LCD nebo CRT?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, srovnávat LCD od Eiza a Aceru je opravdu jak srovnávat stodvacítku a audi A6. Já osobně plánuju Eizo L887, ale chápu, že to je asi trochu mimo tohlo fórum. Když už přemejšlet o srovnatelných LCD s Eizem, tak bych koukal třeba po NECu. Jinak doporučuji navštívit fórum o monitorech na grafika.cz. Hemží se to tam profesionály z oboru, kteří dokáží fundovaně odpovědět i na nejsložitější otázky. Je ale pravda, že vám patrně nedoporučí levný monitor. Jinak, pokud chcete slušný LCD, tak se vyhněte TN panelům a poohlédněte se po PVA, ASV apod. Mají dobré doby odezvy, takže se hodí na hry. Pro práci s fotografií se nejlépe hodí S-IPS panely, jenže jsou velmi drahé. Kvalitní ASV-II od Eiza (jako je třeba v L887) má také výborné barevné podání, ale horší úhly pohledu. Já ho plánuji na fotky, protože potřebuji 1600x1200 a CG21 s S-IPS panelem nemám. :-(
Jinak upozorňuji, že co se týká doby odezvy, tak se nelze spoléhat na čísla uváděná výrobcem, protože tyto doby se mohou velmi lišit při různých barevných přechodech. Někdy se mohou vyhrabat třeba i na 60 a víc ms a to pak třeba dělá šmouhy v tmavých částech obrazu. Eizo (přinejmenším u některých panelů (nevím kterých)) zaručuje stabilní dobu odezvy ve všech úrovních 0-255. Mnoho zdaru...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jen se pridam, eizo jsem sice nevidel, ale v praci mam ACER LCD 15" 25ms (1511s) a tomu se neda rikat ani LCD, muj 10 let starej samsung CRT je lepsi. Takze srovnaval ACERA s EIZO asi nejde
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“