sdileny net pres switch

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
peerer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

sdileny net pres switch

Příspěvek od peerer »

Sitim totalne nerozumim, ale chtel bych sdilet s tatou net (adsl) z modemu tak, aby jel nezavisle na pocitacich (modem pres sitovy kabel, usb nema, thomson speedtouch 510i) Nechce se mi kupovat router s firewalem(je drahej) a na foru sem nasel ze by to pres switch melo jit i pres krizeny kabely (keri mam doma po stare siti pc-pc) ale uz se nezminil jak dobre to chodi, a jaky sou s tim problemy Mate s tim nekdo zkusenosti?
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: sdileny net pres switch

Příspěvek od Stanley »

peerer píše:Sitim totalne nerozumim, ale chtel bych sdilet s tatou net (adsl) z modemu tak, aby jel nezavisle na pocitacich (modem pres sitovy kabel, usb nema, thomson speedtouch 510i) Nechce se mi kupovat router s firewalem(je drahej) a na foru sem nasel ze by to pres switch melo jit i pres krizeny kabely (keri mam doma po stare siti pc-pc) ale uz se nezminil jak dobre to chodi, a jaky sou s tim problemy Mate s tim nekdo zkusenosti?
Switch ti nestaci, pokud tedy nemas od ISP vice nez jednu IP adresu.
Router ze je drahy??? Za najekych 1400,- uz poridis velice slusnej router (nebo si kup rovnou AP a bude mit i bezdratovej pristup (treba do budoucna))

oprava: Pokud ma ten modem primo v sobe router, tak ti samozrejme bude stacit i switch!
Naposledy upravil(a) Stanley dne pát 25. bře 2005, 09:24, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Switch Ti samozřejmě stačí neboť tento modem má v sobě integrován router a DHCP server, tedy stačí modem připojit do switche, počítače taky a nakonfigurovat tak, aby vše (IP, ...) dostaly z DHCP, switch pořídíš za cca 500, kupovat router je nesmysl, přece nebudeš NATovat 2x za sebou
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

switch dokonce za cca 370,- s DPH... EDIMAX http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22778
peerer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peerer »

_Stepan píše:switch dokonce za cca 370,- s DPH... EDIMAX http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22778
presně ten si chu koupit ale asi na 8 portů (kdyby byl potreba na nejakej malej lan, neni to o tolik draší)
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

když mám přidělené dvě IP adresy, ale mám jen jeden přípojný bod, stačí mi na sdílení netu jen switch? Jde mi o to, aby net šel na obou počítačích nezávisle (když je jeden vypnutý, tak na druhém jde)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

samantino píše:když mám přidělené dvě IP adresy, ale mám jen jeden přípojný bod, stačí mi na sdílení netu jen switch? Jde mi o to, aby net šel na obou počítačích nezávisle (když je jeden vypnutý, tak na druhém jde)
no informacie chabe, ale co som pochopil tak by to malo ist :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Pojede to bez problemu.. o online status se ti ADSL modem postara sam...
laicky receno.. pichnes to do switche.. compy taky a serfujes.. :wink:
V externich adsl modemech router je a jde jen o to.. ten modem pripojit do site...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne sob 30. dub 2005, 21:14, celkem upraveno 1 x.
samantino
Nováček
Nováček

nejde!

Příspěvek od samantino »

Mám problém - potřebuju zapojit dva počítače k internetu. Od karnevalu mám 2 IP adresy a router. Net mám zapojený do routeru a dva kabely od síťovek taky, ale nejdede to. Nevím jak to nastavit. Mám Windows XP.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“