Hansol a servisni menu
Moderátor: maXXmilian
- nexton
- Nováček

-
Hansol a servisni menu
Potreboval bych vedet,jak aktivovat servisni menu u CRT monitoru Hansol 710D. Potrebuji si seridit svetlost monitoru a jeste nejake jine hodnoty,ktere se behem pouzivani monitoru zmenili a nyni jsou jiz nevyhovujici.Nevim jestli vubec aktivovat jde,ale uvnitr monitoru jsem nenasel zadne prvky,kterymi by se to seridit dalo.
Jinak jsem jiz zkousel to menu aktivovat zpusobem,jak se aktivuje u jinych monitoru,avsak neuspesne.
Prosim poradte a predem moc dekuji.
Jinak jsem jiz zkousel to menu aktivovat zpusobem,jak se aktivuje u jinych monitoru,avsak neuspesne.
Prosim poradte a predem moc dekuji.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hansol a servisni menu
Mám dojem, že Hansol servisní menu nemá
...a uvnitř by se to mělo dát štelovat...jen si to možná nenašel...
...a uvnitř by se to mělo dát štelovat...jen si to možná nenašel...
- nexton
- Nováček

-
Kdyby se to melo dat stelovat uvnitr,to by tam melo byt asi hafo trimru,ze? Opravdu jsem hledal,ale fakt tam nic takoveho neni.
Nevim jestli Hansol servis menu ma nebo ne,ale nastavit to nejak musej a opravdu si nejsem vedom,ze bych tam neco uvnitr prehlid.Je tam jedna jedina deska a na ni nic ke stelovani.
Nevim jestli Hansol servis menu ma nebo ne,ale nastavit to nejak musej a opravdu si nejsem vedom,ze bych tam neco uvnitr prehlid.Je tam jedna jedina deska a na ni nic ke stelovani.
- nexton
- Nováček

-
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na tý desce máš vzadu černou krabičku (trafo), na ní by zezadu měly bejt 2 trimery (jeden na světlost, druhej na ostrost - teda aspoň to tak vždycky bylo). Na těle obrazovky by měly bejt takový otočný kroužky (tam, kde obrazovka "začíná" a má tam kulatej průřez) - těma se štelujou konvergence (správnej posun barev jedna oproti druhý)nexton píše:Kdyby se to melo dat stelovat uvnitr,to by tam melo byt asi hafo trimru,ze? Opravdu jsem hledal,ale fakt tam nic takoveho neni.
///EDITED: Neměl sem co dělat, tak sem to nafotil, snad to pomůže, i když tohle není Hansol: http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ?album=349
- nexton
- Nováček

-
- nexton
- Nováček

-
- nexton
- Nováček

-
Jeste jednou bych se chtel zeptat,jestli nekdo nema informace o tom,jak upravit svetlost na tom monitoru.
Jinak bych se jete rad zeptal,jak nejlepe sestelovat ostrost na tom trafu.Myslim pri jake frekvenci,na jakem pozadi,....To nastavovani je prilis citlive a puvodni nastaveni ac jsem mel oznacene,tak se mi nezda ze by to bylo ono.U kraju je to OK,ale uprostred je to mirne rozostrene.
Ale hlavne potrebuji tu svetlost.
Dik vsem za pomoc.
Jinak bych se jete rad zeptal,jak nejlepe sestelovat ostrost na tom trafu.Myslim pri jake frekvenci,na jakem pozadi,....To nastavovani je prilis citlive a puvodni nastaveni ac jsem mel oznacene,tak se mi nezda ze by to bylo ono.U kraju je to OK,ale uprostred je to mirne rozostrene.
Ale hlavne potrebuji tu svetlost.
Dik vsem za pomoc.
- nexton
- Nováček

-
Jeste pridavam odkaz s obrazky desky monitoru.
Tak jestli z vas nekdo na nich najde nejake ovladaci casti,tak mi prosim napiste.Ja tam totiz opravdu nic k nastavovani nevidim.
Jeste jednou dik a tady je ten odkaz.
http://www.nexton.cz/monitor/
Tak jestli z vas nekdo na nich najde nejake ovladaci casti,tak mi prosim napiste.Ja tam totiz opravdu nic k nastavovani nevidim.
Jeste jednou dik a tady je ten odkaz.
http://www.nexton.cz/monitor/
- Pepe23
- Nováček

-
Hansol a servisne menu
Ja mam doma monitor Hansol 720D a podarilo sa mi zistit ako sa aktivuje servisne menu. Aktivuje sa podobne ako u inych monitorov len s tym rozdielom, ze pri zapinani monitora podrzis tlacitko "+". To, ze sa aktivovalo zistis tak, ze menu zmeni farbu, napr. mne sa zmenilo na ruzove
. Neviem ci to bude fungovat aj na tvojom monitore, ale skusal som to aj u kamarata, on ma Hansol 710P stary asi 3 roky, a tiez to tymto sposobom slo aktivovat. V servisnom menu by sa svetlost mala dat nastavit, ci uz cez high voltage alebo cez zmenu napatia na katode, zelazi od toho co tam budes mat. Dostanes sa k tomu tak, ze v menu na ikone zoom (to je ta posledna ikona v menu) podrzis asi 3 sekundy tlacitko "menu", malo by sa ti zobrazit dalsie skryte menu. Ja som tam mal tri polozky: High Voltage, nejake ACL (to som nezistil na co to je) a Vertical Focus. S tym high voltage sa svetlost da velmi pekne nastovavat, ale nesmies to s tym napatim velmi prehanat, mohol by si tak odpalit trafo alebo nieco ine.
A co sa tyka ostrosti tak tu je najlepsie stelovat na bielom podklade (cierne pismena na bielom pozadi) najlepsie pri tej frekvencii a kontraste, ktory bezne pouzivas. Pust si napriklad nokia monitor test a tam si daj test readability cize test citatelnosti pisma. Ostrost sa nastavuje vacsinou tak, aby bol stred obrazu ostry a kraje mozu byt aj mierne rozostrene.
To je asi vsetko co som chcel povedat, dufam, ze ti to pomoze
.
A co sa tyka ostrosti tak tu je najlepsie stelovat na bielom podklade (cierne pismena na bielom pozadi) najlepsie pri tej frekvencii a kontraste, ktory bezne pouzivas. Pust si napriklad nokia monitor test a tam si daj test readability cize test citatelnosti pisma. Ostrost sa nastavuje vacsinou tak, aby bol stred obrazu ostry a kraje mozu byt aj mierne rozostrene.
To je asi vsetko co som chcel povedat, dufam, ze ti to pomoze
- nexton
- Nováček

-
Jo tak to menu mi aktivovat jde,ale jedine co je tam navic je v polozce ,,Geometry" top corner a bottom corner.
Nic vice se mi tam uz neobjevi a to ani po tom kdyz mackam menu na tom zoomu.
Ta elektronika by mela byt stejna i u te 710P,tak jestli muzes zkus prosim jestli i u ni lze aktivovat nastavovani svetlosti s tim high voltage.
Jinak mi prosim jeste rekni,kde by to high voltage melo byt.Ja jen abych to neprehlidl.
Jinak ti uz ted moc dik.
Nic vice se mi tam uz neobjevi a to ani po tom kdyz mackam menu na tom zoomu.
Ta elektronika by mela byt stejna i u te 710P,tak jestli muzes zkus prosim jestli i u ni lze aktivovat nastavovani svetlosti s tim high voltage.
Jinak mi prosim jeste rekni,kde by to high voltage melo byt.Ja jen abych to neprehlidl.
Jinak ti uz ted moc dik.
- nexton
- Nováček

-