Nákup Notebooku
Moderátor: Don
- SneakerXZ
- Nováček
-
Nákup Notebooku
Chtěl bych si pořídít nějaký ten notebook pročetl jsem si asi 30témat ve fóru ale furt stoho nejsem nijak moudrej. Jsem ochotnej dát do něj maximálně 35000kč i s daní !
Chtěl bych nějakej kterej víc vydrží jelikož podle toho co jsem si na fóru přečetl tak stoho chápu to že notebook je choulostivá věc. Počítam stim že ho budu hodně sebou tahat na chatu ... kde na něm budu pracovat třeba na zahradě aby mu nevadil třeba šikmejší terén. prostě névždy bude ležet na rovině tak chci proto nějaký který se mi po takovém způsobu nerozbije. Určitě snim nebudu třískat apod... Jelikož podletoho co jsem se tu dočetl tak notebookum vadí naklonění jelikož to pak likviduje disk co je na tom pravdy ?
nároky jako na hw zas tak velké nemám podle toho co jsem se na fóru dočetl tak AMD je do notebooku shit. A že prý centrino je dobrý. Co je na tom pravdy ? ramky bych chtěl 512MB. Grafickou kartu nijak dobrou nepotřebuji počítač chci používat k programování, tvorbě webu, testováni aplikací apod...
Řeším teď problém váhy našel jsem mnoho notebooku co by jse mi libíli ale nevim jestli nejsou moc težké. Važí vetšinou +-3kg což bych řekl že je dost. A nějaký který bude mít baterku která vydrží minimálně 2hodiny a více.
Asi vim že mám velké naroky. Klidně mi doporučte i něco co bude aspoň trochu podobné těm mím nárokům. Libí se mi značky Asus a Acer.
Pokud mi řeknete že neexistuje žadný notebook. Do 35000kč který vydrží naklánění, častý transport. Tak potom pro mě notebook nemá cenu.
Jsem vděčný za každý názor.
Chtěl bych nějakej kterej víc vydrží jelikož podle toho co jsem si na fóru přečetl tak stoho chápu to že notebook je choulostivá věc. Počítam stim že ho budu hodně sebou tahat na chatu ... kde na něm budu pracovat třeba na zahradě aby mu nevadil třeba šikmejší terén. prostě névždy bude ležet na rovině tak chci proto nějaký který se mi po takovém způsobu nerozbije. Určitě snim nebudu třískat apod... Jelikož podletoho co jsem se tu dočetl tak notebookum vadí naklonění jelikož to pak likviduje disk co je na tom pravdy ?
nároky jako na hw zas tak velké nemám podle toho co jsem se na fóru dočetl tak AMD je do notebooku shit. A že prý centrino je dobrý. Co je na tom pravdy ? ramky bych chtěl 512MB. Grafickou kartu nijak dobrou nepotřebuji počítač chci používat k programování, tvorbě webu, testováni aplikací apod...
Řeším teď problém váhy našel jsem mnoho notebooku co by jse mi libíli ale nevim jestli nejsou moc težké. Važí vetšinou +-3kg což bych řekl že je dost. A nějaký který bude mít baterku která vydrží minimálně 2hodiny a více.
Asi vim že mám velké naroky. Klidně mi doporučte i něco co bude aspoň trochu podobné těm mím nárokům. Libí se mi značky Asus a Acer.
Pokud mi řeknete že neexistuje žadný notebook. Do 35000kč který vydrží naklánění, častý transport. Tak potom pro mě notebook nemá cenu.
Jsem vděčný za každý názor.
- joXerus
- Začátečník
za 35 si kup centrino s 97oo - to ti vydrži trocha dyl než ty 2 hodky ( ) a zahraješ si na tom i wow
OT - snad neposereš i toto forum co běží na phpBB
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- joXerus
- Začátečník
a proč ne? Za 35 to tam mít můžeš a vím že hraje World of warcraft a ten tam pojede myslim si hezky
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ACER 292LCi
Asi před půl rokem jsem koupil ACER 292LCi ... cena cca 39.000,- s DPH. A jsem naprosto sokojenej.
