pci nebo usb wifi kartu?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tribun
Nováček
Nováček

pci nebo usb wifi kartu?

Příspěvek od Tribun »

Rad bych se zeptal toho, kdo uz ma nejakou zkusenost, jestli pro jednoduchou ad-hoc wifi sit (desktop-notebook) vcetne sdileneho internetu je lepsi do desktopu koupit pci wifi kartu nebo usb kartu? hlavne z pohledu anteny, kdy to bude pod stolem a melo by to pokryt byt 2+1 (udrzet signal skrz jednu zed). diky
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

myslim ze lepsi bude asi PCI karta, u usb atena zrejme moc dobra nebude :?
Tribun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tribun »

Allatutti píše:myslim ze lepsi bude asi PCI karta, u usb atena zrejme moc dobra nebude :?
no pokud jde o tu antenu, tak sice nevim uplne presne, co je RF vystupni vykon, ale u obou je prakticky stejny 14-18dBm
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Řešilo se to již mnohokrát a já znovu doporučuji externí řešení připojitelné přez ethernet. Důvodů je mnoho a stačí si je najít v mém dřívějším příspěvku.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

cabman píše:Řešilo se to již mnohokrát a já znovu doporučuji externí řešení připojitelné přez ethernet. Důvodů je mnoho a stačí si je najít v mém dřívějším příspěvku.
to je skuptečně nejlepší, ikdyž taky nejdražší :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Tribun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tribun »

cabman píše:Řešilo se to již mnohokrát a já znovu doporučuji externí řešení připojitelné přez ethernet. Důvodů je mnoho a stačí si je najít v mém dřívějším příspěvku.
ted trochu tapu... externi reseni pres ethernet neni usb wifi adapter ne? na AP jsem se totiz neptal. ja potrebuji jen ad-hoc propojeni mezi dvemi antenami
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Eth adaptér v sobě má AP ale i gridge - záleží na typu. Takže výsledek je stejný až na to že...
USB verze je lacinější ale někdy jsou problémy s ovladači a integrace do existující sítě je složitější.
ETH je dražší ale připojíš ho na jakoukoliv síťovku a k jakémukoliv stroji s tím, že integrace do případné lokální sítě je snadná.
Pokud k tomu nebudeš nic jiného napojovat tak kup klidně usb, je to lacinější a většinou to jede. Rozhodně vždy radši volím externí verzi.
...ale to už jsme řešily.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Tribun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tribun »

ok ted uz je to jasne. nasel jsem i ty predchozi posty :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“