Nejde naistalovat Win XP Pro

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Čepi
Nováček
Nováček

Nejde naistalovat Win XP Pro

Příspěvek od Čepi »

Chtěl sem si nainstalovat Win XP Pro a po nakopírování souborů (na prázdnej disk) se to má přepnout na obrazovku kde je zobrazeno co se instaluje kolik zbývá času atd. ale místo toho aby se mě to tam přeplo tak se mi objeví modrá obrazovka a vní napsáno něco v tom smyslu že Windows byl ukončen aby se nepoškodil kompl

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

.
.
.

*** STOP: 0x000000ED (0x80AA8030,0x0000185,0x00000000,0x00000000)

Myslim si že je to základovkou (QDI) mám ji skoro 6 let, ale kamoš ji má taky a XP Pro tam mu bezproblému funguje...

Skuste mi poradit co s tim

Dikec a zdar
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

základka? vadná ramka?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Čepi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Čepi »

Ne už sem na to přišel. Základovka nepodporuje formátování v NTFS
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Čepi píše:Ne už sem na to přišel. Základovka nepodporuje formátování v NTFS
Základovka??? Na to si přišel jak? :?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

spíš bych to tipoval na ramku
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Čepi píše:Ne už sem na to přišel. Základovka nepodporuje formátování v NTFS
MEGA :lol:
to je kravina, jakože když ten disk zformátuješ FAT32, tak to jde nainstalovat?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Problem bude naozaj niekde inde....... a nie ze zakladovna nevie formatovat disk do NTFS ....... sku si to lepsie otestovat......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Čepi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Čepi »

Základovka (QDI - 7 let stará) nepracuje s disky, které jsou naformátovány v NTFS. A když disk sformátuju ve FAT 32, tak tam zase nenatáhnu XP Pro..., který vyžadujou formátování v NTFS
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

možná to nepůjde, jenom mě to tak napadlo, ale nedalo by se to obejít jiným biosem, aby ti deska začala s ntfs makat?
1. PChomemade cpu AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2009MHz) non OC, mb Epox 9NPA+Ultra-nForce4 Ultra s939, gpu Gainward BLISS 7600GS PCX 512MB DD Silent FX pci-e , ram 2*1024 MB A-Data, hdd 250 GB Maxtor sata + 320 GB Seagette sata II + 20 GB Western Digital (gnu testing), dvd DVD-R/RW: LG GSA-4120B, zdroj ZM-400HP 400W, crt 17´Compaq V710. + LCD os Win XP SP3 Professional 2.Notebook: HP Pavilion tx2000 tablet PC, cpu AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-66 2.3GHz, ram 2GB DDR2, gpu nVidia GeForce Go 6150, hdd 250GB, lcd 12.1" WXGA touchscreen display (1280x800 resolution) os Ubuntu Karmic Koala 9.10 Kernelem 2.6.31-19, Gnome 2.28.1 + (virtualizace XP SP2) &dual boot& Windows Vista Home SP1
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Čepi píše:Základovka (QDI - 7 let stará) nepracuje s disky, které jsou naformátovány v NTFS. A když disk sformátuju ve FAT 32, tak tam zase nenatáhnu XP Pro..., který vyžadujou formátování v NTFS
XP pro NTFS nevyžaduje, vím to, protože ho mám. Na FAT 32 jde nahodit úplně v pohodě.
Tvý desce je putna, jestli je disk naformátovanej ve FAT, NTFS nebo není naformátovanej vůbec.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jj, XP nepotřebují NTFS, samozřejmě je to lepší kvůli bezpečnosti atd.
ale taky je mám na noutu na FAT32.
:)
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

já bych to viděl ma chybu disku, kdysi dávno mě to taky dělalo, a disk se tak za 2 měsíce odebral do věčných lovišť
Čepi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Čepi »

diskem to není ten je v poho, je to tou základovkou (biosem), chtěl sem ztáhnout novější, ale chtělo to po mě ňáký šíslo a vůbec celá stránka jela v jazyku kterej zrovna neovládám (asi čínština nebo japonština - takový ty blbý znaky...). Jinak mě vážně základovka nečte disky v NTFS, asi minulej tejden sem si koupil dvoustovku disk, kterej byl naformátovanej v NTFS a nechtěl mě ho vzit... v biosu byl nabutovanej jako 132 GB ale ve Windows nebyl vůbec (ale to už bylo tím že Win Me nepřečte disk v NTFS), ale to s tim BIOSem sem tak trochu nepochopil (možná to je tím že ten disk je pro UATA (133) a já mám na základovce sběrnicu jen stovkovou)...tak sem ten disk šoupnul kamošovi, kterej mě ho naformátuje ve FAT32 a snad to pojede jenak se asi :evil: .
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Nevím jak sis mohl koupit už naformátovanej disk, ale budiž. Těch 137GB je omezení BIOSu (hold je starej) no a ve WinME žádný disky s NTFS neuvidíš. Možná by to vyřešil nějakej přídavnej řadič.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

měl jsem stejnej problém.....a jen co jsem vyměnil základní desku tak to potom šlo v pohodě - ta instalace mě nešla kvůli desce a ten tvůj problém pravděpodobně bude také v desce :roll:
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
barbados
Nováček
Nováček

Re: Nejde naistalovat Win XP Pro

Příspěvek od barbados »

nazdarek , mam ten samy problem instaluji xp a po formatovani a nacitani instalacnich souboru se ukaze obrazovka smrti UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Deskou to asi nebude , protoze kdyz jsem tam dal disk na kteren uz winy byly tak normalne najely. ten samy disk jsem zformatoval a ejhle obrazovka smrti. U jinych disku je to stejne . co s tim ?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde naistalovat Win XP Pro

Příspěvek od Dzin »

Řadič? Kabel hdd? Na staré desce cokoliv...
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“