problémy s LANkou

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problémy s LANkou

Příspěvek od seuss »

zdravím, snažíme se rozchodit místní LAN sít, problém je, že se nemůžem navzájem k sobě dostat.. v total commanderu i v exploreru ho vidím, pingnu ho ok, ve firewalu je povolená výjimka na jeho IP, všechno se zdá být ok, ale když se chci na něj dostat, chce to po mě heslo, samozřejmě sme to zkoušeli, ale napíše mi že uživatel není dostupný.. jemu se nezobrazí ani místní sít, ale taky mě pingne v pohodě. Já mám XP home edition SP2, on to samý akorát SP1, firewal používáme oba Kerio Professional FW, drivery na sítovky sou taky ok...bude v tom nějakej malej háček v nastavení, ale nepřišli sme na to jakej..máte někdo nějakej tip?
1. PChomemade cpu AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2009MHz) non OC, mb Epox 9NPA+Ultra-nForce4 Ultra s939, gpu Gainward BLISS 7600GS PCX 512MB DD Silent FX pci-e , ram 2*1024 MB A-Data, hdd 250 GB Maxtor sata + 320 GB Seagette sata II + 20 GB Western Digital (gnu testing), dvd DVD-R/RW: LG GSA-4120B, zdroj ZM-400HP 400W, crt 17´Compaq V710. + LCD os Win XP SP3 Professional 2.Notebook: HP Pavilion tx2000 tablet PC, cpu AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-66 2.3GHz, ram 2GB DDR2, gpu nVidia GeForce Go 6150, hdd 250GB, lcd 12.1" WXGA touchscreen display (1280x800 resolution) os Ubuntu Karmic Koala 9.10 Kernelem 2.6.31-19, Gnome 2.28.1 + (virtualizace XP SP2) &dual boot& Windows Vista Home SP1
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: problémy s LANkou

Příspěvek od Stanley »

seuss píše:zdravím, snažíme se rozchodit místní LAN sít, problém je, že se nemůžem navzájem k sobě dostat.. v total commanderu i v exploreru ho vidím, pingnu ho ok, ve firewalu je povolená výjimka na jeho IP, všechno se zdá být ok, ale když se chci na něj dostat, chce to po mě heslo, samozřejmě sme to zkoušeli, ale napíše mi že uživatel není dostupný.. jemu se nezobrazí ani místní sít, ale taky mě pingne v pohodě. Já mám XP home edition SP2, on to samý akorát SP1, firewal používáme oba Kerio Professional FW, drivery na sítovky sou taky ok...bude v tom nějakej malej háček v nastavení, ale nepřišli sme na to jakej..máte někdo nějakej tip?
Pokud ti jde PING, tak karty+ ovladace + nastaveni site bude v pohode. Ve Win XP musis pozit spravny jmeno a heslo pro prihlaseni do druheho pocitace - tedy jmeno uctu, ktery na tom druhym PC skutecne existuje. A jeste me napada, ze kdyz tam mas WIN XP +SP2, jestli by nemohl byt problem tam. Trebas interni firewall ve Win XP.
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Ano, take jsem mel problem. Pocitace se nejspis rvou o to, kdo bude browser. Zkus na jednom pocitaci vypnout sluzbu "Prohledavani pocitacu".
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

odpoved je velice jednoducha ked si otvoris oklone pocitace alebo das start-settings-network connections-network setup wizard a tam to prebehnes a vytvoris disketu a pustis na tom druhom stroji tak ti to bude potom fungirovat, problem je v tom ze to je peer to peer cize musis mat aj na jednom aj na druhom pc vytvorene ucty je to podla mojho nazoru dost divne zabezpecenie ale co narobis skus to a daj vediet ci ide :)
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: problémy s LANkou

Příspěvek od seuss »

Stanley píše:
Pokud ti jde PING, tak karty+ ovladace + nastaveni site bude v pohode. Ve Win XP musis pozit spravny jmeno a heslo pro prihlaseni do druheho pocitace - tedy jmeno uctu, ktery na tom druhym PC skutecne existuje. A jeste me napada, ze kdyz tam mas WIN XP +SP2, jestli by nemohl byt problem tam. Trebas interni firewall ve Win XP.
no firewally sou vypnutý všude, ani v SP2 není zpnutej... a samozřejmě sme použili login, kterej na tom kompu existuje...
1. PChomemade cpu AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2009MHz) non OC, mb Epox 9NPA+Ultra-nForce4 Ultra s939, gpu Gainward BLISS 7600GS PCX 512MB DD Silent FX pci-e , ram 2*1024 MB A-Data, hdd 250 GB Maxtor sata + 320 GB Seagette sata II + 20 GB Western Digital (gnu testing), dvd DVD-R/RW: LG GSA-4120B, zdroj ZM-400HP 400W, crt 17´Compaq V710. + LCD os Win XP SP3 Professional 2.Notebook: HP Pavilion tx2000 tablet PC, cpu AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-66 2.3GHz, ram 2GB DDR2, gpu nVidia GeForce Go 6150, hdd 250GB, lcd 12.1" WXGA touchscreen display (1280x800 resolution) os Ubuntu Karmic Koala 9.10 Kernelem 2.6.31-19, Gnome 2.28.1 + (virtualizace XP SP2) &dual boot& Windows Vista Home SP1
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

howard píše:Ano, take jsem mel problem. Pocitace se nejspis rvou o to, kdo bude browser. Zkus na jednom pocitaci vypnout sluzbu "Prohledavani pocitacu".
to zní docela jako dobrý řešení.. zkusím to a dám vědět...
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

T.H.O.R píše:odpoved je velice jednoducha ked si otvoris oklone pocitace alebo das start-settings-network connections-network setup wizard a tam to prebehnes a vytvoris disketu a pustis na tom druhom stroji tak ti to bude potom fungirovat, problem je v tom ze to je peer to peer cize musis mat aj na jednom aj na druhom pc vytvorene ucty je to podla mojho nazoru dost divne zabezpecenie ale co narobis skus to a daj vediet ci ide :)
zkusím i tohle... ale už sem jednou doma sít měl a vím, že sem nic takovýho dělat nemusel... no podívám se na to
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

seuss píše:zkusím i tohle... ale už sem jednou doma sít měl a vím, že sem nic takovýho dělat nemusel... no podívám se na to
no ja to viem tiez ale mal som take pripady ze to bolo nutne spravit aby si sa dostal zjedneho na druhy :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“