pci nebo usb wifi kartu?
Moderátor: Don
- Tribun
- Nováček

-
pci nebo usb wifi kartu?
Rad bych se zeptal toho, kdo uz ma nejakou zkusenost, jestli pro jednoduchou ad-hoc wifi sit (desktop-notebook) vcetne sdileneho internetu je lepsi do desktopu koupit pci wifi kartu nebo usb kartu? hlavne z pohledu anteny, kdy to bude pod stolem a melo by to pokryt byt 2+1 (udrzet signal skrz jednu zed). diky
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Tribun
- Nováček

-
- cabman
- Středně pokročilý

Řešilo se to již mnohokrát a já znovu doporučuji externí řešení připojitelné přez ethernet. Důvodů je mnoho a stačí si je najít v mém dřívějším příspěvku.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Tribun
- Nováček

-
ted trochu tapu... externi reseni pres ethernet neni usb wifi adapter ne? na AP jsem se totiz neptal. ja potrebuji jen ad-hoc propojeni mezi dvemi antenamicabman píše:Řešilo se to již mnohokrát a já znovu doporučuji externí řešení připojitelné přez ethernet. Důvodů je mnoho a stačí si je najít v mém dřívějším příspěvku.
- cabman
- Středně pokročilý

Eth adaptér v sobě má AP ale i gridge - záleží na typu. Takže výsledek je stejný až na to že...
USB verze je lacinější ale někdy jsou problémy s ovladači a integrace do existující sítě je složitější.
ETH je dražší ale připojíš ho na jakoukoliv síťovku a k jakémukoliv stroji s tím, že integrace do případné lokální sítě je snadná.
Pokud k tomu nebudeš nic jiného napojovat tak kup klidně usb, je to lacinější a většinou to jede. Rozhodně vždy radši volím externí verzi.
...ale to už jsme řešily.
USB verze je lacinější ale někdy jsou problémy s ovladači a integrace do existující sítě je složitější.
ETH je dražší ale připojíš ho na jakoukoliv síťovku a k jakémukoliv stroji s tím, že integrace do případné lokální sítě je snadná.
Pokud k tomu nebudeš nic jiného napojovat tak kup klidně usb, je to lacinější a většinou to jede. Rozhodně vždy radši volím externí verzi.
...ale to už jsme řešily.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.