To samozrejme... X400 se s R9550 neda srovnat...Captain_Pepek píše:Po tomhle je mi vcelku jasné že prodávající zřejmě nedopatřením zapomněl Umazat tu počáteční jedničku, nebo zaspal tak o 4-5 let. Děkuju mnoho kráát, 9550 bude asi moje jediná volba. . .
Má cenu kupovat SIS XABRE 400 ????????
Moderátoři: morke, Walker1134
- honny
- Středně pokročilý

Re: NO TAK JO
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

To není pravda, doporučuju příště ověřit, než to opět někam napíšeš. VS a TnL jsou emulované softwarově přes drivery.prf.KuBA píše:Xabre 400 má plnou hardwarovou podporu DX8.1
PS jsou samozřejmě HW, emulovat PS je kravina, výkon by byl nižší řádově 10-100xJan Machalík píše:No, nehodlam se s tebou hadat, ale Xabre 400 plne podporuje DX 8.1.To ze PS jsou emulovany neni tak dulezity.Ta karta proste plne podporuje DX8.1, tudíž i PS a VS.
Jan Machalík píše:Za treti,2 roky mu Radeon 9200 urcite vydrzi, pokud neni paran, kterej pozaduje skvelou grafiku a vykon.
Doporučuju nejdřív přečíst dotaz (tj. na co se autor threadu ptal), než začneš odpovídat...autor threadu píše:budu pařit pod DX9, má třeba vyšší (taktovaná) výkon než 9550 (ABIT) nebo tak ?
Zkus si Painkiller BOOH na GF3 a dáš mi za pravdu.Honny píše:A nesouhlasím s tím, že 9550 je minimum... Měl sem GF3ti200@500+ a taky jelo všechno...
Asi tak... Rozumnej názor. GF4MX může doporučovat buď člověk, kterej jí v životě neměl, nebo ten, kdo si nic lepšího nezkusil...K!ll3r píše:a podle me jste vsichni blazni a at si za ty prachy koupi gf3ti ci prihodi na 4TI4200 ktera se da sehnat v pohode za 1500kc, gf4mx bych do kompu nedal ani za milion
Digitaldoom píše:Já bych to tu navrhoval ukončitprotože tohle je o ničem .... nyní se do odcházejícího agp nestrká nic horšího než R9550 která stojí 1800,- ( ato nemluvím ani o tom, že spousta lidí přechází na PCIe takže karet do AGP je v bazerech dost a dost) takže není o čem uvažovat.... spíš bych doporučil výměnu desky a přechod na Pcie
už jenom proto že se dá sehnat 6600 256Mb za 2300,- která je výkonem a potenciálem trochu někde jinde
;)
navrhuji lock....
Souhlas, včetně locku. Jestli sem začne ještě někdo další psát, že Xabre hardwareově podporuje DX8, nebo že PS jsou emulovaný, tak si to třeba ještě někdo přečte, zapamatuje a nedejbože to začne psát ještě do dalších threadů...
Vezmi R9550, sám uvidíš, že cokoli slabšího nemá cenu kupovat. Hlavně se nenech navézt do MX400, i kdyby ti tu někdo tvrdil, že podporuje SM5.0spirit64 píše:Po tomhle je mi vcelku jasné že prodávající zřejmě nedopatřením zapomněl Umazat tu počáteční jedničku, nebo zaspal tak o 4-5 let. Děkuju mnoho kráát, 9550 bude asi moje jediná volba. . .
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- spirit64
- Mírně pokročilý

- prf.KuBA
- Středně pokročilý

prf.KuBA píše:Xabre 400 má plnou hardwarovou podporu DX8.1
Neříkám, že jsem se nemohl splést, ale v několika recenzích, článcích a diskusích, které jsem o této kartě přečetl, jsem se o emulaci DX8.1 nedočetl. Všude bylo psáno, že Xabre400 podporuje toto rozhraní hardwarově.no-X píše:To není pravda, doporučuju příště ověřit, než to opět někam napíšeš. VS a TnL jsou emulované softwarově přes drivery.
K!ll3r píše:a podle me jste vsichni blazni a at si za ty prachy koupi gf3ti ci prihodi na 4TI4200 ktera se da sehnat v pohode za 1500kc, gf4mx bych do kompu nedal ani za milion
Tady nikdo GF4MX nedoporučoval, jenom jsme tímto chtěli demonstrovat slabost Xabre400.no-X píše:Asi tak... Rozumnej názor. GF4MX může doporučovat buď člověk, kterej jí v životě neměl, nebo ten, kdo si nic lepšího nezkusil...
//BTW: GF4MX jsem vlastnil, tudíž vím, co je to zač.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Ladiz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
SiS Xabre ma hardwarove Pixel Shader 2.0. Ostatni (VS 2.0 a TnL) jsou softwarove (aby se snizila cena karty + v te dobe nebyly tyto casti hrami prilis zatezovane).prf.KuBA píše:Neříkám, že jsem se nemohl splést, ale v několika recenzích, článcích a diskusích, které jsem o této kartě přečetl, jsem se o emulaci DX8.1 nedočetl. Všude bylo psáno, že Xabre400 podporuje toto rozhraní hardwarově.
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
- Lisp
- Začátečník

