Levná grafika s vynikajícím 2D obrazem

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Levná grafika s vynikajícím 2D obrazem

Příspěvek od james.flashpoint »

Potřeboval bych tip na nějakou grafiku nejlépe kolem 3000kč která má dobrý až vynikající 2D obraz :) Poztřebuju jí na CAD....
Napadá mě jen MATROX ale ten je celkem darhej...
PS: matrox by byl asi moc velkej luxus na tenhle monitor ne? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28504
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nemusíš si přece kupovat Parhelii :) Co taková G400 z druhé ruky? Velice dobrý výstup mají i karty built by ATi (R8500, R7200). Jestli to musí být nová karta s plnou zárukou, tak asi P650. Nové G400 se už neprodávají a G550 zase taková záruka obrazu není. Možná ještě G450, ale ta je pomalejší (než G400 nebo G550)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Kup si nejakou Matroxku.Maj v pohode obraz a hlevne vystup na 3 monitory.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

asi bych si sehnal Matrox G400 32 MB Dual Head (treba budes mit druhy monas :lol: ) Vyjde te tak na 400 Kč. Kdyz nebudes skokojeny, tak za 400 zase strelis a koupis lepsi :lol: (jednu mam a obraz je super :))

Monas nemas spatny, takze bych se toho nebal.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Vsimol som si ze sa na slovensku objavili Matrox G450 zo zarukou 24 mesiacou za 1400SK ........
Na 2D je to stale celkom slusna karta......., ale ta cena sa mi zda dost premrstena.... :oops: ....., najme vzhladom na ostatne funkcie...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Bazarová G400 je levnější, rychlejší a má lepší obraz než G450 nebo G550. Jestli je peněz nazbyt, tak je tu třeba i P650 :-)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

no měli jsme v kompu G550 a obraz byl naprosto úžasnej...vyroval se mu až Gf5900SP co mam teď v kompu.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

No, mám zkušensoti s G200, G400, G450 a Parhelií, ale zrovna G550 ne. Bohužel mi už několik znalých lidí potvrdilo, že obraz G550 výstupu přes redukci z DVI je to nejhorší, co zatím Matrox předvedl. Záleží to hodně i na revizi karty a některé kusy měly obraz z tohoto výstupu vyloženě rozmazaný :(
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

hm. já měl G550 přes z dsub přes bnc kabely na samsung 1200nf a paráda. dvi jsem zkoušel ale nějak to nechtělo fungovat :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja mel moznost porovnat mou soucasnou G400 a G450 a G400 mela ten obraz lepsi, vykon je vyssi a cena kolem 400-500 tady v bazaci... :)

uz si zivot bez DH vubec nedokazu predstavit :lol:
(a zvlada i Mechwarriora 4 Mercenaries s 16MB pro primarni displej :-D )
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Mám podobný problém, můžete poradit? Taky vybírám kartu do (kolem) 3000 na 2D grafiku, jenomže potřebuju aby uměla 1600x1200 na DVI, což z Matroxů umí až P650 za cca. 7k. Takže bych rád nějakou levnější variantu se slušnou 2D kvalitou.
Díky moc...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Vysoký rozlišení na DVI uměj nový Radeony (dva dual-link integrovaný TMDS). Ovšem ty jsou zatím jen pro PEG.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky,
no zrovna denska jsem se bavil s prodejcem EIZO monitorů a říkal, že ATIny kupovat nemám, že s 2D obrazem na tom nejsou dobře. Na druhou stranu, co teda kromě Matroxů??? Otázka je, jeslti bych to jako amatér poznal.
Co konkrétně jsou "nový radeony", který to jsou? A PEG je PCI-e? To bych potřeboval.
Díky...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

JJ píše:Díky,
no zrovna denska jsem se bavil s prodejcem EIZO monitorů a říkal, že ATIny kupovat nemám, že s 2D obrazem na tom nejsou dobře. Na druhou stranu, co teda kromě Matroxů??? Otázka je, jeslti bych to jako amatér poznal.
Co konkrétně jsou "nový radeony", který to jsou? A PEG je PCI-e? To bych potřeboval.
Díky...
Buďto prodává Radeony od ManLi, nebo neví co mluví. Mohl bys mi říct, co to je proboha za firmu?

jj, PEG je PCI-E

Nový radeony jsou X1300, X1600 a X1800. Doporučuju kvalitní výrobce.

