Silent Hunter III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

a to ta hra ty lidi neumí obsloužit sama, jedu na diesely a ostatni nejsou schopni si jit lehnout?
to samy když přepnu na elektriku......takovy debility řešit nehodlam
Asterix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asterix »

Hra to obsloužit umí. Pouze když seš v silent modu, taxe nenabíjej torpéda, neopravuje loď atd. (asi to dělá pod vodou kravál) :-D Tak zkus přepnout na standardní chod.
Pokud je u někoho vykřičník, tak nepracuje, stačí kliknout na ikonu plavebního modu a všechny maníky s vykřičníkama to automaticky hodí do kajut a na jejich místa pošle čerstvý síly.
Athlon 2000+@2500+, Asus A7N8X-X, 768MB RAM , GeForce FX 5500 256MB, Seagate 160GB 8MB cache+WDJB800, LG GSA-4160B
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

v silent runu jsem určitě nebyl, valil jsem plnou parou vpřed, ale dám si na to pozor, také těch přeškrtlých ikonek bych si všiml

ty módy jsem teď podchytil, ale vnímám to spíš jako mínus...
nakonec jim ještě budu muset kliknout, aby se šli vy.rat, ne? :roll:

mělo to být volitelné v realism
Mischel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Preco Slezman?

Příspěvek od Mischel »

Ja myslim ze to celkom rozhybe hru a je to nepochybne jeden z dalsich prvkov realizmu, kde ju nutne posadku poslat odpocivat a v pripade potreby povolat na prislusne miesto. Dalsim plusom je pri prichode "domov" vycvik posadky + "nakup" novych clenov, napriklad s 500 jednotkami torpedoman + 3-ja porucici ktorych urobis nabijacov torped - kombinacia tychto 4 ludi zaplni prazdnu rysku pritomnosti a odbornosti v torpedovej miestnosti na max a vlastne uplne stacia na obsluhu a nabijanie torped, rovnako je to pri obsluhe motora, jeden hlavny pan s foto + 2-3 mechanici (ikona je male kormidielko) a hotovo.
Celym tymto som chcel povedat ze je nutne posadku cvicit a odmenovat tych panov v zltej bunde s ciapkou na konkretne pozicie (medic, watchman, helmsman, flak gumer atd atd...) a posadku v modrom omenovat vylozkami cim sa vlastne zvysuje odbornost posadky a mozem ti zodpovedne prehlasit ze v boji je to velmi cititelne, samozrejme v tvoj prospech.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Ano, jsou to vlastne takove RPG prvky a to myslim je dalsim plusem. Existuje sice mod, kde se posadka vubec neunavuje a navic ma hra zabudovanou funkci pri kompresi casu vice nez 32x je unava a moralka zamrazena, protoze by to proste neslo ovladat. Proste vychytavka ... ale nesoudim podle nasazeni, protoze jsem s timto jeste problem nemel ;-).
---
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mě to teda dost opruzuje, tedka se mi to stalo zase, když jsem plul na místo určení
předtím zase v boji, jestli se to bude opakovat, tak mi to tu hru pěkně zhnusí, ale snad přijdu na to, jak to udělat, aby ty lidi prostě byli tam, kde maji být a o svuj šlofík se starali kruci sami
Asterix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asterix »

Mrkněte na tohle forum http://www.scitech.sk/svz/viewtopic.php ... &start=150
Sice slovenský, ale jsou tam občas dobrý postřehy ze hry :wink:
Athlon 2000+@2500+, Asus A7N8X-X, 768MB RAM , GeForce FX 5500 256MB, Seagate 160GB 8MB cache+WDJB800, LG GSA-4160B
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no takže opět, dopluju do sektoru na diesely , do crew managementu radši ani nelezu...uvidim loď, jdu na per. hloubku a po chvilce mi oznámí, že není dostatek lidí u el. motorů.tak to přepnuna útok pod hladinou a lidi se mi přesunou do kójí a já stojím jak debil a loď mi vesele ujíždí. U typu II je to problem, nemá dělo, takže na hladině bych se na něj mohl akorát koukat. No ostatně všude jinde to bude problém, zkuste si představit, jak se vynořuju poblíž konvoje, abych s ním vůbec mohl držet krok.
až někdo budete vědět jak na to, ozvěte se, mě to teda sere