Pánové, pánové. Máte někdo z vás Xabre? Jo? Tak proč sem píšete takové nesmysly?Ladiz píše:SiS Xabre ma hardwarove Pixel Shader 2.0. Ostatni (VS 2.0 a TnL) jsou softwarove (aby se snizila cena karty + v te dobe nebyly tyto casti hrami prilis zatezovane).prf.KuBA píše:Neříkám, že jsem se nemohl splést, ale v několika recenzích, článcích a diskusích, které jsem o této kartě přečetl, jsem se o emulaci DX8.1 nedočetl. Všude bylo psáno, že Xabre400 podporuje toto rozhraní hardwarově.
Chip Xabre 200/400/600 - měl jen PixelShader 1.3, z toho VertexShader byl emulován. TnL ale emulováno nebylo. Obsahuje VLIW procesor, který TnL počítá. Jak je vidět, v high-polygon dává na frak i Radeonu, takže pokud by to bylo jen emulované (tj. počítané sw hlavním procesorem), klobouk dolů - pánové ze SiSu
Názorně grafík:

btw. Jediný, kdo používá model "Ladiz(e)" je Intel. Ten má HW Pixelshadery >> tuším 2.0 a VertexShader je emulován čistě SW.
- no-X
- Středně pokročilý

- Ladiz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Xabre nemam, do notebooku se nedelaj. To jsem nevedel, myslel jsem ze ma PS 2.0Lisp píše:Chip Xabre 200/400/600 - měl jen PixelShader 1.3, z toho VertexShader byl emulován. TnL ale emulováno nebylo.Ladiz píše:SiS Xabre ma hardwarove Pixel Shader 2.0. Ostatni (VS 2.0 a TnL) jsou softwarove (aby se snizila cena karty + v te dobe nebyly tyto casti hrami prilis zatezovane).
Hehe, to je jasnyno-X píše:Ten graf ale nic nedokazuje...
GeForce 256 / P4 3,2GHz, hi-polygon count - 8 lights:
SW TL: 7,1 MT/s
HW TL: 1,7 MT/s
Takže jak vidíš, Pentium 4 dá lepší výsledek, než TL jednotka GF4MX nebo GF3
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
- Lisp
- Začátečník

jj. čekal jsem že vytáhneš testíky z 3dfxno-X píše:Ten graf ale nic nedokazuje...
GeForce 256 / P4 3,2GHz, hi-polygon count - 8 lights:
SW TL: 7,1 MT/s
HW TL: 1,7 MT/s
Takže jak vidíš, Pentium 4 dá lepší výsledek, než TL jednotka GF4MX nebo GF3
Ale porovnáváš neporovnatelný. P4 3.2 tenkrát nebylo, že?
Ten graf dokazuje to, že Xabre má normální (neprogramovatelný) TnL. Je to testováno na starém procesoru. Jak mi vysvětlíš, že konkurence při hardwarovém TnL tedy v tomto testu ztrácí na "softwarovou" Xabre. Vždyť je to testované na stejném stroji. To je hloupost.
# Despite the T&L unit which allows using up to 10 light sources this unit is not programmable. As a result, there is no hardware support for processing of vertex shaders. This is quite rational, as vertex shaders can be emulated by almost any modern processor, unlike pixel shaders. We will examine the respective aspects of the chip's performance.
nebo třeba tohle:
- Built-in a high quality 3D engine
- Support DirectX 8.1 Pixel Shader ver. 1.3.
- Support Bump Mapping, Cubic Mapping and VolumeTexture
- Supports 2X/4X full scene anti-aliasing
- Built-in high performance VLIW T&L engine
- Support OpenGL two side lighting
- Support OpenGL primary and secondary color merging
SIS330 alias Xabre - vychází z chipu 315. Ten měl konkurovat GF2MX. Takže Xabre je vylepšená 315 s pixelshaderem 1.3. Ano, na nové hry, které využívají vertex shaderů, je potom tato funkce emulovaná. Ale to je pochopitelný. Doba pokročila
O co se tedy jedná. Xabre je hybrid, něco jako GFMX + s PixelShaderem
- Ladiz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak takovych hybridu je vicLisp píše:O co se tedy jedná. Xabre je hybrid, něco jako GFMX + s PixelShaderem
- no-X
- Středně pokročilý

Já se ti jen snažím naznačit, že tenhle graf (pokud neuvedeš použitý procesor) nedokazuje, jestli má kterákoli z těchto karet HW TL nebo jestli je emulováno přes drivery. To se z toho prostě poznat nedá. Nevyvracím ti, že Xabre má fixed-function TL implementovaný hardwarově. Prostě tyhle výsledky se dají dosáhnout i s lepším CPU a dokud nenapíšeš, na jakým procesoru byly testy provedený, nedá se tím nic dokazovat.Lisp píše:Ale porovnáváš neporovnatelný. P4 3.2 tenkrát nebylo, že?
Ten graf dokazuje to, že Xabre má normální (neprogramovatelný) TnL. Je to testováno na starém procesoru. Jak mi vysvětlíš, že konkurence při hardwarovém TnL tedy v tomto testu ztrácí na "softwarovou" Xabre. Vždyť je to testované na stejném stroji. To je hloupost
Nejlepší moderátor ve výslužbě