Btw. pokud budeš připojovat pouze digitální LCD, nemusí tě nakonec vůbec zajímat kvalita analogovýho výstupu :)
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Myslím, že ten člověk ví velice dobře o čem mluví. Bylo to v oficiálním EIZO showroomu v Praze. Pravda ovšem je, že tam jedou na Matroxech a to je poněkud jiná třída. Věřím, že rozdíl tam je, ale patrně ne takový, aby se mi vyplatilo zaplatit o 4k víc. Určitě má ale pravdu, že ATIny jsou stavěný na 3D výkon a ne 2D.
Ladiz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladiz »

U vsech karet zalezi na vyrobci a kvalite soucastek, ktere tam da! Takze kdyz koupis dany model od nejlevnejsiho vyrobce, tak ocekavej horsi kvalitu analogoveho 2D vystupu, nez budes mit u "stejne" karty o nejakou tu stovku drazsi ;)
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

O analogový výstup mi až tak nejde. podstatné je pro mne DVI.
Kteří výrobci jsou považování za kvalitní?
Mne zatím zaujala tato karta:
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1300 256MB, PCI-E
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

JJ píše:O analogový výstup mi až tak nejde. podstatné je pro mne DVI.
Kteří výrobci jsou považování za kvalitní?
Mne zatím zaujala tato karta:
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1300 256MB, PCI-E
Jasně, Sapphire nebo Asus. Jinak trvám si na svým, grafických karet mi prošlo pod rukama docela dost, včetně Parhelie nebo Millenium G400 MAX a s klidným svědomím ti můžu říct, že obraz Radeonu X800XT-PE od Asusu bys od ní nerozeznal. Pokud ten prodejce používal nějakou low-profile 9250 s d-subem na kšandě, tak se nemůže divit, ale pokud máš kartu od lepšího výrobce s dobrým PCB a kvalitníma součástkama, je to o něčem jiným.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Jo, a ještě by mě zajímalo, jak zjistím, jestli je ta karta desetibitová nebo osmibitová. Potřebuju nějakou desetibitovou a nevím, kde to zjistit.

Díky
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

JJ píše:Jo, a ještě by mě zajímalo, jak zjistím, jestli je ta karta desetibitová nebo osmibitová. Potřebuju nějakou desetibitovou a nevím, kde to zjistit.

Díky
Although we've been used to 10-bit per component RAMDAC's in previous graphics parts, this was limited to just the DAC, however with Avivo products there are dual 10-bit per component pipelines prior to the DAC's, operating 1.07 billion colours as opposed to 16.7 Million on standard 8-bit display pipelines. The pipelines perform the following functions at 10-bit precision, and an apply to both video playback as well as standard 2D or 3D operations where needed:

* Gamma Correction
* Colour Correction
* Video Scaling

Each of the 10-bit display pipelines have the complete set of post processing functionality, matched to the properties of the particular display output they are ultimately driving. A single video source can be displayed on two independent outputs each with their own scaling, gamma correction and positioning again, tailored to the output that each are displaying on.

The display engine also features the hardware that actually drives the display output, and Avivo has a number of enhancements here. Dual 400MHz 10-bit per component DAC's remain, as in previous graphics implementations, however this time the TV-Out display engine has been lifted directly from ATI's consumer electronics Xilleon processor (this engine can be found to be driving the displays of many Sony televisions, for example). The last generation of Radeon products only integrated a single link, 165MHz, TMDS transmitter for DVI output, however Avivo products will feature two integrated dual link transmitters, hence two digital panels can be independently driven to 2048×1536 @ 75 Hz or 2560x1600 resolutions.

When an analogue output is used the 10-bit processed image from the display pipeline is sent to the 10-bit RAMDAC's and the image is re-quantized down to 8-bit for display, however the extra two bits are used to, in theory, produce a better resultant 8-bit output. In the case of digital displays, the 10-bit data goes through a spatial and temporal dithering process for 8-bit or 6-bit displays (most modern desktop LCD panels are 8-bit, while many notebook panels remain at 6-bit), however newer 10-bit and 16-bit panels can be driven directly from the Avivo digital display outputs - in the case of 10-bit panels it is kept in the same format as was in the display pipeline, and is outputted as is, and with 16-bit displays the colour depth is up-scaled, although it will remain at the 10-bit processing level.
:wink:

http://www.beyond3d.com/previews/ati/av ... 03#display

AVIVO podporujou všechny X1300, X1600, X1800 a novější.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“