PROBLÉM S DVD MECHANIKOU

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
petrs
Nováček
Nováček

PROBLÉM S DVD MECHANIKOU

Příspěvek od petrs »

Asi půl roku stará, průměrně využívaná DVD+-RW mechanika v mém notebooku přestává číst naprostou většinu vložených CD (ať už vypalovaných nebo lisovaných, včetně zcela nepoužitých - např. nové z PC chipu). Po minutě intenzivního cvrlikání se neděje nic, při poklepání na jednotku DVD (D:) se zobrazí prázdné okno, jako kdyby disk neobsahoval žádná data. Stejné disky v jiných počítačích fungují normálně, pokud je vložím do externí DVD mechaniky připojené k notebooku přes USB, je také vše v pořádku (spouštějí se, obsahují data).
Disky DVD (ať už s filmy nebo daty, pálené i lisované) přehrává mechanika normálně!!!

1. správce zařízení neukazuje žádný problém.
2. očištění laser diody nepomohlo.
3. obnovení systému o 2 měsíce zpět, kdy vše fungovalo, také nepomohlo.

Díky za pomoc
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak to reklamuj.
Me u nouta čte špatně DVDRW, taky cvaká a nic!Přitom jinde to jde úplně v pohodě. Jakej je to nout?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Fany
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fany »

Tenhle problém jsem teď měl také a nemohl jsem 2 dny přijít na to proč. Nakonec jsem pak přišel na to, že mi to tloukl nově nainstalovaný driver pro USB Storage. Pokus se odinstalovat drivery, které jsi tam dodával od té doby, co zlobí mechanika. Třeba to pomůže. Já to dělal po jednom (6 nových driverů) no a samozřejmě to byl ten poslední :wink:
petrs
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrs »

Dzin: Umax 685X
Fany: Ovladač k mechanice nebyl změněn (je tam původní z win) - existuje nějaký způsob, jak zjistit s čím se to "tluče"? Už přesně nevím, co všechno jsem tam instaloval.
Fany
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fany »

Také jsem tam měl původní ovladače k mechanice v pořádku a všechno všude vypadalo bez problémů a bez konfliktu. Přesto mi to dělal ten ovladač k USB storage. Určitě existuje způsob jak zjistit, který to dělá, ale já jej nevím :sad: Pamatoval jsem si, jaké jsem tam cpal a u nich byly i odinstalace, takže jsem jel jeden po druhém. Na zjištění, jaké ovladače máš v počítači a které jsou necertifikované ti může pomoci program DriverGuide, který najdeš na http://www.driverguidetoolkit.com/download.htm To jsem také použil a dalo mi to základní cestu. Nejsem profesionál, tak ti více asi nepomohu. Ale je fakt, že jsem také už byl pomalu na cestě raklamovat mechaniku v NB. Naštěstí se povedlo, asi bych tam byl za težkého Lamu :)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

To by me teda zajimalo, jake ovladace na opticke mechaniky pouzivate!? Ja o zadnem nevim :razz:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? k optickej mechanike ovladace nie su, jedine pre IDE kanal
pre mechaniku jedine firmaware a tie na driverguide nenajdes, wo com meles?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co tomu je zjistíš lehce, nabootuj do dosu a zkus přečíst médium, které Ti ve Windows nejde
podle těch zvuků co popisuješ to vidím na jasný HW problém
aby se nějaké ovladače hádaly a ve výsledku nešlo číst optické mechaniky jsem ještě neslyšel
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Fany
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fany »

Takže. Neřekl jsem nikde, že jsem přeinstalovával ovladač k optické mechanice! Naistalovával jsem ovladač se SW k USB mass storage, který jsem našel kdesi na netu a je určen pro Win 98/2000/NT. Po jeho instalaci mi začala dělat interní mechanika přesně to samé, co bylo uvedeno výše. Driver Guide tento (nově instalovaný) driver tedy najde. Ačkoli se Vám to může zdát jakkoliv divné, přesto to tak prostě je. Po jeho odinstalaci mi začala CD/DVD mechanika zase šlapat normálně. Tak prosím neútočte! Sdělil jsem svou zkušenost někomu, kdo měl podobný problém jako já s tím, že by mu to také třeba mohlo pomoci. Myslím, že právě o sdělování zkušeností je tento server. Nebo ne??
A ještě tedy jeden dotaz- co je pak tohle ne -li driver pro CD mechaniku??? Bych řekl. C:\WINDOWS\system32\drivers\cdfs.sys nebo cdrom.sys
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Fany píše:A ještě tedy jeden dotaz- co je pak tohle ne -li driver pro CD mechaniku??? Bych řekl. C:\WINDOWS\system32\drivers\cdfs.sys nebo cdrom.sys
ano je to ovladač na CD (ten cdrom.sys, ten druhej je ovladač souborového systému CD mechaniky), nicméně se nic z toho neinstaluje - je to standardní součást woken
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Už sem se s tím taky setkal u kámoše, a vyřešila to až reklamace :(
petrs
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrs »

Děkuji všem za jejich odpovědi,
po vložení instal. CD Windows a restartu se neděje vůbec nic. Předpokládal bych, že při bootování z CD nedochází k načtení ovladačů ze systému na HDD (které mohou být poškozené), ale že jsou použity pouze ovladače z inst. CD - zdá se tedy, že problém asi opravdu bude v HW.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“