Zmrzanie kompu - najskor kvoli disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
p0l0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zmrzanie kompu - najskor kvoli disku

Příspěvek od p0l0 »

Mam disk MAXTOR 80GB 7200RPM 8MB Cache (6Y080P0).Problem je takyto... Niekedy sa mi stane,ze disk zrazu tak divne zaklepka (neviem proste ten zvuk opisat,ako keby precoval ale ten zvuk je stale ten isty - pri tom zamrzani) a komp zrazu zarmzne.Niekedy sa mi vypise aj taka modra tabulka a tam ze nejake KERNEL chyby a pod. Nepamatam si ju presne :lol: ... Potom ked restartnem komp,niekedy ani nedokaze najst ten disk.

Co s tym? Dakujem
MSI KT400V, AMD AthlonXP 2200+@1800Mhz,512 DDRAM 333Mhz Apacer,LeadTEK WinFast GeForce 5900XT @ 410/810(Artic Cooling NV3 ;)),MAXTOR 80GB 7200RpM 8MB+MAXTOR 20GB 5400RpM 2MB
Lopikus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lopikus »

Měl jsem přesně ten samý problém s tím samím diskem MAXTOR 80GB/8MB cache. Co se mi povedlo zjistit je to, že to cvakání je, že hlavička ťukne o plotnu(a to neni dobrý).
Tento HDD musí pracoval v "Dokonale" vodorovné poloze, nesmí být ani trošku nakloněný, nejlíp se mi osvědčilo, když jsem ho jen podložil něčim nevodivim a položil volně do počítače.....od té doby se mi už neseká. Nemusel jsem ho formátovat a všechna data mi zůstala
Doufám, že ti to pomůže.

S pozdravem Lopikus
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaddyOHara »

To je dobrej disk. Bejt tebou, tak si co nejrychleji koupim novej Hitachi a vsechny data zachranim, dokud to jde. Pripadne jestli je jeste v zaruce, tak je to urcite dovud k reklamaci ... jen se ti to bude blbe prokazovat.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

nemáš slabej zdroj ? ten zvuk je asi vypnutí disku... takže IMo buď chyba disku nebo zdroje (možná i IDE kabelu).

až se ti ta hláška znova objeví, opiš jí a hoď to sem....třeba z toho něco vykoumáme :-D
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
p0l0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0l0 »

Diky zatial za tipi.

No zdroj mam 300W.Mam tam len CD-Romu TEAC540 a tento disk.Druhy disk a napalovacku mam vypojenu.S tym naklonom to este skusim a ked mi to zas spravi (uz mi to asi skoro dva dni nespravilo :P ) tak teda skusim opisat tu tabulku.Ale minule,ked mi to spravilo tak sa ani ta modra tabulka nevypisala :cry: ,tak zas neviem...
MSI KT400V, AMD AthlonXP 2200+@1800Mhz,512 DDRAM 333Mhz Apacer,LeadTEK WinFast GeForce 5900XT @ 410/810(Artic Cooling NV3 ;)),MAXTOR 80GB 7200RpM 8MB+MAXTOR 20GB 5400RpM 2MB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Hmm, tak nevypadá na slabej zdroj papírově, leda že by to třeba taky nebyl 300W, ikdyž to tam píšou
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Zkontroluj si ten disk na vadný sektory, jestliže se hlavička dotkla plotny, tak tam určitě nějaký budou. Pokud tam budou tak to je už důvod k reklamaci 8)
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
p0l0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0l0 »

Hm a co mi take najlepsie na skontrolovanie odporucate?Mam WINXP btw.
Skusal som nejaky Maxtor PowerMax ale ten mi neukazal nejake velke chyby...este asi musim skusit nejake najhlbsie testy.
Mefule
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mefule »

Mám podobný problém s Barracudou 40GB ale jen občas, bez zvuků, a vždy po nečinnosti (např. 5 min.). Problém je pravděpodobně ve špatném seekování, tudíž v testech(kde se pravidelně čte a seekuje), se tato chyba vůbec neprojevuje.Nezná někdo vhodný test? Nějaký s nepravidelným seekováním? Ještě ke všemu můj dodavatel zkrachoval a tudíž bude problém reklamace (i když je v záruce Seagatu). Neporadí někdo??
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

p0l0 píše:Hm a co mi take najlepsie na skontrolovanie odporucate?Mam WINXP btw.
Skusal som nejaky Maxtor PowerMax ale ten mi neukazal nejake velke chyby...este asi musim skusit nejake najhlbsie testy.
Takže včera som u známych riešil podobný problém. Riešenie nepozná veľa ľudí, ale mám to už zmáknuté:-)
Celý problém by som definoval ako DEBILNE NASTAVENA SERIA 80GB7200 ot 8MB MAXTOROV!!!!! sú nastavené od výrobcu ako FASTEST čiže najrýchlejší režim. Na niektorých doskách cvakajú, mrznú, a blbnú celý komp. Pomáha nasledovné.........
1 . stiahnut od Maxtoru utilitku AMSET.
2. naštartovať z diskety, a spustiť amset takto

amset /quiet

3. reštartovať.........

A oslavovať koniec problémov, a tichosť disku..........

Zdar.:-)
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“