Potrebuju nejakou poradnou podlozku pod mys.. jakoze nechci slyset reci typu: "probiralo se to tady x-krat".. ve vsech diskuzich o podlozkach, ktere jsem tady nasel, nic hodnotneho neni...
Pouzivam klasickou hadrovku, ktera je sice sqela, ale pro moje hrani naprosto nedostacujici... mys se na ni proste tak nejak popotrhava.. kdyz hraju vypada to pak jako kdybych mel parkinsona..
Takze zajimaji me fakta.. a to jen o profi podlozkach.. nechci slyset nazory typu "kup si gelovou"... cena nehraje roli.. k?
Par jsem jich videl, ale nedokazu si udelat nazor.. kovovy, potazeny plastama se prodrou... o sklenenejch jsem slysel, ze na nich mysi skřípou a vržou.. skatepady beru jako nutnost..
Tzn.. poradte... jaky jsou vase zkusenosti s jednotlivejma materialama a znackama..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 8. dub 2005, 01:18, celkem upraveno 1 x.
Předtím jsem měl gelovou podložku, ale byla mi malá.
Z gelovky jsem ustřihl polštář a dal jej na okraj icematu.
Vzhledem k prostoru na vysouvací podložce pro klávesnici, mám podložku otočenou o 90° oproti normálu. Pořád mám oproti gelovce mnohem více místa a myš super klouže.
První 2 hodinky to byl při hraní dost nezvyk a měl jsem docela problém zamířit.
Pak už je to jen lepší.
Tuto podložku musíš před hraním otřít...i větší smítko prachu pak může způsobit lehké zadrhávání a nepříjemný zvuk.
Podle mě nemá cenu kupovat něco jako Compad SpeedPad za 825Kč.
Buďto nic(hadrovku či jinou obyč) a nebo špičku. Kterou je Icemat nebo STEELPAD 4S. S Thunder8 zkušenosti nemám, takže posoudit nemohu, ale taky je prý dost dobrá.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ja osobne sem mel moznost hrat na nekolika podlozkach (pouzivane mysky mx510,mx500,ie3,ie4)
Steelpad 4D
z pocatku mi vadilo to bouchani pri prekladani mysi, ale za chvilku sem si na to zvykl, pak sem na ni hral jeste jednou, ale kamos mel zasvinene teflony, takze to opravdu neprijemne skrabalo
Fatal1ty pad
no tak tahle podlozka se mi fakt libila, je latkova prijemna na polezeni ruky, hezky to na ni klouze a ten prostro na ni, porste parada, akorat je az moc velka a domu na stul by se mi nevlezla
Steelpad QCK
tuhle podlozku sem nedavno objevil v obchodech a chtel bych ji urcite vyskouset, myslim ze by mohla byt podobna podlozce od Fatal1tyho, ale je podstatne levnejsi, vlastne za 345,- dostanete pomerne velkou 320x285mm latkovou podlozku a jeste je to Steelpad, pokud nechcete moc utracet a presto chcete kvalitni znacku podlozky volil bych tuhle
no nez tady vsichni zacneme basnit co kdo ma doma a co je super , zeptal bych se autora co ma za krysu , protoze kdyz to nevime tak tenhle thread nema smysl
Jak jsem rekl.. kladu ty nejvetsi naroky..
tzn. Razer RZD-1600C Diamondback Magma http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30615
Parametricky lepsi nez MX510.. tzn. v podstate to muzeme smerovat i na MX510
Maxtor píše:Jak jsem rekl.. kladu ty nejvetsi naroky..
tzn. Razer RZD-1600C Diamondback Magma http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30615
Parametricky lepsi nez MX510.. tzn. v podstate to muzeme smerovat i na MX510
Nj...ale nezabudni ze uz je aj MX518 !!!
Parametricky zhruba stejny
EDIT:\\ sry mas recht
Naposledy upravil(a) Marian dne čtv 7. dub 2005, 13:16, celkem upraveno 1 x.
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2 Casemod
Profi podložka je velice dobrá vě ale vyplatí se pouze když:
- máš dobrou myš (IE 3.0,4.0, logitech MX, Razor)
- už máte alespoň middle skill
pokud ano je to opravdu dobrá věc, zvyšuje přesnost myši a máte nad ní mnohem větší kontrolu....
