Pomoc! Hitachi PATA jen PIO! ! !

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Pomoc! Hitachi PATA jen PIO! ! !

Příspěvek od OBR »

Mam problem, jsem hotovej.Do vcera vse jelo jak ma(DMA 5).Z niceho nic jsem zjistil ze pri kopirovani z C:(RAID) na D:(hitachi) to leze jako snek ale opacne v pohode.Tak jsem kouknul a disk je Jen PIO,nastavil jsem DMA a nic.Tak jsem disk a IDE kanaly odebral a tim se mi to cely rozesralo,u IDE kanalu zustal otaznik a pise to ze instalace se nezdarila.Disk je furt jen PIO.A nejsem schopen rozchodit ani IDE kanal ani ten disk v DMA.
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

U některých desek blbnou řadiče při velkém OC. Nemůže být problém tady? Reinstalaci ovladačů k desce si předpokládám udělal.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

vse fungovalo OK, nic jsem nemenil jen hral hru a potom jsem si vsiml ze je to PIO,to snad rozbeham ale stvou me ty IDE kanaly u vsech je otaznik a jakoby nefungujou i kdy z jo.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Ten reinstall ovladačů jsi udělal?Mě se to na nForce2 tak jednou totálně podělalo tak jsem to musel komplet odebrat a znova nainstalit...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja nepouzivam nforce IDE ovladace ale pouze win ovladace a ty se sami maji zaktualizovat po odebrani a restartu ale to se nestane.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tak problem je zavaznejsi nez jsem myslel, preinstaloval jsem system ale situace je stejna!

Na IDE1 mam jako master HDD Hitachi 160GB
Na IDE2 mam jako master DVDROM

HDD je furt jen PIO a kdyz jdu do spravce hardwareu tak a na tom disku neco zmenim, nebo chci na ten disk neco zapsat restartuje se celej pocitac.K tomu z toho disku na jinej kopiruje v pohode ale z jinyho na nej se to kousne nebo restartuje.

Ted jsem prohodil DVDROM s HDD na kanalech a uvidim co to udela, zatim to funguje jak ma.

Nemuze to mit neco spolecnyho s hrou ktera ma STARFORCE ochranu,konkretne Obscure, problemy mam az od doby co jsem tu hru nainstaloval a hral.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

pak by to ale nedělalo po formátu......ostatně ta SF je pěkné svinstvo
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

po formatu jsem to dvd dal do pocitace taky a chtel hru nainstalit ale restart a od ty doby to zase blbne.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

OBR píše:po formatu jsem to dvd dal do pocitace taky a chtel hru nainstalit ale restart a od ty doby to zase blbne.
Tak to otestuj na cistem systemu a nedavej tam nic se starforce.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

prohodil jsem DVDROM s HDD na kanalech a VSECHNO jede jak ma! zatim vypaloval jsem a kopiroval data a vse OK zatim. peclive jsem si procetl clanek o Starforce a bude to urcite timhle svinstvem, protoze je tam primo napsano ze nforce2 az 4 ma s touto ochranou obecne problem, ochrana se totiz pred kontrolou disku snazi resetovat vsechny IDE sbernice a to nforce nehodlaji akceptovat a nekdy se restartuji a to byl i muj pripad, ihned po instalaci hry se pocitac sam restartovat tak ze proste chcip a bylo to.na druhej pokus uz hra jde hrat ale nastal tenhle problem.Sakra to je ale politika, clovek koupi za 1000 hru ktera mu rozesere celej pocitac, stahnu crack a kaslu na to tohle nema cenu,hned jdu psat do CD projekt co to prodavaj za brak.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“