Takže u Asus P4P800E - Deluxe by to bylo OK (mám 12 cm vespod a patici na stojáka)? Jak je to s hlučností Freezeru 4 oproti Zalmanu 7000 (7700)?Pleshoun píše:Stěžejní informace, protože bez 12cm fanu vespod pokud máš patici jako já tzn. obdélník nastojáka na kratší hraně, tam Freezer bude jen na ozdobu...kaimaster píše:Tak to ti z hlavy nereknu, ale doma se podivam
Levnej a výkonej chladic?
Moderátor: morke
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kamarád má freezera a při běžném provozu naprosto neslyšnej... jen to chce dobře větranou case aby se netočil moc rychle... ale to je stejný se zalmanem...ka-spel píše:Takže u Asus P4P800E - Deluxe by to bylo OK (mám 12 cm vespod a patici na stojáka)? Jak je to s hlučností Freezeru 4 oproti Zalmanu 7000 (7700)?Pleshoun píše: Stěžejní informace, protože bez 12cm fanu vespod pokud máš patici jako já tzn. obdélník nastojáka na kratší hraně, tam Freezer bude jen na ozdobu...
Myslím, že to jsou srovnatelné chladiče a jde jen o to jestli ti vyhovuje natočení freezera (pokud máš fan na zdroji zespodu tak jo)... zase když máš zalmana tak můžeš mít dobrej pocit...
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Srovnatelné jsou, ale až na tu váhu. Váhově je srovnatelný jedině tak s Zalmanem 6500 AlCu. Jinak je to kolem 750 g. Díval jsem se na specikace přímo na stránkách Zalmana a doporučen je jen pro novější desky - tu svoji jsem tam nenašel. Dobře větranou skříň - to bude asi problém, nevím. Mám Modecom Nice II - origoš větřák 8 cm vzadu, zdroj Eurocase 350W 12 cm, větřák na grafice. Říkám si, jestli nepřišetřit a nejít rovnou do vodníka.
Řeším tyto varianty pro ztišení:
vzduch
Freezer - cca 800,-
nebo Zalman - cca 1200,-
2x 8 cm Papst á 350,-
2x heat pipe chlazení HDD á 400,-
ATI VGA silencer 700,-
ohlučňovací hmoty cca 500,-
celkem cca 3500-3900
nebo
voda
blok CPU, GPU, NB á 400-500,-
2x chlazení HDD á 400,-
radiátor (vrakáč) cca 500,-
1-2x 12 cm Papst á 400,-
čerpadlo 500-1000,-
expanzka 500,-
hadičky atd. 200,-
celkem cca 4500-5300
Řeším tyto varianty pro ztišení:
vzduch
Freezer - cca 800,-
nebo Zalman - cca 1200,-
2x 8 cm Papst á 350,-
2x heat pipe chlazení HDD á 400,-
ATI VGA silencer 700,-
ohlučňovací hmoty cca 500,-
celkem cca 3500-3900
nebo
voda
blok CPU, GPU, NB á 400-500,-
2x chlazení HDD á 400,-
radiátor (vrakáč) cca 500,-
1-2x 12 cm Papst á 400,-
čerpadlo 500-1000,-
expanzka 500,-
hadičky atd. 200,-
celkem cca 4500-5300
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti vyfukuje horký vzduch zdroj i 80mm větrák měl bys být ok... max ještě jeden tichej větrák dopředu jako nasávací... pokud bys měl možnost umístit ho před disky nemusíš řešit chlazení disků...
Voda je nejtižší ale já bych ji do kompu nechtěl... vyžaduje to občas údržbu, na kterou nemám čas... musím přece sundat toho zmetka ve hře...
Šel bych do vzduchu a to v tomto složení:
Freezer 4 713kč
80-120mm nasávací fan do přední části case
VGA silencer
na odhlučňovací hmoty bych se vyprdnul... maximálně přidělat ventilátory a disky přes gumové podložky kvůli snížení přenosu vibrací...
Voda je nejtižší ale já bych ji do kompu nechtěl... vyžaduje to občas údržbu, na kterou nemám čas... musím přece sundat toho zmetka ve hře...
Šel bych do vzduchu a to v tomto složení:
Freezer 4 713kč
80-120mm nasávací fan do přední části case
VGA silencer
na odhlučňovací hmoty bych se vyprdnul... maximálně přidělat ventilátory a disky přes gumové podložky kvůli snížení přenosu vibrací...
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Freezer 6 neznám...ka-spel píše:Jaký je rozdíl oproti tomu Freezru 6. Je o dost hlučnější?
Vepředu díru na větřák nemám, ale je vezpodu pod harddisky.
Znám jen Freezer 4 ostatní 64, 7 jsou pro jiné patice...
Stejně bych tam ten ventilátor dal... v podstatě si můžeš udělat nebo koupit žebříček na disky a stejně ty harddisky umístit za něj... vřele doporučuju...
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rozborka Freezru
Viděli jste ty fotky z rozborky freezru 4? Link v diskuzi k němu na czechcomputer. Je tam i odkaz na video, ale to nejde. Je tam pěkně vidět co obsahují heat pipe atd.
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozborka Freezru
Jojo... Freezer je good chladič...ka-spel píše:Viděli jste ty fotky z rozborky freezru 4? Link v diskuzi k němu na czechcomputer. Je tam i odkaz na video, ale to nejde. Je tam pěkně vidět co obsahují heat pipe atd.
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud na to nevezmeš kompresor, tak takové ty tlakové spreje co mají v šopech se pěkně prodraží.Pleshoun píše:Profoukneš talkovým vzduchem...ka-spel píše:Akorát má jeden nedostatek oproti Zalmanovi a to hustá žebra. Jak se to zasere prachem, což je dost rychle, tak se to bude oproti řidším žebrům Zalmana hůř čistit.
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: