X 800XT AGP - pekelny problem s vykonem..

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

X 800XT AGP - pekelny problem s vykonem..

Příspěvek od Cyborg »

Nazdarek,
mam tuhle kartu, hozenou na 540/1080... na catalyst 5.2 ale vubec to nejede - skube jak prase...v gamesach treba Half II jede max cca 11!!! - 80fps (exterier - interier ) a je ji jedno jestli 800/600 nebo 1600/1200 a jedno jestli full nebo minimum detail. A porad jako kdyby swapovala... vytuhava na zlomek sec a to docela casto po 5-10sec ...

Vysledky v Marcich... 3DMark 03 8500b!!!! , a v 3DMark05 2900b!!!

Sestava>
Asus A8N 754, A64 2800+ @2050Mhz,1GB RAM 400Mhz, X800XT AGP, Seagate 160GB S-ata,500W Q-Tec zdroj ....

Nevim jestli je problem v grafice nebo v necem jinym, ale totalne to nejede, nepomaha ,menit catalysty nic.. Dalsi vec v Biosu pameti nastaveny na 400Mhz, ale pro bootovani to pise 333

Nevim jestli mam rozslapat desku (kua ze ja si koupil takovou shitku:( nebo co....chjo

//Edit by Paja: promazano tisice smajliku...
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

a jak se to skube muzes to popsat?je to sekvencne , nebo to proste nestiha?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zaprve!

Napis jak to mas nstaveny! V biosu a i ve win.

X800XT na 540/540 ma mit v 3dmark03 shruba kolem 12700-13000 bodu.

Tohle CPU by melo byt dostatecne i kdyz tak na hranici na tuhle kartu ale ty pameti musi jet na 400, mozna je to problem tam.Karta nedostava dostatecne rychle data a tak se trha.
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cyborg »

OBR píše:Zaprve!

Napis jak to mas nstaveny! V biosu a i ve win.

X800XT na 540/540 ma mit v 3dmark03 shruba kolem 12700-13000 bodu.

Tohle CPU by melo byt dostatecne i kdyz tak na hranici na tuhle kartu ale ty pameti musi jet na 400, mozna je to problem tam.Karta nedostava dostatecne rychle data a tak se trha.
co presne za nasteveni potrebujes vedet ?

jinak skube spis ze to nestiha...tipl bych to na ty pameti.. ale treba v jinych gamesach to spis nestiha a neskube... ale vsechno jede na ho...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

jak mas nastavenej bios (pameti,AGP), jak mas nastavenou grafiku v ovladacich potrebuju vedet.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

asi blba otazka, ale mas tam nainstalovany AGP drivery?

ty pameti by mohli byt ok, 333 a oc se dostanou zpet na vyssi frekvenci (teda alespon myslim ze to A64 taky tak dela jako P4)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak ty body v 3D marku to je vazne bida,
vyzkousej nejaky omegy, treba je to ovladacema
....ze by to byl MELOUN
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Přesně...máš nainstalovaný ovladače chipsetu?
MJL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MJL »

ja mam tu samou kartu a mel jsem docela problem s pametma...

porad jsem mel ve hrach dost fps.. ikdyz CSS v nekterejch mapach stejne dava poradne zabrat i teto karte :D

a pak jsem si hral s pametma a hodil si je na 3-3-6.. v mem testu vse probihalo bez chybicky ale ve hrach jsem mel najednou o 50fps mene...

vratil jsem z5 na 4-4-8 a je to zas docela pohodicka a na to ze mam jen 2,4GHz P4ku tak v 3dmarku 2005 mam 4300 bodu ... s tim spatnym nastavenim pameti v biosu mi to kleslo na 3200 bodu.

Urco bych hledal problem nekde tam.. taky je mozne ze mas pameti ktere zrovna s tvou deskou blbe spolupracuji chtelo by to komplexni test.

taky si pohrat s agp fastwrite on/off a dat agp aperture size v biosu na 256MB.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? mne vcera radeon daval tiez malo bodof, som mu hodil newsie drivery a pohoda :)
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cyborg »

...hodil sem novej bios a deska prestala brat jednu ramku 512 ( byl to jinej vyrobce) ...zustali mi 2x256MB 400Mhz a presto vykon sel o 20% nahoru...

trosku sem nataktil pracak na A64 2800+ @1930Mhz a grafarnu na 560/560.. ale porad to dava v 3Dmark 03 jen 11 000 bodu... nemel sem cas zitra to zas nejak poladim...
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cyborg »

Joži píše::? mne vcera radeon daval tiez malo bodof, som mu hodil newsie drivery a pohoda :)
jinak nejsem magor... ovladacu se vyzkousel asi 10 druhu vcetne neoficialnich
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

No ty ovladače chipsetu???Máš poslední verzi???
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cyborg »

Rajče píše:No ty ovladače chipsetu???Máš poslední verzi???
jj vcera sem neco ztahl... hele ale nevite o nejaky rozumny utilite k nastaveni 5.1 zvuku na AC97 ??
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Cyborg píše: hele ale nevite o nejaky rozumny utilite k nastaveni 5.1 zvuku na AC97 ??
Já měl normálně nějaký sikovný prográmky přímo na CD k desce...

//jinak těch 11k už se blíží k výkonu,jakej bys měl mít,takže už můžeš bejt klidnější...
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

ku kazdej doske mas cd, na ktorom mas ovladace k doske, t.z. napr aj na AGP, ktore je dost mozne ze nemas nainstalovane a preto sa ti deje to co sa ti deje. samozrejme tam byvaju aj ovladace ku zvukovke, sietovke a pod. Mas tieto veci poinstalovane???

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
Cyborg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cyborg »

MAGMA píše:ku kazdej doske mas cd, na ktorom mas ovladace k doske, t.z. napr aj na AGP, ktore je dost mozne ze nemas nainstalovane a preto sa ti deje to co sa ti deje. samozrejme tam byvaju aj ovladace ku zvukovke, sietovke a pod. Mas tieto veci poinstalovane???
no jasne
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“