//opravdu nechápu, co při režimu "plavba po hladině" dělá banda unavenejch kreténů u předních torpéd !!! :evil: :evil:

//teď jen doufám, že to jenom neumím a že to jde nějak uspokojivě vyřešit, takže se vyprdněte na academy a jdete do kampaně ať vidím co a jak
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Slezman(CZE) píše:no takže opět, dopluju do sektoru na diesely , do crew managementu radši ani nelezu...uvidim loď, jdu na per. hloubku a po chvilce mi oznámí, že není dostatek lidí u el. motorů.tak to přepnuna útok pod hladinou a lidi se mi přesunou do kójí a já stojím jak debil a loď mi vesele ujíždí. U typu II je to problem, nemá dělo, takže na hladině bych se na něj mohl akorát koukat. No ostatně všude jinde to bude problém, zkuste si představit, jak se vynořuju poblíž konvoje, abych s ním vůbec mohl držet krok.
až někdo budete vědět jak na to, ozvěte se, mě to teda sere

//opravdu nechápu, co při režimu "plavba po hladině" dělá banda unavenejch kreténů u předních torpéd !!! :evil: :evil:
No možna bys klavesu f7 měl používat, ale příde mi celkem logický že si námořníci nechoděj na kóje kdy chtějí ale až po rozkazu. je dobry koukat na specializace řek bych že strojník zvládne to co 3 námořníci. k typu dvě zkus se převelet k 7. flotile a nebo hned od začátku být u ní máš rovnou typ VII, ale zase je sranda proplout kanál
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mě typ II neštve, je to sice plechovka, ale chci to jet od začátku až do konce a poznat všechno

no pokud ty lidi nevyklidí pozice, kde nemaji co delat (myšleno torpédovna běhen přesunu na hladině), tak je to smutný...ja přece nebudu ještě hejbat s tema panáčkama, to si mužu zahrát SIMS , nehledě na to, že když jsem pozoroval v tom menu za jak dlouho se unaví, tak to byla skutečná chvilka
tak jsem šel do mapy, dal jsem 1000x a byl klid, jenže pak zjistím, že mi na přídi leží unavení kokoti zrovna ve chvíli, kdy potřebuju aby byli u torpéd (to samé na elektrikách když potřebuju ponor), prostě bych rád dělal kapitána a ne vychovatelku na škole v přírodě

btw už je někdo v kampani a jak to dělá tedy?
Asterix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asterix »

Slezman(CZE) píše:
btw už je někdo v kampani a jak to dělá tedy?
Já jsem hrál kampaň hned od začátku, akorát v 7mý flotile a při přechodu z dieslu na elektriku, tj. dám rozkaz k ponoření, se automaticky přesunou maníci k elektromotorům.
Když dám rozkaz k vynoření tak zase naopak, no problemo... 8)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

využíváš ty tlačítka módů v tom menu F7? jako např. surface cruise mode atd, nebo prostě jen se vynořuješ a potápíš a on nic se nestaráš....
Asterix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asterix »

Ty tlačítka používam pouze když mam stejný problem jako ty. Zkoušel jsem hrát u 2.flotily s IIAčkem a párkrát se mi taky stalo, že se obsluha sama nepřehodila. Tahle věc mně ale zas tak neva.
Co mi vadí víc, je to, že když se vynořim a přejdu z elektriky na diesel, začnou se automaticky dobíjet baterie, což má za následek ztrátu výkonu tak o 2-3 kts. Takže musim zvolit standardní mód a pak jedu naplno. Je to docela nanic, když je třeba rychle zmizet :sad: To si mohli odpustit, kdy si budu chtít rechargnout baterie, je snad moje věc. A vypnout to asi nejde...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no mě připadá, že u těch maniků mám vykříčníky pořád.....nedá se to hrát

