Audio CD len 8x speed?

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
Genko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Audio CD len 8x speed?

Příspěvek od Genko »

Cus lidicky som pocul, ze audio CD sa maju vypalovat len 8x rychlostou teda 1200 KB/s ... Tak chcem pocut vas nazor, ako odbornikov :)
ČIKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČIKO »

Audio CD pálím32x.Všechny bez problémů.Na jakékoliv médium.
CPU:AMD Athlon 2200+,,MB:ECS SIS L7S7A2,,RAM:512MB 400MHz SEITEC,,VGA:nVIDIA GF FX5600 256MB,,HDD:MAXTOR 80GB ,,MECHANIKA:DVD NEC RW ND-2500A ,LG 4165B,,SAT.KARTA:SKYSTAR2,,OS:WIN XP Home
NB:Acer TM 4652 LMi
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio CD len 8x speed?

Příspěvek od Dzin »

Genko píše:Cus lidicky som pocul, ze audio CD sa maju vypalovat len 8x rychlostou teda 1200 KB/s ... Tak chcem pocut vas nazor, ako odbornikov :)

To je nesmysl taky pápím na max. a nikdy problém nebyl.
Kde si to slyšel?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

ja sem o tom taky driv slysel,udajne naky hifi veze to proste neprehrali, kdyz cd bylo vypaleny vic nez 8 x - objevoval se praskot atd... mam takovej pocit ze sem snad na neco takovyho taky narazil ale uz je to hodne davno
racous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racous »

Já pálím na 24x a asi před 5 roky jsem páli na max a moje hifina to nepřehrála,měla slabší čtečku. Ale nejen u mechanik, tento problém nastává i u některých cd-romek.Ale 24 je v poho i víc
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
brm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brm »

Ak chceš, aby Ti tie AudioCD šli prehrať naozaj vo všetkych CD prehrávačoch (budeš to napr. chcieť požičať známym), tak tu rýchlosť radšej zníž. Ak to však budeš počúvať iba na svojom CD prehrávači, na ktorom Ti bez problémov hrajú AudioCD pálené 24x-52x, nie je čo riešiť.. môžeš napaľovať max. rýchlosťou ďalej. :)
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

podle mě je to hodně idividuální a můj názor je ten, že pro nejvyšší kompatibilitu s CD přehrávači/autorádii atd je nejlepší používat max. CLV zápis, který mechanika umí
Zetes.xXx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes.xXx »

Max pálit 24x aby to přečetly všechny věže atd sem zkoušel pálit 32x a nic v žádný to nešlo(v PC jo) a předtím 48x a to nenačetl ani kompl :D
Genko píše:Cus lidicky som pocul, ze audio CD sa maju vypalovat len 8x rychlostou teda 1200 KB/s ... Tak chcem pocut vas nazor, ako odbornikov :)
ObrázekOnly AMD, CS, MSI :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ono taky záleží na mechanice. Já v TEACu CD W540E pálil vždycky 40x a přečetli to i ty nejstarší CDšunky, no a taky na médiích. Je velký rozdíl vypálit audioCD na Gigamaster nebo Verbatim.
Bathory
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Plně souhlasím. Pro ilustraci problému uvedu příklad:
Plextor 4824 si umí nastavit rychlost vypalování sám dle kvality zápisu na médium. Na no-name média ale i citované Gigamastery s dovolenou rychlostí vypalování 52x pálí 16x !! A tady je třeba hledat problémy s čitelností médií, pokud se nepoužívají vysoce kvalitní značková média.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

presne tak... moje Yamaha F1 je na tom podobne....

ale co se tyka audia: palim ho 8x s AAMQR (technoligie pro lepsi zapis hudby - sirsi pity)... nepouziva se pri tom ani Safe burn 2 a je to zapis CLV - nejsou tam zadne lupance atd. U netrech starsich zasahu burn proofu muze byt dane misto slyset (proto ho Yamaha pri vypalu AAMQR nepouziva)... Paleni Z-CLV je na audio lehce zoufaly (coz ma hodne 52x vypalek)...
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Problém je v tom že některý hifiny nepřehrajou audio cd když je to vypálený víc než 8x. Třeba ta moje...Vypálím to třeba 24x-věž to nepřečte, vůbec se nechytá hlásí to že tam cd není, to samý cd vytáhnu z hifiny dám do discmana a valí to v poho. Takže kolikátkou to pálíš záleží hlavně na tom na čem to chceš přehrávat, a jak to čte...
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia M8600 GT, HDD 320GB 5400 rpm, Win7 Professional
rolland
Nováček
Nováček

Příspěvek od rolland »

Krátce:čím vyšší rychlost,tím nižší čitelnost a tím víc mechanika (vypalovačka i cdplayer) při přehrávání naseká chyb a o to bude výsledné cd dále od skutečné kopie.Až někdo narazíte na dosluhující cd přehrávač vemte 3 cd - original,cdr vypálené 8x,cdr vypálené 40x-můžete hádat jak asi tento jednoduchý test dopadne...
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“