1,4 GHz Centrino, WIFI 54MBit, jen asi 2,7Kg, výška něco kolem 3,3cm, 40GB disk, vypalovačka na CDčka, 15" displej, 512MB RAM .... nemá disketovku a nemá Bluetooth
Baterie vydrží něcokolem 4,5 hodiny. Teď už bude určitě zase levnější (nebo podobný model)
Jediná výtka: Víko je stříbrný a hrozně rychle se ošoupává a to dost! Už asi po měsíci!
Ale jinak můžu jen doporučit.
1,4 GHz Centrino, WIFI 54MBit, jen asi 2,7Kg, výška něco kolem 3,3cm, 40GB disk, vypalovačka na CDčka, 15" displej, 512MB RAM .... nemá disketovku a nemá Bluetooth
Baterie vydrží něcokolem 4,5 hodiny. Teď už bude určitě zase levnější (nebo podobný model)
Jediná výtka: Víko je stříbrný a hrozně rychle se ošoupává a to dost! Už asi po měsíci!
Ale jinak můžu jen doporučit.
- SneakerXZ
- Nováček
-
Ja nechci počítač k hraní her. Chci ho ktomu jak jsem uvedl výše.joXerus píše:za 35 si kup centrino s 97oo - to ti vydrži trocha dyl než ty 2 hodky ( ) a zahraješ si na tom i wow
Jak se mění ceny notebooku ? jaká je šance že notebook který teď stojí 40000kč s dph že dokonce roku jeho cena sleze? a kolik třeba...
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, tak ten ACER stal asi 39.000,- s dani a cena porad klesala a grafiku ma Radeona 9700!!! Rekl bych, ze za ty penize super kus!SneakerXZ píše:Ja nechci počítač k hraní her. Chci ho ktomu jak jsem uvedl výše.joXerus píše:za 35 si kup centrino s 97oo - to ti vydrži trocha dyl než ty 2 hodky ( ) a zahraješ si na tom i wow
Jak se mění ceny notebooku ? jaká je šance že notebook který teď stojí 40000kč s dph že dokonce roku jeho cena sleze? a kolik třeba...
Co trebas tenhle: http://www.pcexpert.cz/dt/?c=32870
- SneakerXZ
- Nováček
-
Ten tip co říkaš ty tak ten notebook už jse neprodává.Stanley píše:Jak jsem psal, tak ten ACER stal asi 39.000,- s dani a cena porad klesala a grafiku ma Radeona 9700!!! Rekl bych, ze za ty penize super kus!SneakerXZ píše: Ja nechci počítač k hraní her. Chci ho ktomu jak jsem uvedl výše.
Co trebas tenhle: http://www.pcexpert.cz/dt/?c=32870
Ten link co jsi mi dal to nevypadá špatně, ale neni procesor 1.6Ghz trochu málo ?
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja vim, ze se uz neprodava, ale ten, co jsem ti poslal odkaz, tak je hodne podobnej. Vyska 3,2cm a vaha kolem 2,7 kg jsou super parametry. A s procesorem je to tak, ze nemuzes koukat na udavanej takt, napr. 1,6GHz je docel docela dost ... je to totiz Centrino a procesor neni zadnej desktopovej Celeron, nebo neco podobnyho, ale plnohodnotny mobilni Pentium. Ja mam procesor 1,5 a ta grafika je Radeon 9700 a 3DMark mi ukazal lepsi skore nez na mojim desktopu, kde mam Athlona Bartona 2500 (na 1,8GHz)!!!!
Ja myslim, ze je to dobra volba. Teda az na to, ze seopravdu moc rychle osoupava barva na viku.
Ja myslim, ze je to dobra volba. Teda az na to, ze seopravdu moc rychle osoupava barva na viku.
Naposledy upravil(a) Stanley dne čtv 7. dub 2005, 11:23, celkem upraveno 1 x.
- SneakerXZ
- Nováček
-
- joXerus
- Začátečník
2Stanley - to je snad jasny že ti dá 97oo krmená čímkoliv lepší výkon než fx52oo
2SneakerXZ - ty dothany jsou hodně silný - prej @2.2 je to zhruba silny jako A64 na stejné frekvenci
2SneakerXZ - ty dothany jsou hodně silný - prej @2.2 je to zhruba silny jako A64 na stejné frekvenci
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co vim, tak ASUSy jsou bezvadny. O hlucnosti nic nevim. Ale ACER je tichej jako myska. Jen obcas, kdyz se roztoci vetrak, tak trosku huci, ale to je malokdy. Jinak neni skoro vubec slyset.SneakerXZ píše:Když říkáš že 1.6 je dost tak jse mi libí jeden Asus. Kterej má stejnou cenu apod parametry. Ale slyšel jse že Asus je hlučnej je to pravda ?
