Spona na vodníka - soc. A (Brno)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spona na vodníka - soc. A (Brno)

Příspěvek od Godric »

Nevíte kde se dají v Brně sehnat spony na uchycení bloku vodníka na CPU? Případně vyrobit pomocí BĚŽNÉHO nářadí - tím myslím z toho elektricky poháněného vrtačka, toť vše. Osobně bych to radši koupil (co sem viděl tak to všechno stojí kolem 100 Kč, ale kupovat to přes net se mi nachce - dalších 60 Kč v háji za poštovné, když si řeknu, že cena se zvedne o 60% jenom za dodávku, tak je to značně na nic. Víte jak, lepší se prvně zeptat :wink:
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

imho by nebylo od věci kdybys napsal co máš za vodníka, takhle ti moc lidí nepomůže.. Obrázek
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

V této firmě jsem koupil sponu aqcool na slot A. Nevím jestli ji ještě mají. Záleží na bloku - samozřejmě. Já osobně mám spon víc. Upravil jsem standardní z boxovaných chladičů(prodloužil jsem jim packy). Ale je to dost pracné, radši to koupit...
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Radši to kokupit, plně souhlasím. Vodníka mám homemade. Klasický kvádrovitý blok i s víčkem 50*50*20mm.
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Godric píše:Radši to kokupit, plně souhlasím. Vodníka mám homemade. Klasický kvádrovitý blok i s víčkem 50*50*20mm.
Ještě odkaď máš vývody. Docela tlustý blok. Nevím jestli ten AQcool by to zvládnul obejmout. Spíš ne... Takže určitě ne. 2cm nikoliv 1,5cm snad jo; ono se to totiž těžko měří :( .
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Vývody v protilehlých rozích. To té firmy se zajedu mrknout, myslím, že od pacek socketu až k vrchu chladiče by to mělo být tak 3cm. Nechám si to ukázat a kdyžtak koupím. Ale jak jsem to viděl na stránkách aquacoolu, tak mi to taky přišlo docela malé. No dám info, jak se vrátím.
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Godric píše:Vývody v protilehlých rozích. To té firmy se zajedu mrknout, myslím, že od pacek socketu až k vrchu chladiče by to mělo být tak 3cm. Nechám si to ukázat a kdyžtak koupím. Ale jak jsem to viděl na stránkách aquacoolu, tak mi to taky přišlo docela malé. No dám info, jak se vrátím.
Mám to doma, je to malé. 1,5cm jsem pod to už skoro nenacpal. Vývody nahoru by neměli být problém. Třeba někdo ví o něčem jiném...
Já osobně jsem všechny bloky přispůsobil této sponě :) .
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

No, tak pro tu sponu od aqua coolingu sem nakonec ani nejel, díky za upozornění. Možná to vymontuju ze stávajícího pasivu, čímž bych získal dvě nožičky na strany, ale pořád ještě potřebuju centrální příčku, ve ktereé je šroub a která tlačí blok dolů (myslím tu část co je vodorovně mezi nožičkama). Myslíte, že by to 6mm tlustý plexi dejme tomu 2cm velikost udrželo? Nemám doma závitník ani vrtačku, kterou bych dokázal do ocelového kvádříku něco vyvrtat, ale chledič upevnit musím.
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

plexi spona je risk.. bude se ti to tlakem deformovat a časem to imho povolí..
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Takhle by to šlo. Radši bych ale navrch dal silný pevný plech(alespoň 2mm) v něm by šel udělat v pohodě závit i bez použití propalovacího vrtáku. Nebo, nemáš-li závitníky přiletuj/přivař na to matku(letuje se dobře za použití salmiaku). Když použiješ matku, můžeš to dát i na slabší plech, který alespoň bude trochu pružit a zlepšovat kontakt(+nebude se ti povolovat šroub a je menší riziko, že to moc utáhneš).
BTW nakonec udělat ty úchyty na socket už není takový problém... :)
Odpovědět

Zpět na „Voda“