Realteky - bez basů ve sluchátkách
Moderátor: CageJ
- Delorean
- Začátečník

-
Realteky - bez basů ve sluchátkách
Mám teď po reklamaci Epox 8RDA3+PRO (8-kanál Realtek 8??) a když připojím sluchátka, tak ve jakýmkoliv zvuku (MP3, hry, ...) nejsou prakticky vůbec basy. Dělala to samý i půjčená Epox 8RDA3I PRO (akorát 6-kanál Realtek asi ALC655)
Jinak kromě sluchátek on-board zvukovku nepoužívám, mám SPDIF do receiveru, ten hraje OK.
Dřív jsem měl RDA3+ (6-kanál zvuk C-media) a ta hrála v pohodě. Je to vlastnost Realteků(C-media byla OK)? Nebo je chyba jinde?
Sluchátka jsou OK, nastavení ovladačů nemá žádnej vliv (samozřejmě jen přidat basy ekvalizérem, ale to se zas "přebasuje" SPDIF výstup), v connector sensing jsou správně sluchátka, zkoušel jsem různý ovladače, změna ani po reinstalaci woken (WinXP PRO).
Jinak kromě sluchátek on-board zvukovku nepoužívám, mám SPDIF do receiveru, ten hraje OK.
Dřív jsem měl RDA3+ (6-kanál zvuk C-media) a ta hrála v pohodě. Je to vlastnost Realteků(C-media byla OK)? Nebo je chyba jinde?
Sluchátka jsou OK, nastavení ovladačů nemá žádnej vliv (samozřejmě jen přidat basy ekvalizérem, ale to se zas "přebasuje" SPDIF výstup), v connector sensing jsou správně sluchátka, zkoušel jsem různý ovladače, změna ani po reinstalaci woken (WinXP PRO).
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Onboardové zvukovky majú menej kvalitné výstupné obvody. Sú určené skôr ako zdroj signálu do ďalšieho stupňa zosilnenia, na basy musia byť výkonnejšie výstupné obvody, čo tieto zvukovky nemajú kôli hustej integrácii. Pred časom som mal možnosť otestovať staršiu ac97 zvukovku onboard. Na slúchadlách sa skoro nedala počúvať, mala slabý výkon dalo sa počuť len výšky aj tie veľmi ticho. Teraz mám na doske realtek, je výkonnejší ale basy počuť až pri použití dvoch equalizérov
Používam sb live a onboardovku používam len v núdzových prípadoch.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No taky když strkáš sluchátka do výstupu s linkovou úrovní, tak se nediv...
To totiž vypadá přesně podle popisu - potichu a bez basů. Ty basy tam totiž jsou, dokonce i v normální úrovni, ale na vybuzení měničů ve sluchátkách to nestačí. Na výšky potřebujou jenom malou výchylku membrány a to ten signál ještě jakš takš rozhýbat dokáže, ale u basů nemá šanci, ty jsou na výkon podstatně náročnější. Proč ti to na CMedii šlo může být dáno třeba tím, že někde na desce za kodekem byl i sluchátkový zesilovač...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Delorean
- Začátečník

-
Dík moc za vaše zkušenosti. Ale ten onboard Realtek má nastavení linkovýho výstupu pro sluchátka(nebo pasivní repro), potichu to rozhodně nehraje, jen bez basů. Ekvalizéry ze zásady nepoužívám.
P.S.: půjčil jsem si starší SB Live! 5.1, připojil sluchátka a to byly basy! Asi fakt dělá rozdíl ten zesilovač. Jenže na tom SB Live nelze používat (aspoň se mi to nepodařilo) najednou SPDIF i analogovej výstup(sluchátka)! Je tam volba něco jako "Digital output only" - to jde jen do SPDIF, jinak jdou zas jenom analog.výstupy. A to obojí zas u Realteku jde.
P.S.: půjčil jsem si starší SB Live! 5.1, připojil sluchátka a to byly basy! Asi fakt dělá rozdíl ten zesilovač. Jenže na tom SB Live nelze používat (aspoň se mi to nepodařilo) najednou SPDIF i analogovej výstup(sluchátka)! Je tam volba něco jako "Digital output only" - to jde jen do SPDIF, jinak jdou zas jenom analog.výstupy. A to obojí zas u Realteku jde.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- spirit64
- Mírně pokročilý

- michalv
- Začátečník

-
- crashPC
- Mírně pokročilý

- Delorean
- Začátečník

-
Jo, díky za rady, aspoň vím, čím to je - prostě onboard zvukovky mají bídnej zesík, kterej nevybudí ani sluchátka. Fakt že jsem zkoušel uzavřený sluchátka s neodymovýma magnetama, 40mm zářiče, ty normálně basujou hodně dobře a tady je každej nedostatek basů v signálu slyšet.
michalv: přesně tak, na sluchátkovým zesíku už pracuju, bude to asi nejlepší řešení.
michalv: přesně tak, na sluchátkovým zesíku už pracuju, bude to asi nejlepší řešení.