Pokud jo tak jse asi rozhodnu pro ten jak si mi na něj dal link.
- SneakerXZ
- Nováček
-
Když řikáte že 1.6Ghz u Centrina je dost. Tak to je dobrý.
Libí se mi tento noťas, ale ta cena... počkám než klesne. Na přijatelnou hranici.
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843427
Libí se mi tento noťas, ale ta cena... počkám než klesne. Na přijatelnou hranici.
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, ten vypada dost dobre, a hlaven ma 60GB disk. ASUSy nejsou spatny, ale ja bych si ho asi nekoupil, me se vetsina ASUSu nelibi vzhledove. Ale to je jen muj subjektivni nazor. A koukam, ze tenhle ma dokonce 1,7GHz procesor, tak to bude az az, to mi ver.SneakerXZ píše:Když řikáte že 1.6Ghz u Centrina je dost. Tak to je dobrý.
- orange_juice
- Začátečník
-
mě se ty ASUSy taky nelíbí,ale koupil bych si model od ASUSu kvůli Mg Al šasiStanley píše:Jo jo, ten vypada dost dobre, a hlaven ma 60GB disk. ASUSy nejsou spatny, ale ja bych si ho asi nekoupil, me se vetsina ASUSu nelibi vzhledove. Ale to je jen muj subjektivni nazor. A koukam, ze tenhle ma dokonce 1,7GHz procesor, tak to bude az az, to mi ver.SneakerXZ píše:Když řikáte že 1.6Ghz u Centrina je dost. Tak to je dobrý.
- dawe7
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Do dané cenové hranice a s danými podmínkami se mi líbí ASUS M6738RB plánuji si ho koupit ale až budou penízky.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29740
plánuji ho podobně využívat (na programování) na hry člověk nemá čas proto se mí líbí 512MB RAM což je docela nutny protože rozjet C#.NET s 256 je pomaly
výdrž okolo tech 5 hodinek je dost dobrá tak jak u všech centrino. akorát nevím s rozlišením 1280 x 800 doufám že mě to bude stačit na programování čím větší tím lepší (jinak se člověk naroluje s kolečkem snad kilometry)
jinak poslední dobrá věc a to MgAl šasi to je taky důvod proč dávám přednost před acerem jinak mě nekdo strašil že to docela dost topí, to je taky to co by mě zajímalo.
plánuji ho podobně využívat (na programování) na hry člověk nemá čas proto se mí líbí 512MB RAM což je docela nutny protože rozjet C#.NET s 256 je pomaly
výdrž okolo tech 5 hodinek je dost dobrá tak jak u všech centrino. akorát nevím s rozlišením 1280 x 800 doufám že mě to bude stačit na programování čím větší tím lepší (jinak se člověk naroluje s kolečkem snad kilometry)
jinak poslední dobrá věc a to MgAl šasi to je taky důvod proč dávám přednost před acerem jinak mě nekdo strašil že to docela dost topí, to je taky to co by mě zajímalo.
HOME: CPU: AMD Barton 2600+, RAM: 512MB DDR 400MHZ, HDD: 160GB(SATA)+80GB(ATA133), Graf.: GeForce 3Ti 64MB, Zvuk: Herkules Fortissimo III.
INTERNET: WiFi
INTERNET: WiFi
- orange_juice
- Začátečník
-
ty 5 hodiny jsou v praxi nepravděpodobný...počítej spíš kolem 4....dawe7 píše:Do dané cenové hranice a s danými podmínkami se mi líbí ASUS M6738RB plánuji si ho koupit ale až budou penízky.
topí skoro každý notebook...některý víc některý míň...jak je na tom zmiňovaný ASUS nevím
- joXerus
- Začátečník
myslim ze Dzin psal ze mu to da pres 5 hodin prace v necem ted nevim cem - dejme tomu word