky

Nedelam si prdel je to pravda vyskousel jsem to
CPU:P4 northwood 2.4@3.0 MB:MSI neo2 865PE-pfs RAM:512 pc333 GF:club3d 6800( 374@817)
HDD:MAXTOR 120 a 80 GB 7200ot/min 8mb CD/DVD:Toshiba 48/16 CD-RW:TEAC 48/48/12 Monitor:AOC 9klr KLAVESA+MYS:GENIUS(multimedialni) REPRO:Creativ 5.1
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak toho se taky obojím aby mi tam vešel ten Zalman. Mám taky middle case.

2Pleshoun: taky objednáváš ten akční z casekingu?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Tak toho se taky obojím aby mi tam vešel ten Zalman. Mám taky middle case.

2Pleshoun: taky objednáváš ten akční z casekingu?
Ne asi na czechcomputer...
Duurkoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duurkoo »

Mam uz kupeneho PC HC3+ Cu a som zvedavy ci ho napresujem do mojej miditower. Ale pozeral som ako to vypada, myslim ze by nemal byt problem. Na str. Zalmana su pisane dosky na ktore pasuju resp. nepasuju chladice a 7700 (t.i. ako HC3+) na moju dosku pasuje, uvdim a dam vediet...
AMD64 2800+@2,4GHz cooled by Primecooler HCIII+ Cu; GIGABYTE K8NS; TwinMOS 512MB - 400MHz; Sparkle 6600GT (600/1150MHz) cooled by Zalman VF700-Cu; SAMSUNG 120GB SATA 7200rpm; DV-W Teac 516GA; 17'' LCD MAG 776/DVI; repro Creative Labs I-TRIGUE 3400; case KME, 350W
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

2 Pleshoun: ty máš podobnou desku jak já. Jak jsi na tom s místem mezi socketem a zdrojem? Máš taky middletower?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:2 Pleshoun: ty máš podobnou desku jak já. Jak jsi na tom s místem mezi socketem a zdrojem? Máš taky middletower?
Taky middletower... měřil jsem to ten PC 144mm průměr se o milimetr nevejde pod zdroj...
Zalman se 107mm v pohodě...
Odpovědět

Zpět na „Voda“