Detekce zkratu na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Acer1
Nováček
Nováček

Detekce zkratu na disku

Příspěvek od Acer1 »

Ahojte. Odbachla se kamosovi deska ASUS P4C800. Vyreklamoval, dostal novou. Vsechno zapojil a porad to nebezi. Ja mu rikal, ze mel napred vyzkousel jen CPU+RAM+MB+GRAF a pak teprve pripojovat ostatni, on ne a zapojil vsechno.
A jsme tam, kde jsme byli - s tou novou deskou to nebeha (MB+CPU+RAM+GRAF), s jinou jo. Ja mam podezreni na disk (Maxtor DMPlus 80GB), ze tu desku odbachnul znovu, nechce se mi verit, ze z reklamace prisla takhle draha deska mrtva, zvlaste kdyz byla uplne nove zabalena.
Postavil jsem ted tedy jinou MB+RAM+CPU+GRAF - to vsechno beha. Chci pripojit dalsi, ale bojim se.
Jde nejak promerit, ze je treba zkrat na elektronice disku, popr. na elektronice ostatnich mechanik, ktere tam chci postupne pripojovat pozdeji?
Fakt si nechci odbachnout dalsi (tentokrat moji) desku, jenom abych zjistil, ze to je disk :-( Poradte, pls.[/i]
Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

spíš bych řekl že mu to odbafne zdroj
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Taky bych to viděl na zdroj napiš co je to za zač.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak skor zdroj ....... disk len velmi tasko moze nieco odpalit, ved je to skor "pasivna"suciastka...... zdroj je vsak naopak castim zdrojom podobnich problemov......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
lucas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucas »

random píše:Presne tak skor zdroj ....... disk len velmi tasko moze nieco odpalit, ved je to skor "pasivna"suciastka...... zdroj je vsak naopak castim zdrojom podobnich problemov......
Mne napriklad odesel zdroj a když, jsem koupil novej porád nic, tak jsem všechno odpojl a najelo to (cpu,ram, graf) přidal jsem mechaniku o.k přidal jsem disk a cvak a nic.
Jeste jsem ho zkusil připojit do jinýho compu přes šuplík a ten šuplík o tý doby nebjehá a ten počítač taky nenaběh.
V tom dysku je podlemnš kraťas a jak je pod proudem okamžitě schodí všechno a můžu bejt rád že v tom kompu co jsem to dla do šuplíku si to vzalojen to šuple za 350,- a ne procák aj. takže disk to v pohodě dělat může vlastní zkušenost :o)
...........waiting for the future

MSI Neo2 865pe, CPU 2,8 Nortwood HT, VGA ATI x800GTO 256MB (AGP),DDR 512 / 400Mhz dual, HDD Maxtor 120GB Ultra ATA 8MB, Pioneer DVD-RW 16xall
Acer1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acer1 »

lucas píše:
random píše:Presne tak skor zdroj ....... disk len velmi tasko moze nieco odpalit, ved je to skor "pasivna"suciastka...... zdroj je vsak naopak castim zdrojom podobnich problemov......

Mne napriklad odesel zdroj a když, jsem koupil novej porád nic, tak jsem všechno odpojl a najelo to (cpu,ram, graf) přidal jsem mechaniku o.k přidal jsem disk a cvak a nic.
Jeste jsem ho zkusil připojit do jinýho compu přes šuplík a ten šuplík o tý doby nebjehá a ten počítač taky nenaběh.
V tom dysku je podlemnš kraťas a jak je pod proudem okamžitě schodí všechno a můžu bejt rád že v tom kompu co jsem to dla do šuplíku si to vzalojen to šuple za 350,- a ne procák aj. takže disk to v pohodě dělat může vlastní zkušenost :o)
TO BYCH NEREKL, co pise random, souhlasim s LUCASEM!!! V dobach, kdy byla ta afera se zdrojema MOREX jsem vedel, ze ten zdroj odbachnul vetsinou desku a pokud tam byla barracuda 40GB, tak to odbachlo i ji. Stacilo ji pak pripojit k jinymu pocitaci a byla dalsi deska v prcicich! Proste si myslim, ze zkrat v napajeci casti disku muze poskodit i desku, jenom potrebuju vedet, zda je nejaka metoda, jak ten zkrat promerit. Nevim, co ma byt kde s cim propojeno a namereno, aby to jasne signalizovalo, ze je tam zkrat. Diky.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Napada ma ze to moze teoreticky robit ten disk tak ze z napajania nieco prerazilo napatie na datovy konektor cize do datoveho konektora dosky pusti nejake volty a te dosku odfajcia, mohol by si to skusit teoreticky tak, ze napojis disk len na napajanie a merakom na vsetkych pinoch datoveho konektora disu premeras napatia voci zemi ak tam budu nejake vysoke tak to ani nenapajaj na dosku.
lucas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucas »

TO BYCH NEREKL, co pise random, souhlasim s LUCASEM!!! V dobach, kdy byla ta afera se zdrojema MOREX jsem vedel, ze ten zdroj odbachnul vetsinou desku a pokud tam byla barracuda 40GB, tak to odbachlo i ji. Stacilo ji pak pripojit k jinymu pocitaci a byla dalsi deska v prcicich! Proste si myslim, ze zkrat v napajeci casti disku muze poskodit i desku, jenom potrebuju vedet, zda je nejaka metoda, jak ten zkrat promerit. Nevim, co ma byt kde s cim propojeno a namereno, aby to jasne signalizovalo, ze je tam zkrat. Diky.[/quote]

a jsme doma ten disk co jsem mnel a odpalilo ho to byl Seagate Baracuda 40Gb 7200ot/min
...........waiting for the future

MSI Neo2 865pe, CPU 2,8 Nortwood HT, VGA ATI x800GTO 256MB (AGP),DDR 512 / 400Mhz dual, HDD Maxtor 120GB Ultra ATA 8MB, Pioneer DVD-RW 16xall
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Teoreticky je možný, že 12V z napájení disku šlehne do sběrnice, ve který je 5V a o zábavu je postaráno. Toto se může stát celkem jednoduše, protože obal disku je vodivej, a stačí jenom pořádně zmáčknout desku s obvodama
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“