PS: vyplatí se investovat opravdu do těch dražších od 1000 víš + koupit mouse skaty nebo teflony dělané přesně na ten typ podložky
hm razer to nebude sranda neco vybrat , ale teflony to ma podobny jako mx310 , no urcite nekupuj func , nebo stelpady ci ruzny dalsi fatalyti silenosti , protoze to na tom lita jak snehulak na lede .... , ja to vidim na MTW ta ma drsnej povrch takze by to melo vydrzet a nemelo by to tak klouzat
K!ll3r píše:hm razer to nebude sranda neco vybrat , ale teflony to ma podobny jako mx310 , no urcite nekupuj func , nebo stelpady ci ruzny dalsi fatalyti silenosti , protoze to na tom lita jak snehulak na lede .... , ja to vidim na MTW ta ma drsnej povrch takze by to melo vydrzet a nemelo by to tak klouzat
trocu se pleteš.
Teflony většinou dostane k podložce, přesne na ní.
A steepad S&S je fakt hustej, super drsnej povch.... podobná jak MTW...
K!ll3r píše:hm razer to nebude sranda neco vybrat , ale teflony to ma podobny jako mx310 , no urcite nekupuj func , nebo stelpady ci ruzny dalsi fatalyti silenosti , protoze to na tom lita jak snehulak na lede .... , ja to vidim na MTW ta ma drsnej povrch takze by to melo vydrzet a nemelo by to tak klouzat
trocu se pleteš.
Teflony většinou dostane k podložce, přesne na ní.
A steepad S&S je fakt hustej, super drsnej povch.... podobná jak MTW...
nepletu mel jsem doma snad vse ) jinak ty teflony dodavany k podlozkam jsou vis na co.... si uvedom, ze pravy teflony jako dobry stoji okolo 500kc , tak jaka to je asi podlozka s teflonama kdyz to stoji 700-1000 ? to nesmi do baraku )
Dnes si idem pre MX500 tak som kupil podlozku logitech
Dufam ze ked je rovnaky vyrobca tak to bude snimat vyborne
Na MX500 su S&S padsurfers....tak uvidim...dam vedet
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2 Casemod
ja mam reklamni od T-Mobajl (&MX-500) a je to uplne super.. nemusim vyndavat nejaky zavazicka, pac ta myska ma hladky teflony + ta podlozka je hodne hladka.. je drobounce zrnita, takze optika pracuje dokonale a stala me 850 Bonus Bodu
jj tu podlozku od t-mobilu znam, tu samou prodava verbatim asi v cene 40kc, je to vcelku dobra volba, kdyz opradu nechces utracet za drahou podlozku a jeste lepe kdyz je zadara
ale jak rikas ze skaty nepotrebujes, ja nevim kamos ji pouziva s ie3 a radeji si ty skaty kopil a klouze mu to lip, nadruhou stranu, kdyz uz nechces utracet za podlozku, tak asi nebudes chtit utracet ani za skaty a tak bych doporucoval si vypujcit skolni teflony (nebo z prace) ono, mam to vyskousene, staci k tomu malinko delsi nechty nebo nozik a jdou sloupnout hezky teflony z tech starych obycejnych mysek (genius 4ever ) ono bys neveril jak ty teflony klouzou, staci jimi prelepit ty originalni na svoji mysce, jako by jsi lepil skaty a frka to f poho, no taky ze u nas na skole v ucebne CITka uz vsechny mysky drou jak prase, protoze teflony jaksi chybi
no, ale myslim ze tohle je trosku mimo misu, protoze v tomhle threadu by se podle nazvu meli probirat profi-gamer podlozky a ne reklamni
Moj recept na velmi klzku podlozku je: Photoshop, novy dokument A4, farby cierna a biela, filter Stained Glass s najmensimi bunkami a najuzsim okrajom. Vytlacit na laserovke a zalaminovat do folie. Vyskusajte niekto ako toto funguje s profi myskami, s kancelarskou Geniuskou sa na tom pracuje jedna basen