nehledě na to, že mi to už parkrát uplne slitlo po nahrání uložené pozice, nebo to začlo vypisovat poškození lodě už v přístavu a +výtuh....taky je s podivem, že mám vykřičníky u posádky už v přístavu

co jsem četl na nějakým zahraničním fóru, tak jednoho chlapíka poslalo BdU někam do portugalska , prostě v zadání měl kvadrant, kterej byl na souši.....snad to vše bude řešit patch 1.2
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mno....takže jsem udelal druhou misi, kupodivu jsem tam stačil s těma pandulákama šaškovat..nebýt jednoho impotentního torpéda, byl bych plně spokojen.
Dokonce při vyplutí na 3. misi jsem měl všechny chlapy fit, takže jsem sejvl a zítra uvidim, s čim mě ta hra zase překvapí

jinak jsem potkal na zpateční cestě cargo, torpéda nemaje, pokusil jsem se o taran :lol: tak jsme se zaklínili a tak jsme s loděma vrzali až mě zničili...ono ..ponorka holt není letadlo, že.....
Mischel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Spatny kvadrant

Příspěvek od Mischel »

Stalo sa to aj mne, neviem presne v kolkej misii som uz v roku 1942, dostal som povinnost navstivit kvadrant, ktory sa nachadzal v reale na pevnine a level som vlastne musel preskocit, maly bug, pokial je to len raz ale ten patch asi bude nutny.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Slezman(CZE) píše:mno....takže jsem udelal druhou misi, kupodivu jsem tam stačil s těma pandulákama šaškovat..nebýt jednoho impotentního torpéda, byl bych plně spokojen.
Dokonce při vyplutí na 3. misi jsem měl všechny chlapy fit, takže jsem sejvl a zítra uvidim, s čim mě ta hra zase překvapí

jinak jsem potkal na zpateční cestě cargo, torpéda nemaje, pokusil jsem se o taran :lol: tak jsme se zaklínili a tak jsme s loděma vrzali až mě zničili...ono ..ponorka holt není letadlo, že.....
došly torpéda, nemajíc dělo sem načatou obchodní loď potopil ale trup na 57%, takže přiště bych to už neriskoval
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

aspon vidim, ze nejsem sam, koho tenhle fanatismus napadl :lol: jako sorry, ale dát mi na patrolu 5 torpéd, to suxxx, nejradši bych je naskládal i do centrály na zem :roll:
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Slezman(CZE) píše:aspon vidim, ze nejsem sam, koho tenhle fanatismus napadl :lol: jako sorry, ale dát mi na patrolu 5 torpéd, to suxxx, nejradši bych je naskládal i do centrály na zem :roll:
vono je docela mozny ze tam sou :), typ II suxx, chci VII
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jj, už se těším na VIIC, tam budu spíš než hrát jen koukat z externího pohledu...a pak se těším na řadu IX s pořádným flakem, to bude pokoukání a sreenshoty

//tak jsem po 4. misi, tak snad mi to nebude delat potíže, průběžně je kontroluju a kdyžtak přesouvám....mám jen trošku obavu, že až budu třeba dlouho pod vodou utíkatm, že mě tihle mameluci zastaví, protože jdou spát a já pak půjdu ke dnu

//dalsi objevene nedostatky:

- vhodné by bylo oddělit hlaitost gramofonua hudby, musel jsem to udělat tak, že jsem mp3 originalni hudby smázl a tak mám buď klid nebo gramec s nějakými těmi písničkami ( U-Boot Lied atd atd.) 8)
- vrátil jsem se na základnu, extrením pohledem jsem ověřil, kde na mě čeká hudba a vplul jsem do doku. Bohužel se nekonala žádná animace, ani nevyskočilo okno (podobně jako když narazíte na loď), které by mě nabídlo ukotvení a konec mise, ale což, díky aspoň za to uvítání pěknou siluetu města, už se těším na bunkry v Lorientu :roll:

/// sakryš, už jsem na 6. patrole a furt v plechovce IIA, doufam, že ve hře není nutné o převelení žádat manuálně, no nic, snad už brzo padne Francie a já se usádlím v nejaky francouzsky vesnici
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“